Strona 32 z 55 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 466 do 480 z 818

Temat: Propozycje nowego uzbrojenia

Cytat Napisał Lisu aka wróciłem Zobacz post
    wtedy mielibysmy 115% obrazen bez atrybutu co 2 atak, a mi chodzi o to aby miec mozliwosc wybor (jak w czarciej rozdze), tzn. jezeli chcesz aby Twoj co 2 atak zadawal obrazenia o atrybucie miecza, wbijasz miecz na 25%, i masz kolejno ataki: 100% (rekawicowy) ~115% - atrybut miecza przeciwnika.

kazdy (liczacy sie w pvp) mag ma arty fizyczne okolo 0, natomiast wojownik nawet uzywajac rekawic w pvp, zwykle ma powbijane (kwestia expienia itd.) te rekawice to "kontra" na najlepsze bronie z Nordi, np.

wejdzie jakis fajny miecz, idealny do expienia, 90% wojownikow ma odrazu miecz +25%. gdy dochodzi do pvp pojawia sie problem, bo ktos kto do expa nie uzywa miecza tylko np. topora, wbije wlocznie na +25% i w walce z tymi lapkami bedzie mial ataki wdg wzoru: 100%, 140%, 100% itd.

przyklad pokazuje najwyzsze wartosci, graniczne, (w zasadzie to blad) dzieki czemu najlepiej widac o co mi chodzi.
    Wiem, o co ci chodzi. Broń spoko, ale musi mieć raczej zmniejszone bazowe statystyki (nawet odrobine).

A teraz dodam coś od siebie.

... Topór

Statystyki standardowe, +25% ślepota.

Opis: Nadaje autostatus Zatrucie na 3 tury. Zadaje obrażenia zwiększone o 20%, gdy używający ma nałożony status Zatrucie.

staty: typowe dla rekawiczek, mozliwe jakies kombinacje
    zdolnosci/autostatusy: kazdy atak w naszej parzystej turze zadaje obrazenia atrybutowe zalezne od najwyzszego naszego atrybutu fizycznego.
    Rękawice statusów początkowo zamiast aktualnego statusu miały - biją po najbardziej opłacalnym atrze

Cytat Napisał lilanna Zobacz post
    Wiem, o co ci chodzi. Broń spoko, ale musi mieć raczej zmniejszone bazowe statystyki (nawet odrobine).
    czy ja wiem, rekawice i tak maja slabe statystyki, na wyzszych lvlach roznica sie powieksza. dodatkowo efekt dziala tylko w przypadku opcji atak. kombinacja: czysty cios, atak, czysty cios; nie zadziala. ewentualnie moznaby zrobic myk +0 mp, wszystkie arty magiczne +4% (i tak nikt ich nie bedzie uzywal na magow ale dla picu mozna wstawic)

a toporek fajny, chyba pierwszy statusujacy.

co do MOP'a, nie wiedzialem (wstawilbym cytat ale nie umiem lol)

czy ja wiem, rekawice i tak maja slabe statystyki, na wyzszych lvlach roznica sie powieksza. dodatkowo efekt dziala tylko w przypadku opcji atak. kombinacja: czysty cios, atak, czysty cios; nie zadziala. ewentualnie moznaby zrobic myk +0 mp, wszystkie arty magiczne +4% (i tak nikt ich nie bedzie uzywal na magow ale dla picu mozna wstawic)

a toporek fajny, chyba pierwszy statusujacy.

co do MOP'a, nie wiedzialem (wstawilbym cytat ale nie umiem lol)
    Słabsze staty bo bije z atrybutem, a ma +10% celności no i ta mana. Ale idea fajna.

Your Nightmare
    Konto usunięte
    Morska zbroja
    Unikat.
    Statystyki: zmniejszona obrona kosztem 4 punktów w szczęście, obronę magiczną i szybkość, a więc o 12 punktów.
    Sloty: 9.
    Specjalne zdolności/autostatusy: nadaje autostatus bryza* na 1 turę. Wykuta na polecenie samego Lewiatana w najgłębszych czeluściach morza okalającego całą Arkadię.

* - regeneracja, bariera, bariera magiczna na 1 turę.

Cytat Napisał Your Nightmare Zobacz post
    Morska zbroja
    Unikat.
    Statystyki: zmniejszona obrona kosztem 4 punktów w szczęście, obronę magiczną i szybkość, a więc o 12 punktów.
    Specjalne zdolności/autostatusy: nadaje autostatus bryza* na 1 turę. Wykuta na polecenie samego Lewiatana w najgłębszych czeluściach morza okalającego całą Arkadię.

* - regeneracja, bariera, bariera magiczna na 1 turę.
    Max 1 autostatus.

Fatal
    Konto usunięte
    Cytat Napisał lilanna Zobacz post
    Max 1 autostatus.
    Chyba dałoby radę pokombinować i stworzyć nowy status o właściwościach tych 3.

Your Nightmare
    Konto usunięte
    Pomyślałem, że byłby to nawet fajny pomysł, no bo pierwsze takie uzbrojenie by weszło. Nie wiem, czy zbyt dobre, czy nie, ale jak na 1 turę to chyba nic się nie stanie ;d

Cytat Napisał Fatal Zobacz post
    Chyba dałoby radę pokombinować i stworzyć nowy status o właściwościach tych 3.
    Coś jak autospell na początku walki (Znowu nawiązanie do Hirołsów), dający te 3 statusy, niezabierający tury gracza - Rozpoczęcie walki: Bonus z uzbrojenia nadaje status ... , I normalne rozpoczęcie walki.

Możliwe, że implementowywalne to jest

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Różdżka Normalizacji (8 slotów) UNIKAT
    Duża ilość MP kosztem zmiejszonego ataku i speeda/lucka
    Specjalne zdolności/autostatusy: Ma 5-10% na zdjęcie 1 (tylko 1) pozytywnego statusu. (działa również na bossy)

Your Nightmare
    Konto usunięte
    Miecz myślenia. (unikat)
    Staty: 5 MP, lekko zwiększone obrażenia, atak zwykły jak dla mieczy, 20 HP.
    Specjalne zdolności/autostatusy: nadaje autostatus regeneracja na 3 tury. Ma 5% szans na nałożenie przeciwnikowi statusów zatrucie i nietykalność na 1 turę.

Mieczyslaw
    Lv dowolny
    Staty typowe
    Sloty zmniejszone
    Parzysty atak fizyczny zadany pod rzad przyswaja dodatkowo zdrowie wedlug wzoru: hp przeciwnika - hp uzywajacego /2 W przypadku gdy bilans jest dodatni otrzymujemy zdrowie, gdy ujemny tracimy je.

Lonely
    Konto usunięte
    Mieczyslaw
    Lv dowolny
    Staty typowe
    Sloty zmniejszone
    Parzysty atak fizyczny zadany pod rzad przyswaja dodatkowo zdrowie wedlug wzoru: hp przeciwnika - hp uzywajacego /2 W przypadku gdy bilans jest dodatni otrzymujemy zdrowie, gdy ujemny tracimy je.
    3 pierwsze punkty to tak troche dałoby się bardziej szczegółowo? Czwarty i piąty ciekawe to mogłoby być. Ale nazwa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał PlaTyNoWy Zobacz post
    3 pierwsze punkty to tak troche dałoby się bardziej szczegółowo? Czwarty i piąty ciekawe to mogłoby być. Ale nazwa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    no to tak: dowolny oznacza, że admini mają wybrać
    typowe oznacza, że takie jakie będą miały miecze na ten poziom
    zmniejszone oznacza zmniejszoną ilość, czyli w porównaniu z innymi mieczami na ten poziom będzie miał mniej slotów.
    Pomogłem? daj reputa. Nie? nie dawaj.

Jest dobrze. Warto dopisywać tylko szczegolne uwagi do lv/nazwy/stat ,bo lv i staty są ustalane przez system, zaś nazwa najczęściej pochodzi od bossa

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia