Zobacz wyniki ankiety: Czy Astralny Miecz jest za mocny?

Głosujących
75. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

22 29.33%
  • Nie

53 70.67%
Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 105 z 130

Temat: Osłabić Astralny Miecz

Cytat Napisał Antybristler Zobacz post
    To nie defer. Nie liczy się.
    Eh. Limit punktow jest dla wszystkich taki sam, wiec defer majac wiecej defa, kuleje ze speedem/luckiem (ataku nie wliczam bo jest nieistotny). Skoro ktos ma wiecej defa, mozesz kosztem defow podbic atak mag (myrmidy/amulet) choc ty i tak masz go sporo. W tym przypadku zachodzi rownosc, defer mimo defow bije tyle samo, traci tyle samo, co nie defer. Mozesz podbic speed, co chwile dublowac, mozesz podbic luck (dodac do tego uniki), co 2 atak chybienie. Masz kilka mozliwosci, zaleznych od sytuacji ktore w zasadzie znasz po x walk z danym przeciwnikiem.

Pisales wyzej o gemach i innych takich o deferze. Wysokie defy w statystykach juz raczej nie sa spotykane, bo skoro 3 gemy wystarczaja do wymaksowania, to pozostale 5 "marnuje" punkty. Im wieksza ilosc slotow, tym mniejsza oplacalnosc gemow defa. Dlatego oplacalniej jest miec minimalne defy w bazie + full defowe eq, to dla defera i to w teorii, bo itemki tez roznia sie oplacalnoscia, a eq koralowe vs mag < pajecze vs woj.

Dalej trzeba zastanowic sie z czym tak naprawde masz problem (pomijajac wszystkie zlosliwosci :P). Czy problemem jest ten miecz w rekach defera, czy defer uzywajacy miecza. To spora roznica, bo o ile nie zgodze sie ze miecz jest za dobry, to z tym ze defer vs mag zyskuje przewage, juz tak. A wszystkie bronie z bonusami niezaleznymi od obrazen to premiuja. Defer nawet z pajecza wlocznia ma przewage.

musaraj
    Konto usunięte
    Ogólnie gra na wysokich defach w tym upku jest korzystna, tak samo jak w Eliar, głównie przez siłę poszczególnych części EQ - Czarci Hełm (vs woj), Hełm Walkirii (woj vs inni, trochę silniejszy niż Czarci), Mythr. Zbroja (vs woj), Czarcia Zbroja (vs woj, vs mag czasem), Myrmidońskie?, Astralne (vs mag), Astralny Pierścień (vs mag), Krzyż Recepta (vswoj) - wszystkie premiują grę na wysokim defie w bazie, do tego wspomniane gemy są mocne, bo podczas gdy gemy HP/MP/Ataków/Speeda zwiększyły swoją siłę o 20%, gemy defów - o 25%.

Cytat Napisał benefit Zobacz post
    Ogólnie gra na wysokich defach w tym upku jest korzystna, tak samo jak w Eliar, głównie przez siłę poszczególnych części EQ - Czarci Hełm (vs woj), Hełm Walkirii (woj vs inni, trochę silniejszy niż Czarci), Mythr. Zbroja (vs woj), Czarcia Zbroja (vs woj, vs mag czasem), Myrmidońskie?, Astralne (vs mag), Astralny Pierścień (vs mag), Krzyż Recepta (vswoj) - wszystkie premiują grę na wysokim defie w bazie, do tego wspomniane gemy są mocne, bo podczas gdy gemy HP/MP/Ataków/Speeda zwiększyły swoją siłę o 20%, gemy defów - o 25%.
    Te 25% to juz zbyt duza teoria, wczesniej uzywalo sie 4 gemy, teraz 3. Wiec 4x 25% daje 100% bonusu dla gemow 2, zakladajac nieuzywanie czarciej, zostaja 4 sloty na cos innego, czyli wynikowe 80%. I tu konczy sie teoria, bo przez limit ilosc gemow defa spada do 3 (75%), a innych wzrasta do 5 (100%). Czarcia zbroja wyklucza je calkowicie. Te zawirowania w eq sa wazne, moze bardziej niz to podkreslilem. To trzeba by bylo policzyc, w obecnej chwili nie bardzo mi sie chce :P. Ogolnie planuje machnac poradnik dot itemkow, ich oplacalnosci, ale to jeszcze nie teraz i ogolnie nie na temat. Co do gry na wysokich defach mam mieszane uczucia, tym bardziej ze tvt rip, no i devos jest ledwo pol roku, wiec kontynuacja fabuly jeszcze dluuugo przed nami. Zapomniales wspomniec o pajeczej zbrojce, pajeczym wisiorku, pajeczym helmie, koralowej zbrojce, koralowym pierscieniu. One premiuja niski def w bazie.

musaraj
    Konto usunięte
    Z tych itemków do pozostałych umywa się tylko Pajęcza Zbroja. Pajęczy Wisiorek nie oferuje nic wielkiego, koralowy się kompletnie nie umywa do Astralnego, pajęczy hełm - do czarciego. Koralowa Zbroja jest gdzieś pomiędzy, niby ma tylko jedną statę do ulepszania, ale w zasadzie to konkurencji też nie ma.

Hełm Walkirii pozwala zyskać nad dowolnym innym (poza Czarcim) ok. 20 punktów efektywnych stat (Czarci Hełm na woja ma tę wadę, że nie może dać defa), dlatego można spokojnie dać wiecej tych wszystkich defów do bazy. Tylko jego nie wolno używać na małych defach, bo rekt.

Myrmidy są solidne, choć dla mnie ten itemek wygląda lepiej do expa niż do PvP (choć w połączeniu z Turniejową bardzo ostry zestaw antymag)

Pajeczy wisiorek daje bariere, oraz bonus do miecza, podobno op miecza. Bariera moim zdaniem jest slabsza od dajmy na to precyzji (koralowy pierscien), ale zawsze. Pajeczy helm jest slabszy od czarciego, ale daje plusy do zatrucia/miecza/topora. Na wysokich plusach czarci wygrywa, na +0 pajeczy daje dwa gemy, czarci jeden. Koralowa zbroja to taka czarcia bez przyspieszenia, zamiast ktorego ma zatrucie na +. O walkirii nic nie powiem, bo w najgorszym wypadku vs woj daje 76 pkt stat, w najlepszym vs mag daje 91. Czyli walkiria +0 rowna sie cokolwiek +3. Myrmidy sa solidne, bo daja nie tylko czyste 81 pkt, ale tez ww. precyzje, a w polaczeniu z toporem i czarcia zbroja potrafia zjechac przeciwnikowi ok 5k hp na poczatku walki (nawet odbiciem ciezko to zatrzymac).

Ysera VanCleef
    Konto usunięte
    Boże co tu się dzieje totalny chaos połowy z was nie rozumiem Antek po prostu jest słaby a i tak chce z każdym wygrywać a tak się przecież nie da widzę że jest na podium PvP to jeszcze mu mało Platynowy był jest i będzie dla cb za mocny to samo soad i ta reszta mocnych graczy z którymi często przegrywasz. A co do miecza osłabiany wiele razy co prawda nadal mocny więc nie sądzę że jest sens go osłabiać jeszcze bardziej. Ty po prostu chcesz mieć większa przewagę na wojami bo w normalny sposób nie umiesz sobie z nimi poradzić

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    No i mnie będzie jakiś aspirant pouczał.

Użytkownik Avatar skarlet
    No i mnie będzie jakiś aspirant pouczał.
    Na 47 lvl i "

Ysera VanCleef
    Konto usunięte
    Tak myślałam że jak już ma się mniejszy rang i poziom to nic nie można powiedzieć a tak wgl to ja tylko stwierdzam fakty

Użytkownik Avatar skarlet
    Tak myślałam że jak już ma się mniejszy rang i poziom to nic nie można powiedzieć a tak wgl to ja tylko
    Bo ty pewnie nie wiesz nawet o jakąbron chodzi na tym lvl xd

Ysera VanCleef
    Konto usunięte
    Astralny miecz poziom 65 można go zdobyć z bogini ta chyba wystarczy siedzę sobie na forum i czytam i się śmieje z waszych kłótni a że antek najlepszym graczem nie jest to każdy wie

Użytkownik
    Cytat Napisał Agresive Zobacz post
    Tak myślałam że jak już ma się mniejszy rang i poziom to nic nie można powiedzieć a tak wgl to ja tylko stwierdzam fakty
    Osoby, które nie mają nic wspólnego z PvP, zawsze mają najwięcej do powiedzenia na temat PvP.

VIP Avatar Coni
    a że antek najlepszym graczem nie jest to każdy wie
    W dodatku nigdy nie był i nigdy nie będzie.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    antek najlepszym graczem nie jest to każdy wie
    Najgorszym też nie. Ale przecież pierwsze miejsce w rankingu pvp to nic takiego...

Cytat Napisał Antybristler Zobacz post
    Najgorszym też nie. Ale przecież pierwsze miejsce w rankingu pvp to nic takiego...
    to który musiałbyś być, żeby dostrzec że skoro jesteś magiem, a masz top1 pvp, to ten miecz nie jest za silny?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia