Zobacz wyniki ankiety: Którą z profesji preferujesz?

Głosujących
1065. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Mag

591 55.49%
  • Woj

474 44.51%
Strona 17 z 41 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 255 z 602

Temat: Mag vs Woj

Cytat Napisał Ivanya Zobacz post
    Minusy grania wojem:
    - chybienia (szczególnie waląc włócznią i buławą, które przeważnie odejmują celność)
    - trzeba dawać dużo w szczęście
    Ale jak się są dużo w szczęście, to potem są świetne efekty na PvP, nawet gdy walczy się z latami, którzy nigdy nie chybiają zaklęciami, ale za to marnują zdolności i przyjmują często krytyki mocniejsze od ich zaklęć chyba, że ma refleks.

Użytkownik Avatar Atronis
    Jeśli według Was gniewny nie zaskakuje, to nie wiem jakim cudem 90% moich wygranych walk konczylo sie gniewnym ; )

Użytkownik Avatar Leonardo
    Są na to 2 możliwości:
    1.Bo nie umiesz grać.
    2.Bo jesteś rudy.
    3.Bo nie umiesz grać i jesteś Rudy.

Wyszły 3 sorka!

A jak jeszcze nie rozumiesz to tu masz odpowiedź:

Cytat Napisał Atronis Zobacz post
    Jeśli według Was gniewny nie zaskakuje, to nie wiem jakim cudem 90% moich wygranych walk konczylo sie gniewnym ; )
    Ostatnio edytowane przez Leonardo ; 30-06-2014 o 16:24

Masz racje, nie potrafie grać. Dobrze ze mi przypomniałeś, daj mi jakieś wskazówki to może sie naucze w to grać.

Widać, że znaczenie ukrywające się pod słowem "żart" jest ci obce, ale ok. Chodzi o to, że to 90% twoich walk które powinieneś wygrać zakończyło się gniewnym i przegrałeś tak? To teraz proszę wskaż mi te walki. Przez cały czerwiec nie miałeś takiej walki (dalej nie chciało mi się szukać), natomiast sam używałeś tej zdolności nie raz, więc jak się mogłeś jej nie spodziewać?

Mi chodziło, że ludzie pisali w tym temacie, że mag nie potrafi zaskakiwać tak jak woj, bo nie ma do tego odpowiednich zdolności, a gniewny ma tylko 2 uzycia i jest ryzykowny. Te 90% walk po gniewnym praktycznie udawało się wygrać, było kilka przy których gniewny również trafiał, ale ponosiłem ryzyko, że jego siła rażenia będzie mniejsza aniżeli hp przeciwnika. Mój post miał na celu pokazanie, że mag może zdecydowanie bardziej zaskoczyć w walkach manualnych właśnie gniewnym pociskiem niż woj swoimi wieloma miernymi zdolnościami. Wystarczy dobrze rozgrywać walkę i w dobrym momencie ponieść niewielkie ryzyko i zakończyć walkę wygraną właśnie przez zaskoczenie. Tyle.

Houqe
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Atronis Zobacz post
    Mi chodziło, że ludzie pisali w tym temacie, że mag nie potrafi zaskakiwać tak jak woj, bo nie ma do tego odpowiednich zdolności, a gniewny ma tylko 2 uzycia i jest ryzykowny. Te 90% walk po gniewnym praktycznie udawało się wygrać, było kilka przy których gniewny również trafiał, ale ponosiłem ryzyko, że jego siła rażenia będzie mniejsza aniżeli hp przeciwnika. Mój post miał na celu pokazanie, że mag może zdecydowanie bardziej zaskoczyć w walkach manualnych właśnie gniewnym pociskiem niż woj swoimi wieloma miernymi zdolnościami. Wystarczy dobrze rozgrywać walkę i w dobrym momencie ponieść niewielkie ryzyko i zakończyć walkę wygraną właśnie przez zaskoczenie. Tyle.
    Jesteś mag, to walcz o przywileje dla magów, a nie kozaczysz że mag to i mag tamto. Bierz przykład z Pirusia, osiągnął tyle (no większosc oszustwami), a wiecznie jęczy że mag ma gorzej, że to że tamto. On walczy! Jak ostatnia lama, ale walczy

Vesoły Evil
    Konto usunięte
    Temat nie jest o kolorze włosów i ubliżaniu sobie Ja osobiście gram wojownikiem ale w przyszłości wy testuję maga Jeśli chodzi o exp/walki pvp to jest przyjemnie jeśli SAM układasz sobie statystyki a nie dajesz "auto". Zapewne obie profesje są sobie równe bo nie możliwe jest żeby jedna była lepsza od drugiej. Wszystko zależy od umiejętności, zdolności i ekwipunku. Woj ma to na +, że nie musi ładować many i ma CK(cios krytyczny), mag zaś zawsze trafi i ma dużo różnych umiejętności do atakowania - do wyboru, do koloru. Wszystko zależy CZYM pierwszy raz zagrałeś.

Gartor
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Antybristler Zobacz post
    Gram obiema postaciami, jednak wolę maga gdyż nie pudłuje i ma sporo many na różne zdolności a ja lubię się popisywać
    Zgadzam się z twoim zdaniem nie trzeba tracić złota na zakup np pewnego ciosu.
    A tak na prawdę mana to nie jest tak duży problem .

ITsNotaFAP
    Konto usunięte
    Oceniając to potwierdzacie zje***y balans obu tych klas

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte

Użytkownik Avatar lokin
    Pośladków nie urywa, no ale magowie też dają radę. Mają chyba taką zdolność do dyspozycji jak Odbicie czy się mylę? :X

Jak chcesz tak się przerzucać mięsem to proszę bardzo
    Woj natomiast może ograniczyć swój atak i zainwestować w szybkość. To bardzo utrudnia użycie odbicia (wiem, bo sprawdziłem), ba! Nawet sprawia że staje się ono prawie bezużyteczne.

Użytkownik Avatar lokin
    Myślę, że mag ma spore szanse na pokonanie woja, w szczególności zależy to od tego jak kto rozłoży statystyki. W nadchodzącym upku się jeszcze za PvP podobno nie wzięli testerzy, ale liczę na to, że postarają się, żeby szanse maga vs woja były jak najbardziej wyrównane.

Myślę, że woj ma spore szansa na pokonanie maga, w szczególności zależy to od tego jak rozłoży statystyki. Woj i tak zawsze będzie miał przewagę, ponieważ może w jednej chwili podnieść swój atak o 10% (mp atak) albo i więcej (krytyczny cios). Mag musi mieć wyżej granicę leczenia, jedyne co blokuje woja to właśnie to odbicie, dzięki któremu woj nie może sobie pozwalać na zbyt wiele. Bez odbicia mag miałby o wiele mniejsze szanse niż ma aktualnie.

Uprawnienia