Wiele rzeczy zostało już tutaj poruszone. Niewtpliwie system jest kulawy ,ale najwiekszym defektem jest ilość graczy ,którzy sie w to pvp bawią. Jak spojrzy sie na rankingi to widzimy jedne i te same osoby i ich drugie, trzecie postacie. Sprawa sie powtarza z updejtu na updejt. Będę się upierał ,że odtrąca graczy od tej zabawy róznica jaką daje eq. Niestety ,ale jeżeli ktoś juz sobie uzbiera te eq +7 (powiedzmy ,ze to 20pk stat więcej niż +0) To nie licząć broni zyskuje 80~! pkt ;o. O ile się orientuje to żeby było sprawiedliwie nie ma ranku za pokonanie przeciwnika ,gdzie różnica przekracza +-2 lvl ,a eq może dawać przewage 8 poziomów? Ktoś załóżył ,że to zbawi pvp ,ale z tego co widze to w 2 letnim Eliar pvp nie przeżywało odrodzenia a pvperzy częsciej odchodzili z gry niż ich przybywało. Jeżeli chcemy promować pomysł na grę ,taktycznie połączenie masy zdolności to chcąć niechcąc taka róznica w eq odrtrąci najzdolniejszego gracza ,który chciałby powalczyć. Co z tym zrobic ? Nie wiem ,gdyby mnie pytać to najprostszym rozwiązaniem byłoby usunięcie łączenia z kowala ,nie wiem na samych ulepszeniach co sie da zrobic najwyzej..+4?+5? Nie jestem zwolennikiem grania całkowicie bez bonusów w uzbrojeniu ,trzeba docenic graczy ,którzy mozolnie nad eq pracują,ale przepaść nie może być tak ogromna.