Musaraj i ty to piszesz ? A czaszka jak wybuchała ? ; >
Co do bomba , mam plan solo , jak się sprawdzi to wkleję tu raport ;> ( ale najpierw eq na 50 lvl i 50 lvl :( )
Podgląd wydruku
Musaraj i ty to piszesz ? A czaszka jak wybuchała ? ; >
Co do bomba , mam plan solo , jak się sprawdzi to wkleję tu raport ;> ( ale najpierw eq na 50 lvl i 50 lvl :( )
@El: Bomb miał nietykalność w chwili wybuchu, więc powinien z wami wygrać, a zremisował, to jest dopiero dziwne. Słyszałam, że na nietykalności ktoś kto da sobie poświęcenie ożywia wszystkich i nie ginie, jeżeli by ginął, to można przypisać to samo do Bomba - taką sztuczkę można zrobić na Garudzie. Czasami Bomb wybucha z opóźnieniem, to już wiem na pewno, bo dzisiaj i mi tak zrobił. Jedyne co się różni to ta nietykalność, czegoś takiego mi jeszcze nie wywinął. Czyżby miał w skrypcie rozpoznawanie poziomów graczy? Tam gdzie walczyły 50 lvle dawał sobie nietykalność po drenażu. Wychodzi na to, że jeżeli w walce jest >=50 lvl to po drenażu nakłada na siebie nietykalność z racji tego, że macie więcej przeczekań. Oczywiście do potwierdzenia potrzebne są raporty :P
Trochę dziwaczne jest to, że wybuchł na nietykalności. Z logicznego punktu widzenia wychodzi, że skoro próbuje wybuchnąć, a jest nietykalny, to nie może tego wykonać. A skoro on przeżywa, to nas też nie powinien zabić (przecież skoro siebie nie zabił to nie było wybuchu)...
Może zmienili jego skrypt bo był za prosty w grupie 2 graczy .
Czy ja wiem, czy zmienili?
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=15338&vtid=0
Chyba, że dla graczy +50
Edit: Jednak możliwe, że zmienili.
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=15338&vtid=0
Tylko dlaczego daje nietykalność i na niej wybucha?
zauważ że ma samą nietykalność bez porażenia to dlatego może coś zrobić , sam mam taka walkę gdzie ktoś rzuca na mnie przeczekanie , garuda rzuca zniszczenie tracę nietykalność ale porażenie zostaje , w nastepnej kolejce dostaje znowu nietykalność jako że mam już porażenie nie dostaje nowego a teraz mam jedna turę mniej niż normalnie i dlatego w sytuacji gdy wszyscy padli a mi zostala ostatnia runda mogę rzucić poświęcenie które mnie nie zabija bo mam jeszcze wtedy nietykalność
Nie o to chodzi. W jaki sposób w siebie trafia skoro ma nietykalność? A skoro nie może siebie zniszczyć, to też wywołać wybuchu niszczącego go (tak jest w teorii).
A czy ktokolwiek czytał podpowiedź do bomba, która jest zamieszczona w grze?
Wiadomka.Cytat:
Uważaj na .... wyłaniającego się z ... Walka ... to prawdziwe wyzwanie. Oprócz... , ważne jest również kiedy, w przeciwnym razie ....". Pamiętaj, aby nie używać...
I polecam przy okazji jeden z moich teaserów ;] https://forum.mfo3.pl/showthread.php...ht=nieczytelne
Uważaj na (potwora) wyłaniającego się z (lawy). Walka (z Bombem) to prawdziwe wyzwanie. Oprócz (...), ważne jest również kiedy, w przeciwnym razie (wybuchnie). Pamiętaj, aby nie używać (zbyt dużo statusów/za mało statusów/ognia/regeneracji).
To moja propozycja. Jedynie mam problem z luką po "oprócz", bo to nad czym myślę nie pasuje mi do dalszej części zdania. Chyba, że po "ważne jest również kiedy" też powinna być luka, wtedy można to jakoś poskładać. Jakieś pomysły?
moim zdaniem trzeba policzyc tury bomb ma za pewne w skrypcie polecenie tura x przeciwnik ma status y postać bomba uzyj zdolnosci wybuch:P
11,10,12,10,12,30,31,10,10,33,12,11 itd
10 tura - 6669hp
33 tura - 1217hp
12 tura -6078hp
11 - 5440hp
32 - 1157hp
11-5865
11-6156
31-1184hp
12 - 6150 hp
tury wybuchow bomba
a poniżej ilość hp jaką miał
nie moge :D
bo to jest z raportow Coniego a juz ich sie nie da oglądać :D
raz miał przy wybucu regeneracje a 2 raz rege,bariere mag i fiz
A możesz dopisać jeszcze statusy (w walce i w chwili wybuchu)
Bomb ubity bez wybuchu - analizujcie sobie walke ;D
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=68223&vtid=0
Jak Wy macie zamiar rozwiązać zagadkę Bomba jak bijecie ciągle w drużynie? Wytłumaczcie mi.
Coś mi ten Bomb czache przypomina.
1. Po 10 turze wybuchy zazwyczaj(nie widzialem raportu czachy gdzie bez przekroczenia dmg wybuchała przed 10) Potem czasami jak byly hity ~500 to w tych turach wybuchała.
3.Zawsze na koncu skryptu na czache dodawałem Przeciwnik liczba wykonanych tur < 29 uzyj przeczekanie. I duzo razy ratowalo mi to walkę
nie przypomina czachy i czesto wybucha w pierwszych turach walki .... oczywiscie bicie we 2 ... a ubicie solo wg moich założeń będzie możliwe tylko nie wywołując u niego wybuchu (a jak to zrobić jeszcze nie wiem ale niedługo bede sprawdzał swoje hipotezy)
Po 30 turze pewnie jest x% szansy na wybuch
Macie moje hipotezy:
-W turach 8-11 ma duże szanse na wybuch
-Wybuch zależy od 2 czynników - statusów gracza i otrzymanych obrazen, przy czym glownie od tych 1.
- Wybuch nie jest losowy
- Bomb nie wybucha w przeciagu pierwszych 2 tur (ale to czysty strzał). Jak wbiję 48 lv pobadam to bardziej.
- Bomb używa pogromcy statusów tylko w ciągu pierwszych 6 tur walki : https://mfo3.pl/game/report.php?bid=76177675&vpid=35099
To tylko hipotezy, być może wszystkie są mylne :>
Mnie tylko zastanawia dlaczego drenaż tyle hp zabiera normalnie jest chyba 5% a tu z 30%
w każdej turze jest x% na wybuch jeśli zostanie spełniony jakiś warunek . jesli nie zostanie to mozna go ubić od początku do końca całkiem" łatwo " ale to dopiero jutro bede sprawdzał
Już tłumaczę, przynajmniej ze swojej strony. Mam dopiero 48 lvl, więc niech ktoś z 50 się wykaże. Wbiję poziom to zacznę bić solo. Idąc za radą benerita zacznę bić od 50, ponieważ pewnie trzeba przetrwać całą walkę, nie prowokując Bomba do wybuchu. Jak na razie to i tak tylko założenia, ale wydaje mi się, że liczenie tur na nic się nie przyda.
Bomb to nie Czacha. Myślisz, że ponowiliby skrypt potworka unikatowego?
Nie o to chodzi, że czacha wybuchała jeżeli była ta 34 tura, miała jakąś szansę na to. Używała śmierci przez 4 (jak mogła) zawsze gdy została właśnie przekroczona ta tura. Mi udało się kiedyś wymigać, bo miałem przeczekanie i spudłowała śmiercią. Kiedy tylko pokonam duchy, to też wezmę się za walki z bombem.
I tak żeby to potwierdzić potrzeba nam walki, w której ktoś by wytrzymał tyle tur. Można od razu wyłączyć regenerację z walki, bo za często po niej wybucha. Trzeba znaleźć pewny sposób, a nie liczyć na to, że może w 30 turze wybuchnie :>
nie wiem cZy cos ?
bylo nastepna"teoria" ?
brak sssusow +drenaz = wybuch bomba ?
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=16704&vtid=0
raczej za prosto bylo by go ubic drenażami wiec pewnie od tego wybucha . spróbuj bic bez auto st od początku do końca ... może to nie spowoduje wybuchu . Ja nie długo tez bd sprawdzał ta teorie
no wlasnie proue bez statusow bic , ale 10k hp ,ale przy hitach z rzedu 400 to nie lada wyzwanie xD
chyba ze wziac w2teyd go na dubla i dac drenaz + czekajke ;> vile trza by bylo speeda miec na dubla, jezeli ta teoia jest prawdziwa ?
Zadałeś hit powyżej 3k i się dziwisz? ;]
yogi na dubla to nie poskutkuje ;d solo nie wybuchnie jak masz nietykalność ;d na (99%)
Nie ma warunku, że na nietykalność nie wybucha.
Można to spróbować, ale pewnie nie zadziała - zresztą warto sprawdzić. Polecam Trzewiki Garudy k'temu celu.
myslisz ze skrypt jest taki jak czaszki ?^^ bez przesady ... jedyna realna taktyka (teoria) to bicie do konca nie wywołując wybuchu w solowych walkach . będę starał się to dzisiaj potwierdzić
To zrób coś takiego, jak taki taktyk jesteś.
Napisałem chyba. To przypuszczenie.
Obecnie sam używam przypuszczenia, że wybuch nie jest losowy. Teraz np. wskazuje to na hit powyżej 3k HP - wtedy wybuch. Jeśli wybuch ma w sobie losowość - w takim przypadku trzeba myśleć dalej.
Jednocześnie podejrzewam, że Bomb rozpoznaje ilość graczy. Dlatego po użyciu drenażu w walkach 2vBomb nie wybucha
mysle ze cala walke przeporwadzic bez statusow...
moze cos w tym jest bo pogromca statusow nie za dziala, byc moze dzieki temu jest zly ? kazdy raport do tej pory byl przynajmniej z 1 autostatusem ;> jak sie nie myle...