Jak rozwiązać szyfr ?
170 58 931 13 28 841 833 391 101 941 4 3-8
Czytałem kilkanaście razy ten poradnik u latarnika ale nic z tego nie rozumiem.
Może ktoś mi to wytłumaczyć lub rozwiązać?
Z góry,dziękuje.
Jak rozwiązać szyfr ?
170 58 931 13 28 841 833 391 101 941 4 3-8
Czytałem kilkanaście razy ten poradnik u latarnika ale nic z tego nie rozumiem.
Może ktoś mi to wytłumaczyć lub rozwiązać?
Z góry,dziękuje.
Ostatnio edytowane przez Scarlet Blade ; 07-08-2015 o 14:58
Taki zapis może Cię skutecznie zmylić. Lepiej pokolorować sobie cały kod.Czerwone - 0,8,9,2,8,8,8,9,3 - Takie są cyfry w kolejnosci kolorem czerwonym zaznaczone
Niebieskie - 7,5,3,1,3,4,3,3,3,9,0,4,4,8 - Takie są cyfry w kolejności zaznaczone kolorem niebieskim
Każda "komórka" 2 lub 3 cyfrowa to jakaś litera. Jednak nie wiadomo ile razy użyta i w jakiej kolejności.
Ostatnie 2 cyfry (te między, którymi jest myślnik) oznaczają, że hasłem są 2 słowa o ilości liter kolejno: 3-8 czyli po rozkodowaniu kolorków: 6-6, czyli 2 słowa po 6 liter każde.
Pierwsze co trzeba zrobić to rozkodować wszystkie kolorowe cyfry w całym kodzie.
Jak już będzie rozkodowane to potem uzyska się ile jest konkretnych liter, czyli tak jakby otrzymasz litery do gry scrabble, które razem musisz ułożyć w 2 słowa po 6 liter. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Dodatkowo niektóre "komórki" określają gdzie dana litera jest pierwszy raz użyta.
Są to bodajże "komórki" I, III i V. (być może się mylę, lepiej sprawdzić u latarnika)
Czyli litera z pierwszej komórki jest również pierwszą literą hasła. Natomiast litera z III komórki jest 3 literą hasła, itp. Resztę liter trzeba dopasować, aby wyszło coś "sensownego". (edit. tak jeszcze dokładniej nr wyróżnionej "komórki" nie oznacza danej litery hasła, a kolejności w jakiej ta litera jest "nowa" w haśle - coś w stylu: przed literą z III komórki zostały użyte 2 inne litery przynajmniej raz;;;; tym się raczej nie przejmuj, bo akurat w tym haśle nie ma to chyba znaczenia)
Pojedyncza cyfra pod koniec szyfru (przed cyframi z myślnikiem), u Ciebie 4 (czyli po rozkodowaniu: 2). Oznacza, ze tyle jest użytych polskich znaków w haśle. Najlepiej to na początku zignorować i jedynie sprawdzać kontrolnie, jak już będziemy mieć hasło czy jest taka liczba polskich znaków.
Ostatnio edytowane przez Koridor ; 07-08-2015 o 15:04
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...nego-artefaktu
edit. hehehhe pierwszy
Idź do groty mimica i wpisz randomowe hasło, masz i tak tylko 3 opcje.
ciemność widzę
oświeć kolory
i to trzecie, nie pamietam co tam było
No - w stronę światła
"Nie walczę już z nikim,
Nie walczę już o nic."
Gdzie mogę znaleść buty oświeconych (nie licząc targu) lub z czego dropią.
Ile można mieć maksymalnie uników?
25% z gemów (max 40% - suma gemów i uzbrojenia)
Refleks nie zwiększa w walce powyżej 40% np. mamy 35% uników, używamy refleksu -> mamy 40% (nie 55%)
to w końcu refleks przy 40%uniku podnosi do 60% czy jest włączany na darmo?
Na 99% zwiększa, bo: status na atry -1000% działa.
- - - - - - - - - -
Sprawdziłem. Refleks zwiększa uniki o 20% mimo limitu statystyk.