Udawaj że nie pamietasz jaki był spadek online po wprowadzeniu tego systemu z kowalem ( mówię o kilku miesiacach przed i po ) ? dosyć spory. Udawaj dalej że z pamiecia masz kłopoty, a online niech dalej spada. Nie wiem czy to brak empatii, czy to że zrobiliście już prawie że komplet eq jest powodem tego oporu.
No cóż, nie będę tego drażył, bo nawet sami nie znacie przyczyn obecnego stanu rzeczy online, lub nie chcecie wiedzieć.
Ostatnio edytowane przez Jack Sparrow Back ; 24-08-2015 o 22:07
Wejście Kowala = Eliar. To nie Kowal wpłynął na spadek liczby graczy online, a brak rozwoju gry.
50kk to sporo hajsu, ale można go przeznaczyć na naprawdę sporo rzeczy. Ponadto - może się przydać w przyszłosci. Nie mniej, logika podpowiada, że im powszechniejsze eq (które jest dostępnie równo dla wszystkich), tym więcej je ma. A im więcej je ma, tym więcej uważa, że ma szansę w walkach (w końcu przeciwnik ma to samo) i liczy się szczescie (to realne), taktyka, wchodzenie statusów (w takim samym eq raczej nie bylyby mozliwe roznice w statystykach łącznych), a co za tym idzie - więcej chce walczyć (jeszcze jak może zyskac tak duzo, z uwagi na zmiany w PvP). IMO najlepiej jakby w ogóle nie było plusów(ale wsadzanie gemów w eq, łączenie gemów, jakies dodatki setowe byłyby ok).
Nie mniej, mam swiadomosc, ze bedzie sie to pogłębiać, a eq bedzie dawać zbyt duża (moim zdaniem) przewagę. Licze po cichu jeszcze, że MoP wymusi albo wybłaga wprowadzenie tej góry, o której kiedys pisał. W sensie, turniej-symulacja, gdzie gracze walczą w tym samym eq (w sensie, albo z plusami albo bez) maja wybór zdolnosci ze wszystkich dostepnych i tak dalej. Krotko mowiac, ten mega sprawiedliwy turniej bazujacy na umiejetnosciach, a nie roznicach w eq. Fajnie by było, jakby wszedł.
Bididididid!
Temat wałkowany wiele razy. Jeśli Twoim jedynym celem jest osiągnięcie max lv, to Twój problem. Gra stwarza więcej możliwości. Nie słyszałam żeby ktoś przestał grać z powodu kowala. Wręcz przeciwnie.Nie wiem czy to brak empatii, czy to że zrobiliście już prawie że komplet eq jest powodem tego oporu.
No cóż, nie będę tego drażył, bo nawet sami nie znacie przyczyn obecnego stanu rzeczy online, lub nie chcecie wiedzieć.
Tak jak napisał benefit. Powodem, dla którego gracze odchodzili/odchodzą, jest brak rozwoju gry.
Ostatnio edytowane przez SoShy ; 24-08-2015 o 22:46
A mniej walczących pvp po każdym upku to odczucie spowodowane tym, że co upek po prostu trudniej maksymalny poziom wbić i co za tym idzie mniej się spotyka graczy na wysokich levelach. Ale to nie tylko w pvp problem stwarza, bowiem ze znalezieniem wymiany minibossa jest podobnie. Tutaj poradzić może tylko przyrost aktywnych graczy. Gra jest cały czas reklamowana, więc nie zwalajcie winy na to.
Zamiast zachęcać nowych do grania wolicie:
- bić ich (na szczęście zmiany to wyeliminowały ostatnie zmiany, za parę miesięcy może będzie widać efekty w postaci większej liczby online)
- okradać i naciągać
- zamiast na własną rękę zachęcać ludzi do grania i mieć korzyści z programu partnerskiego to kombinujecie z multikontami
Gdy nowi zarejestrują się u mnie z reflinka to muszę cały czas ich pilnować, bo wiecznie ktoś chce ich naciągnąć. I jak ma w takim przypadku graczy przybyć, skoro ich tak traktujecie?
zgadzam się tylko z wytłuszczonym. to całe "bicie nowych" to bzdura, jeżeli gra dawała taką możliwość, nie było to nic złego, osobiście uważam, że błędem było jej usunięcie, ale nie ważne. a kombinacje z multi, prawda to problem, ale raczej nie dla nowych. co nowego gracza interesuje czy obok niego biega piętnaście randomów takich jak on, czy piętnaście multi-kont.
@Antek
ja odszedłem bo wbiłem x razy max lvl i nie miałem co robić, nikt nie atakował, a jeśli już to przegrywałem bo nie wiedziałem nic o pvp. czyli byłem jednym z wielu randomów, którym skończyła się fabuła, więc się znudzili. myślę, że takich jak ja było znacznie więcej, niż takich którzy odeszli przez bójki.
(btw. wróciłem z tego samego powodu, przypadkiem znalazłem na mailu w 2 tysiącach wiadomości spamu info, że pojawiło się magiczne devos, ale gdybym nie znał gry, raczej po takiej reklamie nic bym nie zrobił. zgadzam się, że reklama jest, ale średnio przyciągająca)
Ostatnio edytowane przez Lisu aka wróciłem ; 24-08-2015 o 23:18
Chodziło mi o to, że system programu partnerskiego nie jest wykorzystywany do tego do czego powinien być.
A co do bicia to często rozmawiam z małymi levelami i często był to powód do odejścia, więc zmiany słuszne.
Patrząc sobie na różne raporty z walk znalazłem ten:
https://mfo3.pl/r/bac430ce1
ciekawi mnie jak 37 v 37 może wezwac pomoc a w dodatku o tak dużym lv
![]()
Jak jest nieklasyfikowany, to zawsze może wezwać pomoc.
"Nie walczę już z nikim,
Nie walczę już o nic."
W bójce nierankingowej możesz brać do pomocy kogo chcesz i ile chcesz. Tylko agresor ma ograniczenia.