Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 75 z 368

Temat: Pazerność adminów

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Inna kwestia to spojrzenie na wszystko od drugiej strony - przed czym właściwie chcemy chronić złoto w depo?
    Walki PvP - tutaj należy zauważyć, że od jakiegoś czasu straty są symetryczne, także nawet jeśli my nosimy przy sobie bardzo dużą ilość złota, nie stracimy go wiele, jeśli przegramy z osobą, która nie ryzykuje i tego złota przy sobie nie nosi. Jeśli możemy dużo przegrać to i dużo możemy wygrać.
    Tomi, była o tym mowa już, osoby z topki PvP będą chodziły z dużą ilością złota i okradały tych, którzy nie będą mieli z nią szans, ryzykować będą jakieś 0,01% swojego majątku, podczas, gdy my, biedniejsi, będziemy go tracić ZNACZNIE więcej. Co z tego, że tyle samo "ryzykujemy", co on? On nie ryzykuje, bo nie przegra, załatwi nas, bo ma eq +8. Do tego PROCENTOWO wypadamy, jako biedniejsi, znacznie gorzej.

Użytkownik
    Szkoda strzępić ryja - admini swoje osiągnęli. Kupujecie mf-y na depo my jedziemy na Hawaje, a upek nordia za kolejne 2 lata w nagrodę.

PvPMasterKA
    Konto usunięte
    Jeśli Nordia ma być za te 2 lata to ja prędzej już skończę grę albo mi kuzynka usunie konto bo jest chamska

- - - - - - - - - -

Postacie bankowe są ok można tam dawać złoto ile się chce, nie trzeba się bać że nie będzie miejsca w depozycie żeby iść na teren bójkowy.

Użytkownik Avatar Hiter
    Cytat Napisał PvPMasterKA Zobacz post
    Jeśli Nordia ma być za te 2 lata to ja prędzej już skończę grę albo mi kuzynka usunie konto bo jest chamska

- - - - - - - - - -

Postacie bankowe są ok można tam dawać złoto ile się chce, nie trzeba się bać że nie będzie miejsca w depozycie żeby iść na teren bójkowy.
    Devos robili 928 Dni. Nordia miała być w rok a już ponad 500 dni robią ... nikomu nie zależy na miastach, na zadowoleniu graczy tylko na hajsie ...

Your Nightmare
    Konto usunięte
    w sumie nie mam nic do zmiany- czekałem baardzo na wspólny depozyt. Ale wspólne złoto? to już nie jest aż tak konieczne, a gracze na pewno na tym stracą

Użytkownik Avatar Hiter

- - - - - - - - - -

Devos robili 928 Dni. Nordia miała być w rok a już ponad 500 dni robią ... nikomu nie zależy na miastach, na zadowoleniu graczy tylko na hajsie ...

Tyle w temacie:
    Cytat Napisał Tatsumaru Zobacz post
    Szkoda strzępić ryja - admini swoje osiągnęli. Kupujecie mf-y na depo my jedziemy na Hawaje, a upek nordia za kolejne 2 lata w nagrodę.

Użytkownik Avatar Clover
    Właśnie to nie jest ok.
    Admini pozbyli się tego, bo chowanie całego złota zabija PvP. <nie, żeby tego sami nie robili, ograniczając bójki>
    Jednakże, limit PLUS prowizja, to za mocne ograniczenia w depozycie.

Wcześniej by zapewnić bezpieczeństwo złotu potrzebowałeś stracić 10/19% na handlach.
    I tak złota przybywa w grze.
    Taki system promuje delikatnie osoby, które wydają złoto na swoje aktualne potrzeby, bo ich wydatki nie są okupione prowizją.
    Dlatego napisałem, że tego nie rozumiem skoro istnieje limit. Porównujesz to do wcześniejszego stanu, ale wcześniej nie było limitu.
    To jest tak jak wcześniej proponowałem, aby były limity jak teraz bez prowizji, ale z nieograniczoną możliwością wpłacania po osiągnięciu tego limitu, lecz dalszym kosztem dużej prowizji. Ja rozumiem prowizję tylko w przypadku nieograniczonej pojemności. Obecnie nie widzę najmniejszego sensu. Bo skoro jest limit złota w depo, to po jego osiągnięciu jeśli gracze nie chcą trzymać golda, muszą go wydawać. Każde wydatki związane z innymi graczami są obciążone prowizją.
    W dodatku obecna prowizja to jest koszt 10 przegranych walk z potworami, jeśli będziemy chodzić z tym złotem. Gorzej w walkach z graczami.
    Napiszesz, żeby decydować czego chce się bardziej. Ale taka decyzja też mija się z celem - w każdym przypadku tracimy tę prowizję.
    Wpłacenie złota do depo: -10%, trzymanie golda: oddanie złota innym graczom, dla nas zostaje inwestycja, bo tylko w tym przypadku sami niczego nie tracimy (zakładając, że ewentualna prowizja jest kosztem inwestycji).
    Może sądzisz, że to napędzi rynek i gracze będą ciągle obracać złotem, byleby nie wpłacać do depo. Częściowo może i tak. Problem pojawi się dopiero, gdy ktoś będzie chciał oszczędzić. Bo chodzi o to, że jak wydajesz złoto z depo to i tak jest prowizja. To właściwie taka blokada na większe oszczędzanie - wydajesz: płacisz prowizję, oszczędzasz na coś: płacisz 2x więcej prowizji. Wskrzesić handel wymienny?

W sumie muszę się jeszcze nad tym zastanowić...

PS
    Odnośnie głosów, że to skok na hajs, a Nordii nie ma, to... Ciekawostka: hajs się robi na nowych miastach. Reszta się do tego nie umywa.
    Ostatnio edytowane przez Koridor ; 17-07-2016 o 10:48

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Kto wam powiedział, że Nordia będzie w rok zrobiona?
    Macie przecież na forum temat, gdzie jest napisane co i kiedy będzie robione. Mi osobiście zależy bardziej na gildiach i panelu gm, Nordia jak dla mnie na końcu.
    Jeżeli wam się nie podoba aż tak bardzo, możecie nie doładować mfów lub usunąć konto.

Cytat Napisał Koridor Zobacz post
    PS
    Odnośnie głosów, że to skok na hajs, a Nordii nie ma, to... Ciekawostka: hajs się robi na nowych miastach. Reszta się do tego nie umywa.
    Też nie ogarniam, czemu ludzie tego nie widzą.
    W update jest najwięcej aktywnych graczy, a część z nich kupi mfy by być wyżej w rankingu, szybciej zdobywać nowe eq itd.
    Z targu nie kupisz, no wszyscy je wykupują
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 17-07-2016 o 10:52 Powód: Quotr

Użytkownik
    Szkoda gadać z elitą bo oni uważają swoje pomysły na ŚWIĘTE i nic tego już nie zmieni.

Użytkownik Avatar Hiter
    Cytat Napisał xani Zobacz post
    Kto wam powiedział, że Nordia będzie w rok zrobiona?
    Macie przecież na forum temat, gdzie jest napisane co i kiedy będzie robione. Mi osobiście zależy bardziej na gildiach i panelu gm, Nordia jak dla mnie na końcu.
    Jeżeli wam się nie podoba aż tak bardzo, możecie nie doładować mfów lub usunąć konto.

Też nie ogarniam, czemu ludzie tego nie widzą.
    W update jest najwięcej aktywnych graczy, a część z nich kupi mfy by być wyżej w rankingu, szybciej zdobywać nowe eq itd.
    Z targu nie kupisz, no wszyscy je wykupują
    Gdy zostało dodane Devos było napisane ze następne miasta będą w odstępach co rok. A jeśli uważasz że mam latać z 190 000 000 G w plecaku na mini, exp etc. To pozdrawiam.

"Amrborzy Chyba dali nam znak, że czas kończyć grę, no nie ?"

Użytkownik
    Niestety ostatnia zmiana ze wspólnym depo ma swoje plusy i minusy to musza wszyscy przyznać najwiekszym minusem jest wspólne złoto dla wszystkich postaci, gdyż tak jak pisaliście wcześniej ginąc postacią tracimy złoto z całego posiadanego złota a nie kazdy ma powiększony depozyt aby do niego wkładac i tracić dodatkową prowizję.

Posiadam 2 konta w banku przelewanie z jednego konta na drugie odbywa się bez prowizji jak i na kazdym koncie mam INNĄ KWOTĘ. Dlaczego nadal nie może być postaci bankowych gromadzący złoto bez straty na innych postaciach. Złoto ze sprzedaży powinno być na danej postaci a nie na wszystkich. Zwiekszyć prowizje z handlu a nie przerzucania złota między postaciami.
    Gracze którzy maja niski poziom nigdy nie uzbieraja złota gdyż padajac na potworkach beda tracić wkładając do depozytu który maja mały też tracą. Cała ich gra teraz będzie się musiała skupiac na biciu nisko poziomowych potworków oraz wkładaniu złota w powiekszenie depozytu

Użytkownik Avatar PatrioSaint
    Racja, trzeba jak najszybciej kończyć z grą.

Użytkownik Avatar Naishukketsu
    Cytat Napisał DĘBOWE MOCNE Zobacz post
    Cała ich gra teraz będzie się musiała skupiac na biciu nisko poziomowych potworków oraz wkładaniu złota w powiekszenie depozytu
    Właśnie ci nowi gracze aby powiększyć depozyt będą musieli kupić MF, bo za złoto można ulepszyć tylko jeśli masz nadmiar

vegoo
    Konto usunięte
    Brawo za inteligencję. Zmiana udana w 100%. Co jeszcze macie zamiar rozwalić w tej grze? Ludzie grają niektórzy od długiego czasu i teraz macie zamiar ich okradać? Za ich wysiłek i wszelkie staranie. Gra upadła niżej niż na dno. Jeden wielki syf.

Uprawnienia