Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 46 do 60 z 111

Temat: Waznośc ranku

mnietuniema
    Konto usunięte
    Ucieczki wyzywającego? - a może rzucenie wyzwania miałoby skutek tylko pomiędzy graczami online? I wyzywający musiałby, powiedzmy 10 min., czekać na natychmiastową zgodę wyzwanego. Mógłby on wybrać opcję walczę natychmiast lub walczę później. Jeśliby wyzywający wylogował się w zarezerwowanym czasie (unikając walki) - wyzwanie byłoby anulowane.

Ciekawe byłoby rzucanie wyzwania "w ciemno" - wybierałoby się tylko czy chce się walczyć z kimś lepszym czy słabszym i by się czekało na walkę.

I mała modyfikacja pomysłu Tomiego - unikający walki po prostu byłby przymusowo wrzucany na arenę, na której karnie musiałby odbyć co najmniej 2 pojedynki.

Wyzwania byłyby "wrażliwe" na umawiane walki w godzinach 23-7, więc i małe ograniczenie czasowe warto by wprowadzić.

The End
    Konto usunięte
    Ucieczki wyzywającego? - a może rzucenie wyzwania miałoby skutek tylko pomiędzy graczami online? I wyzywający musiałby, powiedzmy 10 min., czekać na natychmiastową zgodę wyzwanego. Mógłby on wybrać opcję walczę natychmiast lub walczę później. Jeśliby wyzywający wylogował się w zarezerwowanym czasie (unikając walki) - wyzwanie byłoby anulowane.
    Ciekawe... Taka opcja wyboru sposobu walki wyzwanego byłaby ciekawa. Tylko bym ustalił czas na 5 minut z tego powodu, że wyzywający musi czekać z odpowiednim eq na decyzję wyzwanego. Po 5 minutach jeśli nie ma odpowiedzi od wyzwanego to automatycznie aktywowana jest opcja walczę później.
    Natomiast wydaję mi się, iż karne wrzucanie na arenę to zły pomysł. Można kombinować - zdecydowanie na nie.
    Co do czasu wyzwania to nie ma znaczenia bo obaj gracze muszą być online.
    A wyzwanie w ciemno ma chwytliwą nazwę Tylko brakuje mu przewagi nad wyzwaniem "jawnym" w jakimkolwiek aspekcie.
    Pomysł dodania takiej opcji na arenie ma sens, ale należałoby dodać do tego jakąś sensowną bonifikatę(2 przedziały - jeden dla walk z mniejszym rankiem, drugi dla vice versa) by warto było ryzykować walkę z każdym...

P.S - Proponuje do tego dorzucić wyrzucenie gracza nieaktywnego z rankingi. Punkty oczywiście zachowuje, ale nie jest wliczany.
    Ostatnio edytowane przez The End ; 20-05-2011 o 11:16

Użytkownik Avatar Chaos
    Ja mam pewne pytanie odnośnie lvl.
    Chodzi mi o te pomysły dot. Bójek bez pomocy i wymuszonych pojedynków.
    Czy będą tam jakieś ograniczenia lvl?
    Bo np. Przychodzi do mnie ziomek z +2-3 lv więcej i daje pojedynek.
    Jak odmówię, to tracę rank, jak zaakceptuję to też stracę, bo w mfo3 różnica 2-3lv daje ogromną przewagę.
    Więc jak to będzie?
    Walki pvp tylko między identycznymi lvl?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Administrator
    Wyzwanie z całą pewnością było by wysyłane do osoby online - aby miała szansę je zobaczyć.
    Wydaje mi się jednak, że pojedynek nie powinien być wymuszany w ciągu aż tak krótkiego czasu - w końcu nieraz trzeba się przygotować, odwiedzić sklep, dokończyć bić kobrę .

Nyhariel
    Konto usunięte
    Mysle, ze powinny byc 2 godziny, wyzywasz osobe, ktora jest online oczywiscie i ona ma 2 godziny na przyjecie wyzwania. Jezeli w dniu wyzwania sie wyloguje i przestanie sie logowac np. na tydzien, to i tak mozemy ja lapac gdziekolwiek na polu, bo wyzwanie zostalo rzucone.

to musi byc tak ze ,nie bede poszkodowany tylko z tego powodu ze jak zaloguje dostane tysiac propozycji nie bede mial czasu ich zrealizowac co bedzie karane ;p

Użytkownik Avatar Qwiker
    A co jeżeli ktoś rzuci mi wyzwanie, jak nie będe miał czasu bo będę musiał iść? Bo z tego co zrozumiałem to mam 3 dni na pojedynek inaczej trace ranking. A co, jeżeli ta osoba, która rzuciła wyzwanie przez 3 dni jest offline? Wtedy tracę ranking.

Administrator
    Cytat Napisał Terens
    to musi byc tak ze ,nie bede poszkodowany tylko z tego powodu ze jak zaloguje dostane tysiac propozycji nie bede mial czasu ich zrealizowac co bedzie karane ;p
    jedna osoba nie będzie mogła dostać tak dużo wyzwań, bo tylko kilka-kilkanaście osób bezpośrednio za nią w rankingu (do ustalenia) dostanie taką możliwość.

Cytat Napisał Qwiker Zobacz post
    A co jeżeli ktoś rzuci mi wyzwanie, jak nie będe miał czasu bo będę musiał iść? Bo z tego co zrozumiałem to mam 3 dni na pojedynek inaczej trace ranking. A co, jeżeli ta osoba, która rzuciła wyzwanie przez 3 dni jest offline? Wtedy tracę ranking.
    nic nie tracisz - po prostu wyzwanie jest nadal aktywne, ale ma status "przeterminowane" co równa się możliwości polowania na siebie nawzajem.

Coni
    Konto usunięte
    A co jeśli gracz będzie offline i przestanie wchodzić na tą postać jeśli będzie status "przeterminowane"? Obaj gracze tracą rank? Czy za nie przyjęcie wyzwania nie ma innych konsekwencji poza łapanką na każdym terenie?

Administrator
    Cytat Napisał Coni Zobacz post
    A co jeśli gracz będzie offline i przestanie wchodzić na tą postać jeśli będzie status "przeterminowane"? Obaj gracze tracą rank? Czy za nie przyjęcie wyzwania nie ma innych konsekwencji poza łapanką na każdym terenie?
    nie traci - stracić może tylko w walce. tak, tylko łapanka.

El Fortuno
    Konto usunięte
    Jakoś ww mf 2 nie było problemów z biceim rankingu wszyscy się tłukli ... to tak jak w boksie jestes mistrzem musisz stoczyć walki w obronie mistrzostwa ...

Troy Lee
    Konto usunięte
    Jestem po prostu na TAK

Użytkownik Avatar Chaos
    Cytat Napisał El Fortuno Zobacz post
    Jakoś ww mf 2 nie było problemów z biceim rankingu wszyscy się tłukli ... to tak jak w boksie jestes mistrzem musisz stoczyć walki w obronie mistrzostwa ...
    No właśnie, bo w mfo2 za wygraną walkę był jeszcze exp i co najważniejsze rank! (ten normalny)
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Coni
    Konto usunięte
    Gra będzie reklamowana - dojdą nowi gracze i nie będzie problemu. Jak dla mnie to te wszystkie pomysły są na siłę wprowadzane.

The End
    Konto usunięte
    Dla mnie cos musi byc wprowadzone a pięknym przykladem dowdzącym tej racji jest coni. Przed upem słyszało się, że sprzedał eq i nie walczy. zbiera kase na nowe eq na upku. Ok. Zebrał 1 kk. Ok. Po czym miesiąc od wprowadzenia update słyszy się, że coni nie walczy bo ... nie ma eq i kasy na nie.
    Chłopak się boi stracić rank i nie walczy. Podobnie ot choćby Logi czy parunastu innych. I oni mają być top 5? Wolne żarty.
    Ranking pvp ma prezentować w miarę aktualną siłę graczy, a nie z przed miesiąca albo 2 ( albo jak to np było w przypadku flowtationa w mfo2 z przed 1,5 roku).
    Jestem na tak.

P.S Turniej też by nie zaszkodził. Tylko z porządnymi nagrodami by było mnóstwo chętnych.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia