Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Loteria - Toto Lotek

Użytkownik

Loteria - Toto Lotek

Witam serdecznie.

Wpadłem na super pomysł. Mianowicie chodzi o to, że iż na targu marnuje się całe MNÓSTWO pieniędzy (prowizja) i te pieniądze całkowicie przepadają (prawdopodobnie na rzecz "Mistrza Gry" ). Dlatego moja propozycja wygląda następująco:

Jeżeli jest to możliwe to siadłby "kalkulator", który wylicza sumę pieniędzy zgarniętych przez prowizje (uważam, ze najlepiej będzie suma tygodniowa, lub miesięczna) i te pieniądze byłyby nagrodą w loterii (która również odbywałaby się co tydzień/miesiąc). Dzięki temu cały czas obracamy naszymi własnymi pieniędzmi .

Co do samej loterii, to przykładowo mamy 50 liczb (od 1 do 50) i typujemy 6 wybranych. Losowanie odbywałoby się w określony dzień (np. niedziela godzina 20) i zwycięzcy otrzymywali by:

- Za 6 trafionych liczb 40% całej kwoty (w przypadku jeżeli trafiłby 2 osoby to do podziały, czyli po 25%, 3 po 12,5% itd.)
    - Za 5 trafionych liczb 30% na tej samej zasadzie - czyli do podziału dla wszystkich szczęściarzy
    - Za 4 trafionych liczb 20% na tej samej zasadzie - czyli do podziału dla wszystkich szczęściarzy
    - Za 3 trafionych liczb 10% na tej samej zasadzie - czyli do podziału dla wszystkich szczęściarzy

W przypadku, gdy nikomu nie udałoby się trafić "szóstki" to kumulacja by przechodziła na następne losowanie. Każdy gracz mógłby maksymalnie postawić 3 (może max 5) zakładów.

Los kosztowałby 10 000 (do uzgodnienia).

hmm to chyba tyle

A teraz alternatywne rozwiązanie (gdyby okazało się, że Mistrz Gry jednak nie chcę nam oddać swoich pieniędzy ):

Wszystko odbywałoby się na tej samej zasadzie, ale właśnie z pieniędzy zgromadzonych za zakupione losy - czyli sami sobie nawzajem fundujemy nagrody .

Zapraszam do dyskusji, serdecznie pozdrawiam Troy Lee.

Użytkownik Avatar Qwiker
    Nie. Chodzi właśnie o to, żeby kasa jakoś schodziła z gry

Użytkownik
    Cytat Napisał Qwiker Zobacz post
    Nie. Chodzi właśnie o to, żeby kasa jakoś schodziła z gry
    Dlatego podałem "alternatywne rozwiązanie". Ba, a żeby jeszcze bardziej zmniejszyć kasę to można progi obniżyć o 10% i 10% przeznaczyć dla naszego "Mistrza"

Tu nie chodzi o jakiegoś mistrza gry, ale o odpływ złota. Samo losowanie byłoby fajną opcją (może), ale bardziej na zasadzie propozycji nr 2, bo odpływ golda jest konieczny. Gdyby go nie było, złoto traciłoby wartość z każdą sekundą, z doprowadziłoby do tego, że podstawowe itemki (zdolności np.) kosztowałyby coraz więcej, aż wreszcie nikogo nie byłoby na nie stać, poza graczami grającymi od dawna, gromadzącymi rekordowe ilości złota. Tak działa rynek, tak więc propozycja nr 1 z góry odpada

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia