Strona 47 z 136 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 705 z 2038

Temat: Uwaga na oszustów!

TeraMisiu
    Konto usunięte
    Cytat Napisał zajrox Zobacz post
    DamianC mnie oszukał i zabrał całe uzbrojenie
    Niejednego już oszukał.

Cytat Napisał VaanDee Zobacz post
    Odnośnie kolejnej sytuacja DamianC, ma koleś tupet, trzeba go szybko przytemperować.
    Ale możesz spać spokojnie. VaanDee będzie temperował go na szybko.

Posty dotyczące multi, ukrywam, żeby nikt nie pomyślał że je bezpowrotnie usunąłem.

mafiozo
    Konto usunięte
    wyłudzanie kasy na handlu poprzez podbijanie aukcji
    Prezesik, Tiguan

ps. możliwe ze tez multi bo dziwne żeby 7 i 8 lvl miał itemy warte po 50k+ na 40lvl i licytował ostro jedną różdżkę i cenę podbił na tyle ze inna aukcja stała opłacalna

Prezesik coś kolo miesiąca założenie konta ..na samym handlu nie wiadomo czym (crackiem) sie dorobił ?
    Tiguan konto prawie rok czasu ... i tylko 7lvl ? może na handlu się dorobił tylko czym handlował ?

Pirrat
    Konto usunięte
    Nie widzę w tym nic podejrzanego, a jak on wyłudzał kasę? - bo nie wiem jak to się robi

mafiozo
    Konto usunięte
    "Pirrat
    Nie widzę w tym nic podejrzanego, a jak on wyłudzał kasę? - bo nie wiem jak to się robi "

siedzi i podbija swoja lub kolegi aukcje .. proste

Potencjalny Nabywca
    Konto usunięte
    Cytat Napisał mafiozo Zobacz post
    "Pirrat
    Nie widzę w tym nic podejrzanego, a jak on wyłudzał kasę? - bo nie wiem jak to się robi "

siedzi i podbija swoja lub kolegi aukcje .. proste
    To nie wyłudza kasy.
    Poza tym, te Prezesik, Tiguan i zdecydowana większość graczy ma inne postacie.

Użytkownik
    14:22
    Inos
    siema
    Inos
    widze ze selasz
    Inos
    punkty
    Inos
    mf 5
    lekanie
    Tak
    Inos
    Moze chcesz eq kajana
    Inos
    za tp
    14:23
    Inos
    te 5mf?
    lekanie
    Ok
    lekanie
    Tak
    14:24
    Inos
    osukasz
    Inos
    mnie
    Inos
    wiesz
    lekanie
    Nie na się przez handel
    lekanie
    nie oszukam
    Inos
    co Sprzedaj
    Inos
    dam ci eq a ty sprzedasz 5mf na targu za 5k
    lekanie
    ok
    14:26
    Inos
    moze byc?
    lekanie
    Akcept
    Inos
    i tera wystaw
    lekanie
    ok .
    Inos
    5k
    Inos
    za 5k
    lekanie
    Nara
    mnie oszukał ten gracz

Użytkownik
    VaanDee, czy można tu zgłaszać wyłudzaczy danych osobowych? Szkoda, że brakuje mi 3-4 pierwszych zdań na screenie, ale zaczął nagle tak spamować, że ledwie zdążyłam coś uchwycić.. Jeśli można, to proszę.. Może nie dla wszystkich jest to wyłudzanie danych(dla mnie tak :l), ale w każdy razie irytujące zachowanie. Dodam, że z tym nickiem/graczem spotykam się pierwszy raz(po prostu nagle zaczął pisać, nie wiem czemu skojarzyło mi się to ze starym dziadkiem).

Ignore poleciał..

Użytkownik Avatar Ice Axe
    Ja dostaję z 10 takich wiadomości jednego dnia (postać Girl) i nic sobie z tego nie robię.

Użytkownik
    Aha, to przepraszam. Różne spamy są, ale że ktoś mnie kocha i jednocześnie pyta ile mam lat, pierwszy raz się zdarzyło.

Fakt, teraz myślę, że powinien polecieć zwykły ignore.

Gdyby miało to miejsce na czacie publicznym to co najwyżej można pokusić się o bana za spam lub za "niestosowne" zachowanie.
    W tym przypadku to od Ciebie zależało czy dasz się wkręcić w tą rozmowę, co innego gdyby to było wymuszanie informacji o Tobie
    pod groźbą czegoś, wtedy można zastosować inny wymiar kary, surowszy.

Via
    Konto usunięte
    Gracz o nicku MiedwiedieW (aka. Bank Millenium & Seitas) posiada duza liczbe multikont. Multikonta byly tworzone w celu stworzenia 5 postaci na 1 lvl i wykonywania questow, bicia galarety oraz przekazywania poczatkowoego zlota na postac glowna.

Prosze o wnikliwe zapoznanie sie z materialem obciazajacym.

Moje postepowanie bylo nastepujace: sprowokowalem 2 konta bedace jednoczesnie online, na ktorych znajdowalo sie piec 1-szo poziomowych postaci.

To konto zostalo natychmiast usuniete. Oto screenshot przedstawiajacy jego postacie:

Jedna z postaci znajdujacych sie na drugim koncie otrzymala taka sama wiadomosc:

Drugie konto rowniez zostalo natychmiastowo usuniete - niestety nie wykazalem sie odpowiednim refleskem zeby uwiecznic kolejne 5 postaci na zdjeciu. Wiecej kont nalezacych do gracza MedwiedieW nie bylem w stanie znalezc. Z oczywistych powodow mozemy wnioskowac ze bylo ich duzo wiecej, niz tylko te przedstawione.

Minute pozniej otrzymalem wiadomosc od wspomnianego gracza wyslana z glownego konta. To na jej podstawie zidentyfikowalem sprawce.

Podobnych agresywnych, zawierajacych inwektywy wiadomosci nadeszlo niemalo. MiedwiedieW jest wyraznie wsciekly, ze jego oszukanczy proceder zostal odkryty.

Oto zdjecie przedstawiajace postacie tego pana, wklejam je dla pokazania ze Millenium Bank to MiedwiedieW i Seitas - na wypadek gdyby te postacie rowniez zostaly usuniete po umieszczeniu przeze mnie tego posta.

O ile to mozliwe, prosilbym cie VaanDee, zebys aktywnie wniosl o sledzctwo i ukaranie tej osoby (nie tylko ukryl posty). To jest wazne dlatego, ze obawiam sie ze dobra i przedmioty nieuczciwie pozyskane przez tego gracza w duzych ilosciach moga bardzo zaszkodzic rynkowi aukcji. Gracze, ktorzy ciezko zapracowali na te same dobra zobacza jak ich wartosc spada do niewiarygodnie niskiej.

Edit: zauwazylem, ze wystepuje roznica czasu pomiedzy czatem a wiadomoscia. K'woli scislosci stalo sie tak jak napisalem: chwile pozniej po zajsciu otrzymalem te wiadomosci. Jestem w strefie czasowej godzine do przodu, wiec moze czas na czacie jest z komputera, a czas w wiadomosci z serwera? Albo cos podobnego.
    Ostatnio edytowane przez Via ; 17-11-2012 o 23:15

Użytkownik Avatar Seitas
    Nie wiem o czym piszesz człowieku.
    Po pierwsze: Nie jestem agresywny.
    Po drugie: Stałeś w zajeździe pod dębami postacią "zetonomat" i pisałeś dokładnie tą samą wiadomość do wszystkich graczy wykonujących questa z zakupami, straszyłeś banem i kto wie czy nie chciałeś wyłudzić danych dostępowych do konta.Dostałem tę informację od znajomego na facebooku, po czym udałem się to sprawdzić.Faktycznie tak było, gracze w dilli pytali się czy jesteś jakimś adminem bo siejesz groźby bana wszystkim dookoła, odpowiedziałem im, że nie jesteś i lepiej żeby ignorowali twoje wiadomości bo wyglądało na to że chcesz zastraszyć "nowych" graczy i wykurzyć z gry.Następnie wymyśliłeś historię z przelewaniem gemów, dopowiadając jakie to dobra i przedmioty niby uzyskane przeze mnie mogą zaszkodzić rynkowi aukcji, co jest totalnym bluźnierstwem, bo żadnych gemów i przedmiotów nie posiadałem tym bardziej, że nie posiadam multikont które mogłyby posłużyć do opisanego wcześniej przelewu gemów.Później dostałeś wiadomość ode mnie informującą o tym, że twoja zła działalność opisana wyżej zostanie zgłoszona na forum.Nie posiadasz żadnego dowodu, który potwierdziłby twoją tezę, iż
    robię multikonta i przelewam gemy przez nie.Zwykłe screeny nic nie wnoszące, które w dodatku mogłeś podrobić.To tyle ode mnie.

Jan Saryusz
    Konto usunięte
    Ostatnio edytowane przez VaanDee ; 20-11-2012 o 23:14 Powód: ładny screen, ale z lekka za duży

Użytkownik
    Cytat Napisał Jan Saryusz Zobacz post
    https://files.tinypic.pl/i/00212/76bc6fv8o7w4.png
    Ostatnio edytowane przez VaanDee ; 20-11-2012 o 23:14 Powód: to samo co post wyżej

Uprawnienia