Ja bym był za tym, żeby można było oddać trochę własnej eny do paczek, albo wziąć ją "na kredyt". Jak w życiu realnym. Nie masz kasy - bierzesz kredyt, który potem musisz spłacić. W tym wypadku, jeżeli nie masz eny, bierzesz powiedzmy 10 kredytowo, a następnie obowiązkowo przez czas 10 eny nie odnawia się nic.
Bididididid!
moze wygodny pomyslkonsekwencja wypalenia całej eny ? Czy te paczki nie są czasami przesadnie wygodnym pomysłem?
nie koniecznie mozeciut odwortnie ze jest to "zabezpieczenie" przed wypaleniem calej energii...
tylko ze tu jst taki "kredyt" ktory "splaciles" wczesniejJa bym był za tym, żeby można było oddać trochę własnej eny do paczek, albo wziąć ją "na kredyt". Jak w życiu realnym. Nie masz kasy - bierzesz kredyt, który potem musisz spłacić. W tym wypadku, jeżeli nie masz eny, bierzesz powiedzmy 10 kredytowo, a następnie obowiązkowo przez czas 10 eny nie odnawia się nic.
tu nie chodzi o zadne "paczki" 3 x 200 energi czy cos
tu chodzi o "male paczki"
czyli moze byc maks 30 energii
aby miec aktywny teleport - 5 energii
dfojscie do celu - tez pewnie cos kolo 5 ene ? zalezy gdzie trzeba pomoc ;>
dolaczenie do bojki masz nastepne cos kolo 3 energii jak sie nie myle
te 50 to tak sobie rzucilem jano pisal na poczatku ze 10 energii ale 10 ene to moze byc ciut za malo ... wiec trzeba sie zastanowic nad "wielkoscia" takiej paczki
pozatym zeby dolaczyc do pomocy nie majac energii potrzebujesz 7 miniut 12 sekund / by dolaczyc do bojki,bossa czy cosa twdy jest po walce...
to jest takie jak wczesniej "zabezpieczeniem"
A nie można zwiększyć limitu eny jak już ktoś proponował? Takie paczki też pewnie będziesz zużywał, żeby potem płakać, że nie masz jak pomóc swojemu koleżce.
Panie kolego ja tu nie płacze tylko propozycją złożyłem... A po 2 to 10 eny to majątek i na pewno do expa w sam raz można na niej lv nabijać...
Rezerwacja energii powinna być w naszej własnej intencji, jeśli jest się pewnym, że nie będzie nam potrzebna to ją tracimy. Natomiast wiedząc, że ktoś może pragnąć uzyskać od nas pomoc, to możemy ją zostawić. Tutaj w grę wchodzi odpowiednie jej rozplanowanie, w taki sposób, aby jak najwięcej zyskać.
Takie rezerwacje energii jak dla mnie wchodzą tylko i wyłącznie jeśli odcinałoby nam maksymalną ilość energii na czas posiadania takiej paczki. Po to jest limit energii, aby móc więcej jej kumulować, jeśli masz całą enę i wiesz, że nie będzie Cię 60min, to tracisz jej odpowiednią ilość, aby przez 1h mogła się ładować, np. poprzez teleportację do miejsca, które zamierzasz później odwiedzić.
Być może kiedyś zostaną dodane bonusy za głosowanie na mfo w poszczególnych rankingach, w formie np. 2-3 pkt. energii za 1 głos na dzień, dzięki temu uzyskalibyśmy przypuszczam jakieś 6-12 pkt. energii więcej dziennie, jednak właśnie dla takich pomocy.
Ostatnio edytowane przez Koridor ; 27-03-2012 o 21:17
Ta propozycja nic nie zmienia. Bez względu na to w ile różnych pudełek byś nie zapakował swoich cukierków, zawsze będzie ich tyle samo xD
A może by tak jakiś evencik na 1x użycia z usługi zwiększenie limitu energii to za 50 pkt. ? Z jakiejś już poważniejszej okazji lub np.: 5tys. fb lub 2tys. nk?
Oczywiście taka możliwość by była jednorazowa raz na paręnaście miesięcy lub lat?