Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 45 z 100

Temat: Renowacja systemów PvP/TvT

Wiele rzeczy zostało już tutaj poruszone. Niewtpliwie system jest kulawy ,ale najwiekszym defektem jest ilość graczy ,którzy sie w to pvp bawią. Jak spojrzy sie na rankingi to widzimy jedne i te same osoby i ich drugie, trzecie postacie. Sprawa sie powtarza z updejtu na updejt. Będę się upierał ,że odtrąca graczy od tej zabawy róznica jaką daje eq. Niestety ,ale jeżeli ktoś juz sobie uzbiera te eq +7 (powiedzmy ,ze to 20pk stat więcej niż +0) To nie licząć broni zyskuje 80~! pkt ;o. O ile się orientuje to żeby było sprawiedliwie nie ma ranku za pokonanie przeciwnika ,gdzie różnica przekracza +-2 lvl ,a eq może dawać przewage 8 poziomów? Ktoś załóżył ,że to zbawi pvp ,ale z tego co widze to w 2 letnim Eliar pvp nie przeżywało odrodzenia a pvperzy częsciej odchodzili z gry niż ich przybywało. Jeżeli chcemy promować pomysł na grę ,taktycznie połączenie masy zdolności to chcąć niechcąc taka róznica w eq odrtrąci najzdolniejszego gracza ,który chciałby powalczyć. Co z tym zrobic ? Nie wiem ,gdyby mnie pytać to najprostszym rozwiązaniem byłoby usunięcie łączenia z kowala ,nie wiem na samych ulepszeniach co sie da zrobic najwyzej..+4?+5? Nie jestem zwolennikiem grania całkowicie bez bonusów w uzbrojeniu ,trzeba docenic graczy ,którzy mozolnie nad eq pracują,ale przepaść nie może być tak ogromna.

Użytkownik
    Kowal został uproszczony z myślą o graczach słabszych, jednak większość nie potrafi z tego korzystać. Dlaczego obwinia się bardziej ogarniętych graczy o to, że mają przewagę dzięki eq? Każdy może zrobić eq, ale problemem jest to, że w tej grze 90% ludzi gra "pod fabułę". Spróbuj zaatakować kogokolwiek na lokacji z bójkami, to zaraz zostaniesz zwyzywany. Nie mówię o sytuacjach, gdzie 50 lvl atakuje 20 lvl, ale o równych poziomach. Po prostu większość woli bić mini bossy, zbierać muszelki itp... Należałoby wprowadzić system, który zmuszałby graczy do walk na arenie.

Fatal
    Konto usunięte
    Cytat Napisał SoShy Zobacz post
    Kowal został uproszczony z myślą o graczach słabszych, jednak większość nie potrafi z tego korzystać. Dlaczego obwinia się bardziej ogarniętych graczy o to, że mają przewagę dzięki eq? Każdy może zrobić eq, ale problemem jest to, że w tej grze 90% ludzi gra "pod fabułę". Spróbuj zaatakować kogokolwiek na lokacji z bójkami, to zaraz zostaniesz zwyzywany. Nie mówię o sytuacjach, gdzie 50 lvl atakuje 20 lvl, ale o równych poziomach. Po prostu większość woli bić mini bossy, zbierać muszelki itp... Należałoby wprowadzić system, który zmuszałby graczy do walk na arenie.
    Gracze "lepsi" mają dużo złota i żetonów, przez co dużo łatwiej jest im zrobić dobre eq niż graczom słabszym.

Użytkownik
    Każdy może zrobić eq i nie wydawać na to realnych pieniędzy xd. Pogadajcie sobie z graczami na 45-55lvlu. Większość z nich nie wie jak zrobić eq, na banku ma odłożone 200k, nie wie, że powinno się mieć minimum 2 typy uzbrojeń, a jego eq składa się z korony z jeziora i kurtki rybaka bo tylko to dostał. Ostatnio miałem rozmowę z 49 który myślał, że kaptur kapłana +7 może dropnąć z kapłana. Za szybko te lvle im idą i oni w tym czasie nic nie zdążą się nauczyć.

@ Fatal - lepsi gracze kiedyś też nic nie mieli, każdy przecież zaczyna od zera a jak ktoś ma 200 rankingu to nie będzie walczył z kimś kto ma eq + 7 tylko +2... Tutaj chodzi o to co napisałem u góry xd.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Fatal Zobacz post
    Gracze "lepsi" mają dużo złota i żetonów, przez co dużo łatwiej jest im zrobić dobre eq niż graczom słabszym.
    Ale tego złota też za darmo nie dostali. Pomijając usługę za MF

Użytkownik
    Złoto można zdobyć poprzez sprzedawanie przedmiotów z mini bossów, a żetony na początek z osiągnięć, a potem stopniowo z walk.. Każdy przecież kiedyś zaczynał.

Fatal
    Konto usunięte
    Złoto można zdobyć poprzez sprzedawanie przedmiotów z mini bossów, a żetony na początek z osiągnięć, a potem stopniowo z walk.. Każdy przecież kiedyś zaczynał.
    Złota wcale nie dostaje się aż tak dużo, no i eq do łączenia (2 takie same itemy +3 z bonusami w różne statystyki) bardzo ciężko zdobyć (pomijając już cenę).
    Ostatnio edytowane przez Fatal ; 07-03-2015 o 18:17

Użytkownik
    Złota wcale nie dostaje się aż tak dużo, no i eq do łączenia (2 takie same itemy +3 z bonusami w różne statystyki) bardzo ciężko zdobyć.
    Nikt nie mówił, że będzie łatwo I nawet nie powinno być łatwo. Ja też szukałam dobrego eq do łączenia miesiącami.

Użytkownik
    Oni nawet nie wiedzą, że to takie itemy trzeba mieć xD. O czym ty w ogóle piszesz. Pogadaj z 50 lvlami i sie popytaj to sie zdziwisz xd. Oni myślą, że jak zrobią + 4 to jest cudo.

Fatal
    Konto usunięte
    Nikt nie mówił, że będzie łatwo I nawet nie powinno być łatwo. Ja też szukałam dobrego eq do łączenia miesiącami.
    Miesiącami, w tym problem - uważam, że pvp powinno być dla każdego, a nie tylko dla najcierpliwszych.

Użytkownik Avatar Qwiker
    Ale pvp jest dla każdego. Tyle, że ci najbardziej cierpliwi są w topce. Tak samo było w mfo2

Użytkownik
    Miesiącami, w tym problem - uważam, że pvp powinno być dla każdego, a nie tylko dla najcierpliwszych.
    Czyli Twoja wizja to eq +8 dla każdego na start?

System ELO jest według mnie świetnym rozwiązaniem z tego co czytam, napewno odświeżyło by trochę obecny system, jednak nie rozwiąże to problemu braku aktywności graczy w PvP, nie oszukujmy się.

Raczej zastanówmy się nad tym co graczy głównie od tego systemu odpycha. Często pada tu, stwierdzenie że "90% graczy gra na fabułe", popatrzmy na inne gry gdzie dominuje społeczność graczy PvP. Dlaczego w MFO3 jest na odwrót, wszystko to właśnie przez obecny, niedopracowany system.

Według mnie następujące punkty są do głebszego namysłu:

- Żetony, a raczej system nagradzania żetonami.
    - Przewaga ekwipunku (niestety działa to w dwie strony, jeżeli zlikwidujemy możliwość polepszania ekwipunku to gracze nie będą mieli na co przeznaczać zarobionego złota, żetonów, z drugiej strony obecny system doprowadza do wielkich przepaści pomiędzy graczami i zniechęca resztę graczy do walk, bo po co walczyć skoro i tak praktycznie nie mam żadnych szans)

Wrócę tutaj do tematu atrybutów w odpowiedzi na post MoPa:
    Zgodzę się z Tobą że atrybuty mogą być i są częścią strategiczną, przy regulacji gemami jak najbardziej (coś kosztem czegoś) lecz nie w sytuacji gdy atrybuty są zmieniane u NPC, bezpośrednio przed walką. Po czym walkę lepiej jest poddać bo dalsza całkowicie nie ma sensu. Jestem za wprowadzeniem limitu na zmianę atrybutu (raz na 2 tygodnie lub po ówczesnym wykupieniu usługi za punkty MF) walki stały by się bardziej wyrównane a nie polegały na wyciągnieciu asa z rękawa jakim jest to niedociągniecie gry) Jeżeli ktoś tak fanatycznie chcę wykorzystywać to niech płaci MF

Dlaczego nie chcieliśmy się bić drużynowo w pojedynkach tylko na IŚ?
    Odpowiedź jest prosta, zmiana atrybutów przed walką.
    Ostatnio edytowane przez Paranormal Heskey ; 07-03-2015 o 18:31

Użytkownik Avatar Qwiker
    Problemem w manualu na pewno jest długość walki. Dlatego o wiele więcej ludzi walczy auto niż manual

Użytkownik Avatar NieZabijajMnie
    Cytat Napisał Paranormal Heskey Zobacz post

Wrócę tutaj do tematu atrybutów w odpowiedzi na post MoPa:
    Zgodzę się z Tobą że atrybuty mogą być i są częścią strategiczną, przy regulacji gemami jak najbardziej (coś kosztem czegoś) lecz nie w sytuacji gdy atrybuty są zmieniane u NPC, bezpośrednio przed walką. Po czym walkę lepiej jest poddać bo dalsza całkowicie nie ma sensu. Jestem za wprowadzeniem limitu na zmianę atrybutu (raz na 2 tygodnie lub po ówczesnym wykupieniu usługi za punkty MF) walki stały by się bardziej wyrównane a nie polegały na wyciągnieciu asa z rękawa jakim jest to niedociągniecie gry) Jeżeli ktoś tak fanatycznie chcę wykorzystywać to niech płaci MF
    Trochę słaby pomysł z tymi 2 tygodniami.
    Często trzeba robić res na Bossy, bo 1 bije ziemią, a 2 wiatrem. Lepsze by było oddanie X% rank w przypadku zmiany atrybutów u graczy którzy ten rank mają.

Co do zainteresowania pvp...
    Musisz wygrać kilka walk by zacząć zarabiać żetony. Żeby zacząć zarabiać musisz poświęcić czas i golda na eq.
    Gdy kupisz eq okazuje się że możesz trochę zarobić, ale potrzebujesz lepsze eq by zacząć zarabiać na poważnie.
    By znaleźć dobre eq trzeba zainwestować pare mln. + Dużo czasu.
    Trochę szczęścia dużo żetonów (z robienia questów pewnie na 1 eq podciągnięte uzbierasz, a reszte sobie wywalcz) i masz eq.
    Jak masz eq możesz walczyć manu jakieś 30-60min by dostać trochę żetonów. Albo poświęcić czas i zrobić skrypt i mieć nadzieję że ktoś pod ciebie się nie przygotuje jak wyjdziesz gdzieś na chwilę i zostawisz postać na arenie.
    A gdy zaczynasz zarabiać okazuje się nie że masz z kim walczyć.

Walka TvT się nie opłaca, bo nic nie daje i jest straszną grą szczęścia.
    Ostatnio edytowane przez NieZabijajMnie ; 07-03-2015 o 18:55
    [SIGPIC]https://pokazywarka.pl/baho0i/[/SIGPIC]Wszystkie błędy są celowe...

Uprawnienia