jak juz w grze jest z 8 kart ognika w 2 dni po wprowadzeniu jak by było 5x wolniej to by były tylko 2 moze 1 to by było lepiej a nie tak jak teraz :D
2 dzień kart a ja mam już 1/3 wszystkich kart prawie :D
Podgląd wydruku
jak juz w grze jest z 8 kart ognika w 2 dni po wprowadzeniu jak by było 5x wolniej to by były tylko 2 moze 1 to by było lepiej a nie tak jak teraz :D
2 dzień kart a ja mam już 1/3 wszystkich kart prawie :D
ja ok 2k eny i mi dropła :D a o bombie to inna bajka :DCytat:
co do np. zielonego ognika ok 2-3k
Ja wybieram się wkrótce na króliki dropić ;>
Może tak : update będzie wtedy, gdy ktoś WYDROPI (nie kupi) cały komplet kart, pewnie i tak wyjdzie szybciej niż normalnie.
Usuńcie możliwość handlu nimi i zobaczymy czy będzie ktoś na tyle cwany by narzekać że za często wypadają.
ciekawi mnie ile juz multi kont powstało by wydropić karty.Cytat:
Usuńcie możliwość handlu nimi i zobaczymy czy będzie ktoś na tyle cwany by narzekać że za często wypadają.
1/5000 - to za duże prawdopodobienstwo na karte. ( od 3 dni niektorych kart juz jest po 10 sztuk to za miesiąc będzie ich po ok 100 to zaden problem wtedy je skompletować. 1/10000-to ok 50 kart tez dużo . a 1/25000 to ok 20 kart na miesiąc i wtedy by było wyzwanie.
broni ci ktoś je kupować teraz ?Cytat:
Jak samej sie ma 20 kart to mozna rownie dobrze zaproponowac zmiane w czestotliwosci wypadania, cnie?
masz ok 80kk czy nie wiem ile to kupuj teraz puki nie ma zmian a jak nei chcesz to sie nie odzywaj.
A tak z innej bajki ile osób szuka tych kart bu zebrac cale : 3 może z 5. Bo wiekszośc osob myśli sobie tak poczekam jak bedzie dużo tych kart i bedą na targu po 10-30k. Bo tak będzie z takim dropem jak jest teraz za ok 3-5 miesięcy co zepsuje cale zbieranie kart gdyż każdy kto poświęci na to kilka dni i z 1-2kk będzie mieć komplet.
ja przykładowo w czasie szukania posiadaczy kart na niskich lvlach trafiłem na gracza "ThePlayer", który nawet się nie odzywał mimo, że ciągle coś tam sobie bił, a karta którą miał już znikła, koleś, albo nie ma mózgu i nie umie odpowiadać, albo jest zdenerwowany bo już wiele osób go męczyło o kartkę, albo (co według mnie najbardziej prawdopodobne) jest czyimś multikontemCytat:
ciekawi mnie ile juz multi kont powstało by wydropić karty.
nie tylko on :D jest wielu takich graczy i dlatego o tym wspomniałam :D już chyba z 5 takich osób spotkałam ;dCytat:
ja przykładowo w czasie szukania posiadaczy kart na niskich lvlach trafiłem na gracza "ThePlayer", k
tak samo jest jeden koles ktory ma 20 lvl a juz mial ok 8 kart u sieebie i zarobił na tym ok 2kk.
Trzeba być naprawdę nieźle zdesperowanym by zakładać multikonta po to by zdobyć kartę.
gruba kasę sie na tym trzepie. Taka karta krolika czy mewy czy inna to ok 200k :D
To było OCZYWISTE ,dlatego ja się powstrzymuje teraz z zakupem tych kart ,BO ich bedzie tak duzo ze za 2tyg beda grosze
Excatly, dlatego troszkę zmniejszyć szansę na wypadnięcie jeszcze można.
Później można zrobić że karty dropią się po x ubitych danych potworów, dla potworów na niski lvl może to być z 300 co zablokuje multikonta. Kiedy Tomi planujesz zmniejszyć częstotliwość wypadania kart?
Najlepiej jak najszybciej.
Drop bylo ustawic definytywnie PRZED wprowadzeniem. Zmienianie mechanizmow po fakcie jest idiotyzmem. Jest serwer testowy, sa bazy danych dotyczace dropow, walk i czego tylko nie. To trzeba bylo wziac do reki kalkulator i policzyc co i ile. W tym momencie okazuje sie, ze to jednak my jestesmy tutaj krolikami doswiadczalnymi, a nie odbiorcami.
To co objawia sie w tym temacie to reakcja osob ktore sie rzucily na te karty i teraz panikuja bo nagle moze sie okazac, ze utopily niemalo zlota. Za glupote sie placi. Sa karty rzadkie i karty czeste. Zdobadz ktos karte plazmy energetycznej to pogadamy.
@Skarlet
Nie masz na co narzekac. Swoje karty kupilas za 10-20k/szt, bo wlasnie po tyle chodza w Dilli gdzie ostatnio spedzasz niemalo godzin.
Pirrat coś dużo sprzedaje kart :p nietoperze, żaby... ;p
@down nie to miałem na myśli. dlatego ";p"
po 1) w Dill kupilam 1 karte i nie chciało mi sie stamtąd wracać .Cytat:
w Dilli gdzie ostatnio spedzasz niemalo godzin.
po 2) nawet idiota tych kart po 10-20k nie sprzeda.
po 3) największy problem to ty robisz.
Zwykłe zmienię jutro na 1/10000, a potem się zobaczy. Płynne podnoszenie jest nawet korzystne - rozłoży bardziej równomiernie wartość kart w czasie. Wiadomo, że bez względu na to czy to będzie 1/50k czy 1/10k to z czasem karty będą coraz bardziej dostępne. W tej chwili bardziej patrzę na to jak często dropią zwykłe w porównaniu do minibossów. Po drugie - patrzę na to ile czasu musiał by zbierać gracz komplet kart samodzielnie (prawie miesiąc na 1 kartę przy 1/10k, co daje 3 lata na komplet zwykłych potworów :]) oraz ile % osób realnie będzie zbierało, co daje jakiś obraz kiedy wszyscy zainteresowani zbiorą komplet. To, że jedna osoba zbierze komplet bardzo szybko o niczym nie świadczy. Gdy wykupi pierwsze egzemplarze kart z całego serwera to teoretycznie nawet przy mikroskopijnych prawdopodobieństwach zbierze je dość szybko. Owszem, trochę tych kart już dropnęło, ale nadal jest sporo takich, których nie ma ani jednej sztuki (gdy innych jest po kilka). To było do przewidzenia, że będą mniej i bardziej rzadkie karty, nawet w tej samej kategorii.
jutro czyli dzisiaj czy jutro czyli 19.03 ?Cytat:
wykłe zmienię jutro na 1/10000, a potem się zobaczy.
btw a co z tym?
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...211#post133211
to będzie najdroższa karta niech zostanie tak jak jest :D
W tym momencie zmiana częstotliwości dropu kart będzie nie na miejscu tak jak pisał Via. Ludzie się już nachapali, trochę zdobyli trochę kupili, ale znaczna większość nie ma żadnej karty i przez to będziecie faworyzować tych co już mają swoje małe kolekcje.
Wile rzeczy jest nie na miejscu ale nie zapominaj, że to jest ciągle wersja beta, zmiana częstotliwości dropu po kilku dniach jest niczym do zmiany ceny powiększania limitu energii. Swoją drogą wszyscy się przystosowali :)
Co do pędraka zostawił bym tak jak u wszystkich, wartość takiej karty będzie kosmiczna, z czasem jak będzie nowe(płynne,progowe) prawdopodobieństwo trafienia liczby te można zmienić :)
Pędraka możnaby zwiększyć o 66%. to i tak będzie rzadziej niż w przypadku normalnych.
Nie przesadzajcie z tym "nachapaniem" - albo ktoś zdobył 1 kartę przez te dni, albo w ogóle - kwestia jedynie szczęścia/pecha. Kto kupował to też raczej drożej niż taniej, nawet po obniżeniu dropu, kart jednak ciągle przybywa. W ciągu tygodnia będzie ich 2x tyle co teraz.
Czy mam już żałować, że dałem się na to namówić? ;)
To chociaż zwiększ szanse na kartę z pędraka i będzie ok.
Im mniej szans na karte tym lepiej, to nie mają być przedmioty śmieciowate i ogólnodostępne.
Proponuję zamknąć temat, naprawdę, co miało zostać powiedziane i zaproponowane, zostało powiedziane.
Tomi dodał karty, częstotliwość ich wypadania dostosuje już według własnej woli i statystyk dropowych, które posiada.
Nie ma potrzeby konsultowania tego z graczami, którzy do porozumienia z zasady nigdy nie dojdą.
Zaśmiecacie tylko temat i zniechęcacie do wprowadzania tego typu "innowacji" jakimi są karty.
@EDIT,
btw zastanawia mnie przydział pędraka do kategorii zwykłych potworów, przecież wypada on jak potwór unikatowy i moim zdaniem w tej kategorii znaleźć się powinien.
Pędraka częściej się spotyka niż bomba czy innego unikatowego. Więc 1;200 to by było za często (tak wiem nikt na tym nie expi) 1;5000 za rzadko. 1;2000 może by było optymalne.
Na pędraka jest ok 15% szans więc ciężko uznać go za unikatowego. Będzie to więc jedna z bardziej rzadkich i wartościowych kart zwykłych potworów.
Ja tam widzę same pozytywne aspekty tej zmiany :)
Ja bym proponował, żeby dodać kartę bossów, z napisem na którym lvl pokonaliśmy go. Ale będzie to karta niehandlowa, i wypada zawsze po pokonaniu bossa. A z tych których już pokonaliśmy doda nam ;]