Znając mfo, to jeszcze wprowadzą toksynę jako normalną zdolność, psując tym balans gry, zostawią tak na pół roku, i dopiero wtedy zauważą, jaka jest ona mocna.
Podgląd wydruku
Znając mfo, to jeszcze wprowadzą toksynę jako normalną zdolność, psując tym balans gry, zostawią tak na pół roku, i dopiero wtedy zauważą, jaka jest ona mocna.
Zauważmy, że Kg to event, który jest zrobiony dla hiterów. Sam MoP mówił, że Kg promuje agresywną rozgrywkę (i nie, nie będę szukał cytatu, jeszcze mnie nie porąbało). To oznacza, że z góry event jest robiony pod to, by hiter wygrywał. Jak już chcecie usuwać OP zdolki, to od razu dodajcie balans dla innych buildów. Co to za event, który promuje tylko jeden build? Inaczej, jak dla mnie Kg nie ma sensu.
@Qwiker, na pewno nie dodadzą, nawet "znając mfo", bo to jest zdolka zrobiona do promowania hiterów.
Ale mag hiter z wojem hiterem nawet majac 2x wiecej speeda nie ma szans poniewaz toxyna robi swoje. Zreszta hiter jest do skontrowania tylko przez luckera/deffera a jesli kg ma promowac ofensywna postawe to walki bylyby losowe przez to ze byliby sami hiterzy ;] Jestem za OSLABIENIEM TOXYNY ale nie jej usunieciem poniewaz jest to fajna zdolnosc. To spowolnienie i paraliz najbardziej bola :/
Agresywna taktyka to nie jest hiterzenie w 2 tury.
Czy od nowego cyklu będzie wstęp tylko dla 65 lv? A jeśli chodzi o toksynę to można zmienić zatrucie bez limitu na 4 tury albo dać mniejszą szansę na wejście zatrucia.
agresywna taktyka to tez zabicie na dublu na 2 ruchy ale nie zabijanie od razu poczatkowym spamem atakami i toksyna
Ponoć bez zmian...Cytat:
Czy od nowego cyklu będzie wstęp tylko dla 65 lv?
Drogi pamiętniczku.
Zaczął się nowy cykl KG, a wojownicy wciąż dominują. Jaka szkoda, że magowie to wciąż idioci, którzy nie umieją wykorzystać swoich silnych zdolności takich jakIngerencja Aurory, a wojowie to geniusze strategii i taktyki, przez co w poprzednim cyklu trzy pierwsze miejsca zajęli właśnie oni. Czasem wieczorem jak jest mi smutno otwieram kalendarz tamtego roku na połowie grudnia tamtego roku żeby sobie przypomnieć ostatni raz, kiedy magowie zwyciężyli na KG 2 razy pod rząd. Niestety dzisiaj kartka mi się skleiła i wylądowałem na 8 zwycięstwach wojów z rzędu. Dobrze, że jest balans
A tak poważnie, to co się obecnie dzieje to już jest groteska xd
Wina przewagi wojów, że rycerzowi hubertusowi mikstur zabrakło. Vegoo użył więcej mikstur.
No, wojownicy z góry dostają 3 odnówki więcej, nic dziwnego, że brakło
Król Góry:
Przenikliwe rękawice - z 80% do 85% obrażeń juz live
Macka Fortuny -10%(zabranie 10% dmg) dmg juz live
Włócznia Złodziaja Dusz - kradzież many z 50% -> 30% oraz 33% do 20% juz live
Bomba Czasowa - 20% max_mp
Ostrze Damoklesa - kary 15/30 z 10/25
Dziwna Różdżka - Info: Przeciwko wojownikowi: co 7 zaklęć nakłada na używającego status Pełna Bariera Fizyczna. Zwiększa on obronę o 10000% i zdejmuje go pierwszy atak fizyczny(pierwsze zaklęcie również nakłada ten status). Przeciwko magowi: Nakłada status sprawiający, że mag traci 5% aktualnego MP co turę na 3 tury.
Usunięcie: Grzmotnięcie Astanajosa - dodanie Nawałnica Ciosów: bazowe obrażenia 75% - każdy kolejne użycie zwiększa je o 4%. Po 10 użyciach modyfikator zwiększa tylko o 2%. koszt 6mp.
Usunięcie: Toksyczne Uderzenie, dodano tysiąc cięć.
Usunięcie: Karakolu, dodanie Szał Berserkera -
1 tura nietykalności, 5tur Berserku(regeneracja, ustawia atak używającego na 350, przyspieszenie, utrata kontroli nad postacią)
Usunięcie: Niestabilny Pocisk - Pocisk Złodzieja Dusz: Zadaje 60% obrażeń magicznych, regeneruje 10% many przez 10 tur, przeciwnik traci 5% aktualnej many przez 10tur.
Zmiany ogólne:
Wojownik nie dostaje dodatkowych odnówek.
Kara za nadmiarowy poziom zwiększona z 50żetonów za poziom do 75
-------------
Jeszcze mogą być kolejne zmiany
to sie Asasynek ucieszy
kappa
Się Asek ucieszy. Ta broń i tak już była mocna, teraz jeszcze jej kary nic nie będą robić. Zarąbiście.
Ciekawe.Cytat:
Usunięcie: Grzmotnięcie Astanajosa - dodanie Nawałnica Ciosów: bazowe obrażenia 75% - każdy kolejne użycie zwiększa je o 4%. Po 10 użyciach modyfikator zwiększa tylko o 2%. koszt 6mp.
Onie, muszkiet mi zabierajo :<Cytat:
Usunięcie: Karakolu, dodanie Szał Berserkera -
1 tura nietykalności, 5tur Berserku(regeneracja, ustawia atak używającego na 350, przyspieszenie, utrata kontroli nad postacią)
Szał zarąbisty za to. Ale ta nazwa... Szał Szaleńca? Nie było czegoś oryginalniejszego? Typu Niszczycielski Szał? Albo Furia Berserkera.
No i fajnie, jeśli teraz dalej będą narzekać, że 66 lvl ma przewagę, to serio nwm, co oni myślą.Cytat:
Zmiany ogólne:
Wojownik nie dostaje dodatkowych odnówek.
Kara za nadmiarowy poziom zwiększona z 50żetonów za poziom do 75
Le myślałem że gorzej będzie xd
Okej, zmiany nie aż tak psujące rozgrywkę (bo niczego z tego co zmieniono nie używałem), ale dziwna różdżka trochę za silna.
I czemu wojownik nie dostaje dodatkowych odnówek? (było mówione, że są dodane, by wojownik nie musiał dawać sobie tak często MP) Dostawałem ~3 to ile teraz będę dostawać?
A mag nadal będzie mieć 2/3/4. Ale ta przewaga wojów ogromna.
A ja bym chciał odpowiednika Okrutnych Oparów i Wrednej Chmury, ale go usunęli.Cytat:
Ja bym chciał odpowiednik defensywnego natarcia dla maga, ale to pobożne życzenie
+ I tak jak patrzyłem w raporty Fannindela to użył 11 odnówek (a pewnie miał jeszcze więcej, ale nie wykorzystał). Ja na ostatnim KG miałem 10, ale to i tak rekordowa od kilku tygodni liczba.
Skoro uniki wracają do łask, a wszystkie zdolki, które je "omijały" odeszły, to może dodać sprytny cios?
- - - - - - - - - -
Wgl. to kiedy te zmiany, które nie są "już live" wejdą?
Przede wszystkim najfajniejsze jest to, że nie jest już promowana tylko jedna klasa, a każda coś dostaje.
Defer (czy ogólnie każdy, o małym ataku) dostał coś do szybkiego kończenia walk (berserk), ale za to przenikliwe rękawice będą dla niego groźne, co zwiększa także ich przydatność.
Usunięcie Grzmotnięcia daje życie unikerom, więc kolejna klasa powraca.
Widać więc, że nie tylko duży atak jest promowany teraz.
Unikerow praktycznie nie ma, bo rzadko sie dostaje kompletne eq pod uniki :)
Berserk bedzie slaba zdolka :)
Zapewne u MoPa jest, a raczej była, bo jednak jej nie dodadzą. A nie dodadzą, bo robi dokładnie to co pechowa, tylko że obrażenia fizyczne, nie zabiera many i 5 użyć. Jednak jeżeli tysiąc cięć zastąpi zdolkę której nie ma, to wojowie mają teraz 1 zdolkę specjalną więcej, a więc przewagę. Proponuję więc dodać jeszcze 1 zdolkę specjalną magowi, najlepiej, jak już wspominałem:
Cytat:
Ja bym chciał odpowiednik defensywnego natarcia dla maga, ale to pobożne życzenie
Mop miał na myśli Wyniszczającą Toksynę, ale napisał jej nazwę źle, bo Toksyczne Uderzenie. Wystarczyło się domyśleć.
A ten event polega na walkach pvp. Ty na tym się nie znasz, a ostatnio piszesz tu najwięcej postów. Jeszcze ktoś cię posłucha i wprowadzą coś z twoich propozycji...
Ale czy ta zmiana z odnówkami jest już "live", czy będzie zmniejszana? Bo od kilku edycji liczba odno spadła z ~15 do ~9.
To chyba nie ty decydujesz czy mogę tu dyskutować czy nie? Nie wspominając już o tym że wprowadzili już na KG zmiany proponowane przeze mnie. A i co ty możesz wiedzieć o mojej znajomości PvP? W przeciwieństwie do wielu, ja jeszcze przed kasacją zawsze umiałem sobie poradzić z toksynką. Jak ktoś ZNA SIĘ na walce to umiał ją skontrować i nie była dla niego za mocna. I piszę to jako mag. Zmiana ewidentnie pod publikę. Pozdrawiam.
@ down
Na ich posty odpowiadałem już wielokrotnie w grze i w innych postach na forum wcześniej, wydaje mi się że jest to prowokowanie konfliktów. Niech ktoś się tym zajmie.
Proponowałeś dokładnie to samo, co ludzie z większym wpływem na zmiany niż ty.
A nigdy nie miałeś powalającej ilości rankingu. I skoro umiałeś poradzić sobie z toksyną to czemu nigdy nie byłeś wysoko w KG?
W takim razie już od 5 lat powinieneś mieć bana. To hipokryzja.Cytat:
Na ich posty odpowiadałem już wielokrotnie w grze i w innych postach na forum wcześniej, wydaje mi się że jest to prowokowanie konfliktów. Niech ktoś się tym zajmie.
Jutro dam znać.
Poprzednie zmiany.
Dodatkowo:
Dziwna różdzka vs mag - co 7 zaklęcie(włącznie z pierwszym) odbiera całą manę przeciwnikowi, jeżeli przeciwnik nie miał pełnej many również ją przyswaja.
Koszt 1000 żetonów
Serio? Bo ty tester to nie wiem czy sobie żartujesz teraz czy to oficjalne.
Wydaje mi się że w przypadku woja eq na speeda i trochę go w bazie, bo dubel podczas pełnej bariery może się skończyć odbiciem za olbrzymie wartości. W przypadku maga założyć też dziwną różdżkę, oprócz tego utrzymywać niskie MP.
@down