Zobacz wyniki ankiety: Którą z profesji preferujesz?

Głosujących
1065. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Mag

591 55.49%
  • Woj

474 44.51%
Strona 10 z 41 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 136 do 150 z 602

Temat: Mag vs Woj

LookAtMyHorse
    Konto usunięte
    Preferuję wojownika, może dlatego że nigdy nie grałem magiem. Według mnie magowie mają większy potencjał do PvP niż wojownicy, ponieważ wykorzystują większą ilość punktów many na umiejętności. Po za tym mogą kombinować ze zdolnościami i czarami w o wiele lepszy sposób niż wojownicy.

Only one time
    Konto usunięte
    Woj jest przede wszystkim ciekawszy w prowadzeniu i to chyba jego największa zaleta. Mag to mechaniczność, statyczne walki i brak zaskoczenia.
    Za wojem przemawia:
    + niewspółmiernie duża względem maga liczba rozwiązań taktycznych
    + możliwość różnorodnych buildów na jednych statystykach
    + skrajne wartości obrażeń (woj ma potężne rozpiętości)
    + większa liczba zdolności
    + krytyczne
    + większa celność (mowa o walkach z magiem vs przymus ładowania mp)
    + lepsze zdolności unikalnych broni (poza 20)
    Minusy to:
    - częstsze ładowanie many od maga na wyższych lvl(absurd!)
    - droższa postać
    - możliwość skorzystania jedynie z jednego atrybutu (tylko co to za wada skoro ubiera się w atak o atrybucie przeciwym i czeka się aż przeciwnik uśnie)
    - działający na niekorzyść wzór efektywności obron (zbyt dużo dają w porównaniu do szczęścia w walkach międzyklasowych)

Wniosek: do 29 lvl mag przeważa a od 30 sytuacja się odwraca - to woj jest górą. Poza tym woj jest ciekawszy, trudniejszy w prowadzeniu, droższy i bardziej losowy (jeśli ktoś ma zwyczajnego pecha to nie polecam)

Woj jest lepszy ;D

Noriko
    Konto usunięte
    Mi lepiej gra się wojem. Choć uważam że mag też jest dobry pod warunkiem że zainwestuje w lucka.

Użytkownik Avatar SystemOfADown
    Cytat Napisał Rosalyn Zobacz post
    Mi lepiej gra się wojem. Choć uważam że mag też jest dobry pod warunkiem że zainwestuje w lucka.
    Soł fany
    Zależy od upa , np. na 30lvlu nie ma różnicy profesja , na 40 lepiej rozwija się magiem , na 50 woj dominuje.
    "Nie walczę już z nikim,
    Nie walczę już o nic."

Użytkownik Avatar Ksiliath
    popieram tego wyżej

pirlo
    Konto usunięte
    Moim zdaniem woj jest lepszy wali krytyki , nie musi ładować many, a poza tym broni na woja na 50 lvl mogą zadać jakiś status np. spowolnienie , a na przykład orkowy topór zadaje większe obrażenia ze statusem bariera.
    Sorry, że sugerowałem się 50 lvl-em.

Użytkownik
    Cytat Napisał Mifune Zobacz post
    Woj jest przede wszystkim ciekawszy w prowadzeniu i to chyba jego największa zaleta. Mag to mechaniczność, statyczne walki i brak zaskoczenia.
    Za wojem przemawia:
    + niewspółmiernie duża względem maga liczba rozwiązań taktycznych
    + możliwość różnorodnych buildów na jednych statystykach
    + skrajne wartości obrażeń (woj ma potężne rozpiętości)
    + większa liczba zdolności
    + krytyczne
    + większa celność (mowa o walkach z magiem vs przymus ładowania mp)
    + lepsze zdolności unikalnych broni (poza 20)
    Minusy to:
    - częstsze ładowanie many od maga na wyższych lvl(absurd!)
    - droższa postać
    - możliwość skorzystania jedynie z jednego atrybutu (tylko co to za wada skoro ubiera się w atak o atrybucie przeciwym i czeka się aż przeciwnik uśnie)
    - działający na niekorzyść wzór efektywności obron (zbyt dużo dają w porównaniu do szczęścia w walkach międzyklasowych)

Wniosek: do 29 lvl mag przeważa a od 30 sytuacja się odwraca - to woj jest górą. Poza tym woj jest ciekawszy, trudniejszy w prowadzeniu, droższy i bardziej losowy (jeśli ktoś ma zwyczajnego pecha to nie polecam)

Więcej zdolności ?No raczej nie

Devious Shadow
    Konto usunięte
    Gram tylko magiem i jest lepiej. Co prawda woje na początku zadają większe obrażenia, ale chybiają, natomiast magowie chociaż muszą wydawać dużo na manę (i to zależy dla kogo, niektórym potrzeba więcej, inni potrafią oszczędzać i nieźle walić) Jedyną zaletą dla woja jest "Furia".

Szlug
    Konto usunięte
    Może by tak założyć osobny temat, zrobiony na podstawie tego, ale bardziej treściwy - dla nowych graczy którzy zastanawiają się jaka profesja będzie dla nich lepsza. Wybrać stąd ważniejsze wypowiedzi, zacytować, sparafrazować i zrobić szczegółowy opis obu klas. Suche fakty typu +/- na początek plus zdanie co bardziej doświadczonych graczy na temat siły klasy w zależności od poziomu (może by tak nawet jakiś wykresik? ;p).

Oczywiście proponuje to zamiast zrobić samemu bo jestem leniwcem przeokrutnym, ale dla niektórych motywacja w postaci zasłużonej reputacji jest chyba wystarczająca... prawda?

No bo nowy gracz nie będzie się przebijał przez cały temat i wypowiedzi w stylu "Wojownik jes lepszą klasą postaci, bo trudniej się nią gra." albo "Mag jest lepszy.(bo tak)"...

Yoroi
    Konto usunięte
    No prawda mag musi dodawać manę podczas walki w przeciwieństwie do woja ale wojownik czasami chybia i to jest minus

Użytkownik
    Mag ma przewagę przy walkach pvp/tvt ze względu na większą ilość zdolności nakładających statusy. Mgła (Uśpienie, klątwa, ślepota), Pechowa chmura(spowolnienie, klątwa), klątwa umarlaka(zombie). A co ma woj? Furia(nadaje furie i ślepotę) i to tyle, bo wyrok śmierci i drenaże są dla obu profesji. Mag ze swoimi zdolnościami ma duże pole do popisu w walce z każdą profesją, natomiast ślepa furia może się okazać mieczem obosiecznym w walce z wojem, jeśli wejdzie tylko furia bez ślepoty, no chyba że nie ma możliwości nałożenia tylko 1 statusu. Niemniej jednak 1 zdolność obszarowa nakładająca status dla woja to chyba mało

Fearheaven
    Konto usunięte
    Sądze że woj lepszy, koniec.
    Ostatnio edytowane przez Fearheaven ; 07-02-2013 o 10:43

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    https://mfo3.pl/r/120216471
    Niby mag tak dużo traci na naładowanie many??
    Ani 1 potka nie wziołem podczas całej walki z kobrą.
    Ludzie mówią że mam za dużo mp ale ja gram inaczej.
    Ale dobra najważniejsze to że nie trzeba tak często ładować mane jak się ma tylko inaczej staty rozdane.

Użytkownik
    Ja tam uważam że magiem jest trochę łatwiej jeżeli chodzi o bossy, dajmy przykład, z np. wojem z goblinem królewskim na 15 lvl się męczyłem, a magiem to poszło tak łatwo Też zgadzam się z SOAD

Uprawnienia