Strona 35 z 56 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 525 z 828

Temat: Wrażenia po Igrzyskach

Yoroi
    Konto usunięte
    Ja proponuje jeśli nie chcecie tego oczka to dla 8 osób 5 minut dla 4 osób 10 minut a dla 2 osób 15 minut

Administrator
    Cytat Napisał MapY Zobacz post
    Ale obowiązkowo musi być widoczny timer ile czasu do auto zostało i wyłączenie "opuszczenie tury". Ja bym jeszcze wykluczył zdolność Przeczekanie bo ona jest całym sprawcom tego przedsięwzięcia.
    Timer zbędny - przecież mamy walczyć jak najlepiej potrafimy, nie oglądając się na czas
    Co do przeczekania - ja od zawsze uważałem, ze rozszerzenie liczby użyć na 50 lv nie było dobrym pomysłem, ale ogólnie zdolność jest potrzebna.

Użytkownik
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    No to może 15,20,25,30 minut dla minimum 2,4,6,8 osób.
    Tak, z wyjątkiem walki finałowej 1vs1, gdzie nie powinno być ograniczenia czasowego.

VIP Avatar Coni
    Przedłużanie walk było możliwe od pierwszych igrzysk, teraz zostało to po prostu "odkryte"
    https://mfo3.pl/r/106196617
    Dawna walka, chyba moje 1 igrzyska.
    Gdyby tylko jeszcze inni ludzie potrafili myśleć .. ;)

No to może 15,20,25,30 minut dla minimum 2,4,6,8 osób.
    A czy po tym czasie włącza się autowalka?
    Jeżeli tak to czy to aby na pewno dobre rozwiązanie?
    Niektórzy mogą być w przegranej sytuacji, bez ożywek ale np. 4 żywych i wtedy na czas mogą spokojnie dograć by mieć szansę w walce automatycznej, czy tak powinno być?
    Choć z drugiej strony można powiedzieć - "w końcu igrzyska mają być niespodziewane".

Szczerze mówiąc, bardziej podoba mi się rozwiązanie MapY'ego:
    Może niech każda ze stron ma pulę 15 minut na walkę, po tym czasie włącza się dla tej strony, więc im szybciej się wykona ruch, tym więcej czasu dla innych członków walki dla swojej drużyny.
    I drużynie, której skończyłby się czas włączałaby się autowalka - wydaję mi się, że tutaj jest to bardziej sensowne.

@EDIT
    Co do samych igrzysk to chciałem kogoś lepszego strollować, ale gdzie nie spojrzałem to zawsze walczyli z przewagą albo już w pełnej walce, aż w końcu mnie oko dopadło ;)
    Jak dla mnie igrzyska były w miarę udane, choć to przedłużanie walki jednak trochę nudziło.

A i jeszcze jedno. Trochę tam na widowni podjudzałem graczy, może i nawet momentami przesadzałem, nie wiem czy ktoś zwracał uwagę na to, ale żeby było jasne - nie miałem na celu nikogo urazić ;)
    Ostatnio edytowane przez Coni ; 06-02-2013 o 21:16

Administrator
    Może niech każda ze stron ma pulę 15 minut na walkę, po tym czasie włącza się dla tej strony, więc im szybciej się wykona ruch, tym więcej czasu dla innych członków walki dla swojej drużyny.
    Przekombinowane, przez co trudne w realizacji i właściwie niewiele wnosi w kwestii celowego przeciągania walki. Coś zmienia jedynie wtedy, gdy strony walczą normalnie - premiuje szybsze wybieranie komend (niekoniecznie mądrzejsze).

Ostatecznie wejdzie więc:
    15,20,25,30 minut dla minimum 2,4,6,8 osób
    Po upływie limitu czasu włączy się autowalka.
    Funkcja "opuść kolejkę" będzie niedostępna.
    Będzie widoczny licznik upływu czasu.

Użytkownik
    W tą niedziele te zmiany?
    Wydaje mi się że w menu gracza jest opcja "Zaatakuj auto", która powinna być chyba też usunięta

Administrator
    Cytat Napisał aich Zobacz post
    W tą niedziele te zmiany?
    tak

VIP Avatar Coni
    No nie wiem czy dobre 1v1 się w 15 minut wyrobi ;>

1v1 20min , nie zapomninmy ze 2v2 ma wlasckwe te sama pule leczen co 4v4

Użytkownik
    Ostatnie walki finałowe trwały odpowiednio: 10, 7, 15, 2, 3, 14, 1, 16, 1, 14, +/- minuta bo nie liczyłem dokładnie. Chyba to pokazuje, że czasu jest wystarczająco, jedyne co może się stać to urozmaicenia rozgrywki, odwrócenie losów walki

Użytkownik
    Ja bym jeszcze zablokował możliwość manualnego włączenia autowalki oraz wyłączył autouruchamianie autowalki po okresie bezczynności, gdyż gdy na chwile nas rozłączy, nasza postać wykona akcję ze skryptu - często właściwie niewłaściwą, a tak to jest szansa, że zdąży się zalogować ponownie i wykonać turę przed końcem czasu. Nawet jeśli już ktoś całkiem zrezygnuje, to będzie to czas na przygotowanie się do akcji następnego gracza w turze, czas tury jest krótki, więc nie ma mowy o "spowolnieniu" walki. Nie raz miałem sytuację, że ktoś po dołączeniu do walki, uruchamiał autowalkę... a nad tym kto może dołączyć nie ma żadnej kontroli...

Użytkownik Avatar NieZabijajMnie
    Nie żeby coś ale przydało by się to napisać w aktualnościach ( to o auto walkach) w miarę szybko żeby osoby które nie siedzą na forum miały szanse zrobić skrypt, bo jak wpadną o 19 55 albo później do mistrza areny nie zdążą ogarnąć skryptu.

eh te korekty...
    Ostatnio edytowane przez NieZabijajMnie ; 10-02-2013 o 10:36
    [SIGPIC]https://pokazywarka.pl/baho0i/[/SIGPIC]Wszystkie błędy są celowe...

TeraMisiu
    Konto usunięte
    Cytat Napisał sic Zobacz post
    nie zdarzą ogarnąć skryptu.
    zdąż
    zdąż

Użytkownik
    To oczywiste, że ostateczne zmiany powinny być ogłaszane 1-2 dni wcześniej przed igrzyskami, a nie 5 minut przed, w trakcie zapisu.
    Przystosowanie się do zmian w ciągu 5 minut nawet jest raczej niemożliwe- stworzenie skryptu itp.

VIP Avatar Coni
    Strollowałem Ksiliath, ale oczywiście musiała wbić z drugiej przeglądarki vegitem i sobie dopomóc z drugiej strony również ;D
    Ale i tak najdłuższe igrzyska jakie miałem, btw jeszcze żyję ;P

Uprawnienia