to będzie najdroższa karta niech zostanie tak jak jest![]()
W tym momencie zmiana częstotliwości dropu kart będzie nie na miejscu tak jak pisał Via. Ludzie się już nachapali, trochę zdobyli trochę kupili, ale znaczna większość nie ma żadnej karty i przez to będziecie faworyzować tych co już mają swoje małe kolekcje.
Wile rzeczy jest nie na miejscu ale nie zapominaj, że to jest ciągle wersja beta, zmiana częstotliwości dropu po kilku dniach jest niczym do zmiany ceny powiększania limitu energii. Swoją drogą wszyscy się przystosowali
Co do pędraka zostawił bym tak jak u wszystkich, wartość takiej karty będzie kosmiczna, z czasem jak będzie nowe(płynne,progowe) prawdopodobieństwo trafienia liczby te można zmienić![]()
Pędraka możnaby zwiększyć o 66%. to i tak będzie rzadziej niż w przypadku normalnych.
Nie przesadzajcie z tym "nachapaniem" - albo ktoś zdobył 1 kartę przez te dni, albo w ogóle - kwestia jedynie szczęścia/pecha. Kto kupował to też raczej drożej niż taniej, nawet po obniżeniu dropu, kart jednak ciągle przybywa. W ciągu tygodnia będzie ich 2x tyle co teraz.
Czy mam już żałować, że dałem się na to namówić?![]()
To chociaż zwiększ szanse na kartę z pędraka i będzie ok.
Im mniej szans na karte tym lepiej, to nie mają być przedmioty śmieciowate i ogólnodostępne.
Proponuję zamknąć temat, naprawdę, co miało zostać powiedziane i zaproponowane, zostało powiedziane.
Tomi dodał karty, częstotliwość ich wypadania dostosuje już według własnej woli i statystyk dropowych, które posiada.
Nie ma potrzeby konsultowania tego z graczami, którzy do porozumienia z zasady nigdy nie dojdą.
Zaśmiecacie tylko temat i zniechęcacie do wprowadzania tego typu "innowacji" jakimi są karty.
@EDIT,
btw zastanawia mnie przydział pędraka do kategorii zwykłych potworów, przecież wypada on jak potwór unikatowy i moim zdaniem w tej kategorii znaleźć się powinien.
Ostatnio edytowane przez Kostian ; 18-03-2013 o 15:51
Pędraka częściej się spotyka niż bomba czy innego unikatowego. Więc 1;200 to by było za często (tak wiem nikt na tym nie expi) 1;5000 za rzadko. 1;2000 może by było optymalne.
[SIGPIC]https://pokazywarka.pl/baho0i/[/SIGPIC]Wszystkie błędy są celowe...
Na pędraka jest ok 15% szans więc ciężko uznać go za unikatowego. Będzie to więc jedna z bardziej rzadkich i wartościowych kart zwykłych potworów.
Ja tam widzę same pozytywne aspekty tej zmiany![]()
Ja bym proponował, żeby dodać kartę bossów, z napisem na którym lvl pokonaliśmy go. Ale będzie to karta niehandlowa, i wypada zawsze po pokonaniu bossa. A z tych których już pokonaliśmy doda nam ;]