przy auto statach, co jest lepsze w broniach? bonus w obrażenia, czy bonus w atak?
Podgląd wydruku
przy auto statach, co jest lepsze w broniach? bonus w obrażenia, czy bonus w atak?
Czy zostanie upubliczniona lista nowych testerow przyjętych w tej rekrutacji?
Czemu kaidan sie nie dostał?
Jak dokładnie działa autostatus Spowolnienie z autostatusem Przyspieszenie? Jaka jest wynikowa wartość szybkości? Czy można w takim przypadku zdjąć Spowolnienie miksem szybkości?
Nie można.Cytat:
Czy można w takim przypadku zdjąć Spowolnienie miksem szybkości?
No właśnie jest to jeden z tych przypadków błedów logicznych. Naturalnie relacja Spowolnienie/Przyspieszenie polega na tym, że nie możemy mieć obu statusów jednocześnie. Ale no właśnie, inne statusy modyfikujące statystyki nie działają w taki sposób. Możesz mieć Pech i Pomyślność jednocześnie, Mobilizację i Demobilizację czy jak jej tam. Statusy na speeda to zupełnie osobny przypadek i wydaję mi się, że taka relacja wynika GŁÓWNIE z istnienia mikstury szybkości.
Treść opisu Mikstury Szybkości mówi:
Nie mamy tu do czynienia z ciągiem przyczynowo-skutkowym, opis wyodrębnia dwie osobnie akcje:Cytat:
Info: Zdejmuje status Spowolnienie i nadaje status Przyspieszenie na 5 tur.
1) Zdejmuje status Spowolnienie (jedna akcja)
2) Nakłada status Przyspieszenie (druga akcja)
Ze względu na nałożenie statusu Przyspieszenie, a znając relację obu statusów (nałożenie jednego zdejmuje drugi), to tutaj powinniśmy mieć do czynienia z trzecią akcją w postaci:
3) Zdejmuje status Spowolnienie (wynikowa nałożenia statusu Przyspieszenie)
Obecnie opis sugeruje, że sam miks działa niczym antidotum na Spowolnienie, niezależnie od tego, czy mamy status Przyspieszenie. Zatem jeśli Mikstura Szybkości nie zdejmuje Spowolnienia, jeśli mamy już Przyspieszenie, to jest to już błąd. Prawidłowy opis powinien nie uwzględniać linijki o zdejmowaniu Spowolnienia, gdyż nie jest to dodatkowy efekt jak w postaci zdolności Precyzja (bowiem Ślepota i Precyzja mogą koegzystować i jedno drugiego nie zdejmuje).
To w sumie motywuje mnie do sprawdzenia, jak działa interakcja z ww zdolnością. Czy mając status Ślepota i Precyzja, użycie zdolności Precyzja zdejmie ową Ślepotę?
tak, testowałem to kiedy pisałem swój temat o zdolnościach, bo chciałem to zaproponować jako buff - tymczasem okazało się, że już to tak działa. i z tego co mi wiadomo, to jest to jedyne źródło precyzji które zdejmuje ślepotę.
a mikstura szybkości prawdopodobnie powinna dostać fixa działania, a nie opisu - niech zdejmuje spowolnienie jeżeli jej użyjemy posiadając obydwa statusy.
Zgodnie z opisem tak https://mfo3.pl/view/ab/44Cytat:
To w sumie motywuje mnie do sprawdzenia, jak działa interakcja z ww zdolnością. Czy mając status Ślepota i Precyzja, użycie zdolności Precyzja zdejmie ową Ślepotę?
No właśnie debunkujemy tutaj teorię, że opis =/= działanie. Wiem, jaki jest opis zdolności -_-
No to tym bardziej kwestia działania miksa speeda nie ma żadnego sensu. Skoro już ma efekt zdejmowania Spowolnienia, to niech to robi. Prawdopodobnie nie znajdzie się dużo sytuacji, gdzie będzie to użyteczne, ale jest to zabezpieczenie na przyszłość.Cytat:
tak, testowałem to kiedy pisałem swój temat o zdolnościach, bo chciałem to zaproponować jako buff - tymczasem okazało się, że już to tak działa. i z tego co mi wiadomo, to jest to jedyne źródło precyzji które zdejmuje ślepotę.
Precyzja nie zdejmie ślepoty na statusie nietykalność - nastąpi chybienie. Tutaj przedmiot tez chybi.
Są okoliczności, kiedy warunki nie są spełniane i nie ma sensu ich wszystkich wypisywać w opisach.
A to nie jest temat na błędy