Napisał
lilanna
Szmaragdowe rękawice
Poziom: 75/80
Statystyki: Przeciętne, +5% Włócznia, +5% Buława
Opis: Niweluje specjalne umiejętności broni atakującego.
Hm?Raczej nieimplementowalne, poza tym zależy od kontekstu (jakie będą pozostałe bronie wojownika), do tego to jest z natury broń anty-woj (mag raczej nie ma takich zdolności), poza tym bonus dosyć silny, tym bardziej że statystyki bez minusów, do tego atry. Ajj.
Szmaragdowa Włócznia
Poziom: 75/80
Staty: Przeciętne, +10% Miecz
Opis: Każde chybienie zwiększa siłę ataku o 5% na czas walki. Maksymalny bon wynosi 20%.
Jak pisał MoP, nie we (w? we?) włóczni. I nie o 5%, a ze 2? Nie ma żadnej możliwości cofania w tym wypadku.
Szmaragdowa Różdżka
Statystyki: Przeciętne, +Szybkość, +25% Furia
Opis: Nadaje status Bariera i Bariera Magiczna na 2 tury kiedy otrzymamy cios krytyczny.*
Dla mnie ok, kwestia tylko jak implementacja będzie możliwa w praktyce - jestem niemal pewien, że można rozliczać, czy ostatnie obrażenia były krytyczne, tylko mam jakieś wątpliwości co do tego, czy przy dublu przeciwnika lub wielokrotnej kolejce przeciwników (TvT) statusy będą dodawane od razu - raczej tak, więc podejrzewam, że możliwe do zrobienia.
@MoP - w przeciwieństwie do rękawic nie wpływa się tu na zdolności przeciwnika, a tylko sprawdza się otrzymywane obrażenia...
Szmaragdowy Wisior
Statystyki: Szczęście średnie
MP +50
Opis: Jednorazowo pozwala na przeżycie kończącego ciosu.*
I co po tym ciosie? Dla mnie nieco dziwny.
* - Zamieniłabym ze sobą.