Strona 15 z 56 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 225 z 828

Temat: Wrażenia po Igrzyskach

Użytkownik Avatar Ksiliath
    Patroneq już proponowałam osłabić ślepą furię. Co do losowości dołączania to uważam, że za duży chaos i losowości wygrana byłaby losowa + nikt by nie dołączał do niektórych, żeby jak to pisałeś "swoich nie zabić". Co do sektorów jak najbardziej za przynajmniej początkowe walki będą w mieszanych drużynach. Praktycznie szansa na trafienie całego teamu do 1 sektora jest praktycznie znikoma. Odnośnie walk 4vs1 faktycznie, ale z tego co wiem już osłabili prezenty za to, dzięki czemu jest więcej walk 4vs4.

Użytkownik Avatar Deathpool
    Można by zrobić tak, że do walki można dołączyć tak aby różnica liczba graczy nie wynosiła wynosiła więcej niż 1 np.:
    do 1vs1 może dołączyć tylko jedna osoba od każdej strony a dopiero jak z 1vs1 zrobi się 2vs2 mogły by dołączać kolejni itd. Czyli w najgorszym przypadku były by takie sytuacje jak 1vs2, 2vs3 i 3vs4 no ale igrzyska miały być niesprawiedliwe więc wątpię by to przeszło.

Użytkownik
    Cytat Napisał Patroneq Zobacz post
    Temat ostatnich walk na igrzyskach też chcę poruszyć. Nie mam pojęcia, czy siata z pirratem się tak umówili czy też nie. Jeśli tak, to naprawdę jesteście żałośni skoro dla zwycięstwa w zwykłej grze zdradzacie swoich kompanów, w prawdziwym życiu nie chciałbym mieć z wami nic do czynienia. Jeśli jednak (zwracam się do siaty) nie miałeś/aś pojęcia o wybryku pirrata to tak z czystej przyzwoitości w walce 2v1 przeciwko Ksil powinieneś/aś go zabić i dokończyć walkę w uczciwy sposób 1v1, pomimo że zmniejszyłoby to twoją szansę na wygraną. Zwykła gra, a pokazuje jakimi ludźmi jesteśmy naprawdę. Nie mam zamiaru was pouczać jak się należy zachowywać. To są tylko moje rady odnośnie tej sytuacji. Naprawdę nie powinno się iść po trupach do celu. Może ktoś sobie uświadomi coś po tym jak to przeczyta.
    Według mnie zrobili dobrze, a na pewno Tomi jest w końcu zadowolony z takiego finału. Raczej żaden z nich nie miał szans z Ksil w walce 1vs1, więc ją wyeliminowali dla własnej korzyści, co było bardzo dobrym pomysłem.

Piszesz, że to gra i "wystawili" swoich. Właśnie, to TYLKO gra i rzeczy tutaj nie powinno się brać w 100% na poważnie. Jak dla mnie, świetny finał igrzysk.
    Szkoda tylko tego, że drużyna Ksil wygrała z moją dzięki zdolności...

Cytat Napisał Patroneq Zobacz post
    Temat ostatnich walk na igrzyskach też chcę poruszyć. Nie mam pojęcia, czy siata z pirratem się tak umówili czy też nie. Jeśli tak, to naprawdę jesteście żałośni skoro dla zwycięstwa w zwykłej grze zdradzacie swoich kompanów, w prawdziwym życiu nie chciałbym mieć z wami nic do czynienia. Jeśli jednak (zwracam się do siaty) nie miałeś/aś pojęcia o wybryku pirrata to tak z czystej przyzwoitości w walce 2v1 przeciwko Ksil powinieneś/aś go zabić i dokończyć walkę w uczciwy sposób 1v1, pomimo że zmniejszyłoby to twoją szansę na wygraną. Zwykła gra, a pokazuje jakimi ludźmi jesteśmy naprawdę. Nie mam zamiaru was pouczać jak się należy zachowywać. To są tylko moje rady odnośnie tej sytuacji. Naprawdę nie powinno się iść po trupach do celu. Może ktoś sobie uświadomi coś po tym jak to przeczyta.
    Żaden z finałowej czwórki nie dałby rady 1v1 ,wiec można było przewidzieć ,że wygra ksil . Głównym motywem miała być nieprzewidywalność i proszę końcowe walki były bardzo ciekawe tym bardziej walka finałowa zakończona krytykiem

Użytkownik
    juz wyjasniam
    plan byl nieco inny ja + ksil vs venom + pirrat jednak pirrat namieszal ^^
    potem zostalo nas 3 jesli bylo by 1v1 to kogos oko by zjadlo ;p
    poszło jak poszło ale sadze ze ze wzgledu na urode walki finalowej można nam taki przebieg wybczyc zwazywszy na to ze przynajmiej z mojej strony taki rozwoj nie był planowany ;p nastepnym razem musimy ustalic ostatnie walki a nie robic to ad hoc ;p
    dla tych co nie śledzili polecam obejrzeć koncóke walki https://mfo3.pl/game/report.php?bid=104769997&vpid=1723 ^^
    Ostatnio edytowane przez siata ; 03-12-2012 o 13:55

Użytkownik
    Nasze finały i tak lepsze.

Administrator
    Pierwsze igrzyska, które były ciekawe w końcówce. Nie należy się tak bulwersować na "niehonorowe" walki. Takie kombinowanie dodaje uroku całej zabawie.

Jeszcze odniosę się do uwag:
    Całkowita losowość dołączania - braliśmy to pod uwagę, ale to naprawdę to nie jest dobry pomysł. Jakaś minimalna kontrola nad udziałem w walce powinna być zachowana.
    Ślepa furia - jakaś zmiana jest tu potrzebna. Jest osobny temat, w którym można zgłaszać pomysły.

Zdecydowanie zlikwidować możliwość walk 4v1 - takich walk jest już mniej, ale tak jak pisałem wcześniej - spróbujemy jedne igrzyska rozegrać z zasadą, że pomocy można udzielić tylko w przypadku wyrównanej liczby uczestników lub dołączyć do mniej liczebnej drużyny, a wiec walki będą z przewagą maksymalnie jednej osoby.

ps. Kształt mapy zmieniamy tylko i wyłącznie dla wygody widowni.

Pirrat
    Konto usunięte
    Pirackie zasady

Potencjalny Nabywca
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Pierwsze igrzyska, które były ciekawe w końcówce. Nie należy się tak bulwersować na "niehonorowe" walki. Takie kombinowanie dodaje uroku całej zabawie.

Jeszcze odniosę się do uwag:
    Całkowita losowość dołączania - braliśmy to pod uwagę, ale to naprawdę to nie jest dobry pomysł. Jakaś minimalna kontrola nad udziałem w walce powinna być zachowana.
    Ślepa furia - jakaś zmiana jest tu potrzebna. Jest osobny temat, w którym można zgłaszać pomysły.

Zdecydowanie zlikwidować możliwość walk 4v1 - takich walk jest już mniej, ale tak jak pisałem wcześniej - spróbujemy jedne igrzyska rozegrać z zasadą, że pomocy można udzielić tylko w przypadku wyrównanej liczby uczestników lub dołączyć do mniej liczebnej drużyny, a wiec walki będą z przewagą maksymalnie jednej osoby.

ps. Kształt mapy zmieniamy tylko i wyłącznie dla wygody widowni.

Jeżeli ilość uczestników po jednej stronie w walce większa niż 1 po drugiej stronie, to możliwość dołączenia do tych po pierwszej stronie może być zablokowana.

1vs1 - możliwość dołączenia do drużyny A i B
    2vs1 - brak możliwości dołączenia do drużyny A, możliwość dołączenia do drużyny B
    2vs2 - możliwość dołączenia do drużyny A i B
    3vs2 - brak możliwości dołączenia do drużyny A, możliwość dołączenia do drużyny B
    3vs3 - możliwość dołączenia do drużyny A i B
    4vs3 - brak możliwości dołączenia do drużyny A, możliwość dołączenia do drużyny B
    4vs4 - brak możliwości dołączenia do drużyny A i B

Użytkownik Avatar Deathpool
    O to chodziło w moim poście.

Użytkownik Avatar Ice Axe
    Wczorajsza końcówka igrzysk była znakomita , oby tak dalej. Co do furii widziałem walki w których tylko ślepota wchodziła 2/4 wystarczy mieć +furii i nie ma z tym problemu , a co do walk 4vs1 to proponuję zrobić tak jak wyżej pisali ale po prostu dodać grupy.

Pirrat
    Konto usunięte
    Wygrana pozwoliłaby mi wreszcie wyjść na 0 z mfami
    Igrzyska dobre, tylko ja grałem nie fair

Administrator
    Dzisiaj na igrzyskach:
    -nowy kształt areny
    -testujemy pomysł z arena podzieloną na 4 sektory przez pierwsze 6 minut (gracze na starcie są losowo przydzielani do sektorów). Pomiędzy sektorami nie można się przemieszczać i nie można walczyć z graczami z innego sektora. Po upływie tego czasu przegrody znikają i dalej tak jak zawsze.

VIP Avatar Coni
    No, no coraz lepiej.
    Dopracujcie jeszcze to oko i wszystko powinno być git ;>

Użytkownik Avatar lokin
    Będzie ciekawie : )

Uprawnienia