Najciekawsze ze zdolności jakie znalazłem(30 stron :O)
Cytat:
Psioniczny atak- cios w ktorym do obrony jest brana 1/3 wyższego defa i całość mniejszego
Cytat:
Magiczne uderzenie - cios w którym jako mnożnik ataku jest brany atak magiczny broniącego się
Cytat:
-Wymagany poziom: 55,60,65
-Koszt MP: 70,80,90
-Limit Użyć: 1,2,3
Opis:Atak magiczny o atrybucie ziemi na wszystkich przeciwników.Posiada 20/30/40%* szans na nałożenie statusu skamienienie jednemu z przeciwników.
*- wartość można ewentualnie zmienić
Cytat:
Kula Piorunów
Koszt MP 20/24/28/32/36
Zadaję obrażenia magiczne w jeden cel kradnąc 10%/15%/20%/25%/30% punktów many
Limit użyć:3
Cytat:
Pauzagwiazdki: 1 (60lv)
sloty: 2
mp: 65
użycia: 1
użycia drużynowe: 2
dodatkowy efekt: nadaje wszystkim w walce uśpienie i nietykalność na 4 tury (po co takie coś? boss daje sobie regenkę, gracze chybiają normalizacją, boss robi pauzę i mu się hp odnawia. albo inny scenariusz - boss daje sobie mobilizację lub my mamy regenerację i tego używamy)
Ta zdolnośc wybitnie mi się podoba, ale tyle rzeczy może się podczas jej stać, że pewnie będzie nie do zbalansowania.
Cytat:
Kłujący pociskgwiazdki: 2 (55lv, 65 lv)
sloty: 1
mp: 42
użycia: 1 na 1 gwiazdce, 2 na 2 gwiazdkach
dodatkowy efekt: zadaje obrażenia fizyczne, jednak brany jest pod uwagę atak magiczny, a nie fizyczny używającego.
Myślę ,że powinno być to tak samo jak przy liczeniu składowych obron w odbiciu
Cytat:
Elektro-mocgwiazdki: 1 (60lv)
sloty: 1
mp: 80
dodatkowy efekt: słaby atak magiczny na wszystkich wrogów, bardzo często nadaje paraliż(losowo - na 1 lub 2 tury). gdy liczba wrogów jest większa od sprzymierzeńców, celność oraz szansa na nadanie paraliżu na 2 tury są zwiększone.
Cytat:
Ochronna tarczagwiazdki: 1 (60 lv)
sloty: 2 lub 3
mp: 90
użycia drużynowe: 1
dodatkowy efekt: cała drużyna dostaje nietykalność i regenerację na 1 turę(lub 2 tury)
Multi-bariera dla całej drużyny wygląda nawet ciekawie. 1-2 tury kwestia gustu. 2 użycia na team
Cytat:
-uzdrowienie: usuwa status zombie i uzdrawia 1000HP
Konieczność do uzyskania efektu posiadania statusu Zombie zrobiłoby z tej zdolności dość ciekawy wybór.
Cytat:
Travers
2 uzycia
20mp
Obrazenia bez zmian
Daje naszej postaci refleks na 4tury
Cytat:
Wypad
2uzycia
20mp
Nadaje naszej postaci mobilizacje na 1 ture
Obrazenia ze zdolnosci te same
Cytat:
Podcięcie
2uzycia
20mp
Obrazenia 80%
Nadaje praliz na 1ture przeciwnikowi
Cytat:
Niewyszkolony ciosCios fizyczny, który jest słaby przy jego 1 użyciu w danej walce, ale im więcej go używamy tym silniejszy się staje. Oczywiście jego siła resetuje się po jednej walce i trzeba go od nowa "szkolić".
* - 15 mp, 2 użycia, za 1 użyciem ma 70% mocy, za 2 użyciem ma 120% mocy. Jednym słowem strata czasu na taki atak.
** - 20 mp, 3 użycia, za 1 użyciem ma 70% mocy, za 2 użyciem ma 130% mocy, za 3 użyciem ma 160% mocy. Już lepiej.
*** - 25 mp, 4 użycia, za 1 użyciem ma 70% mocy, za 2 użyciem ma 130% mocy, za 3 użyciem ma 160% mocy, za 4 użyciem ma 200% mocy i czwarte uderzenie zawsze trafia. Zaczyna nadal beznadziejnie, ale to 200% mocy - super
Lekka modyfikacja, ustalić powolny wzrot dmg i mamy ciekawą zdolność do PvP, gdzie musielibyśmy szukać czasu na słabsze próby.
Cytat:
Sprawiedliwy cios
gwiazdki:1/2
limit użyć:1/2
atakuje bez względnie czyli np: przeciwnik ma barierę a jak użyjesz tego ciosu to postać atakuje takim demag'em jakby przeciwnik jej nie miał
Poetycko napisane to nie jest, ale idea nawet dobra.
Cytat:
szczęśliwe multi
Działa jak szczęśliwy cios, różni się tym, że jest atakiem na wszystkich przeciwników.
Liczba użyć i % hita ze szczęśliwego do przetestowania, ja myślę, że 2 użycia z hitem w granicach 35% (chociaż i w takiej formie może być przehax jeśli chodzi o tvt z magami)
Ciekawy pomysł. Lepsza wersja i tak niedocenianego wg. mnie multi ataku.
Cytat:
Zatrzymanie czasuPoziom: 75
Gwiazdki: 1
Sloty: 2
Koszt MP: 100
Limit użyć: 1
Wszyscy uczestnicy walki otrzymują uśpienie na 3 tury (zawsze, nawet na nietykalności). Pozwala to np. poczekać aż przeciwnikowi skończy się pozytywny status.
Urocza zdolność o ciekawych wykorzystaniach