Jako nieco stary wyjadacz MMO pozwolę sobie zwrócić uwagę mimo, że nie czytałem całego tematu (opuściłem strony 3-5).
Moim zdaniem kowal powinien działać podobnie jak to ma miejsce w wielu innych grach np. RagnaroK. Dokładniej ujmując.
Ekwipunek powinien być podzielony na rangi np lvl 1-15 - Ranga A, lvl 16-25 - Ranga B, lvl 26-35 - Ranga C, lvl 36+ - Ranga D, Unikaty lvl 1-25 - Ranga S Unikaty lvl 26+ - Ranga SS. Odpowiednio do każdej rangi dopasować jakiś minerał potrzebny do ulepszania przedmiotu. Statystyki przedmiotu powinny być moim zdaniem jakoś zestandaryzowane w plusie np. jak broń ma 100 dmg 10 atak +5% premia to ulepszanie powinno działać np. na zasadzie +1 = 10% do dmg i ataku ale bez bonusa do premii, miałoby to wyglądać w ten sposób +0 = 100 dmg 10 atak +5% premia; +1 = 110 dmg 11 atak +5%premia; +2 = 120dmg 12 atak +5% premia; itd. Każdy kowal powinien mieć możliwość craftingu, ulepszania i naprawy ekwipunku. dlaczego wspominam crafting, bo jestem craftomaniakiem
, to raz po drugie. Możliwość zbierania surowców oraz craftingu byłaby wskazana, bo mielibyśmy od razu możliwość pozyskiwania surowców potrzebnych do ulepszania przedmiotów co zmusiłoby niektórych leniwych do spędzenia w grze trochę więcej czasu, i gra wydawała by się żywsza
. Jak gracz nie ma co robić, szybko się nudzi i gra powoli wymiera...