Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 45 z 62

Temat: Nowa aktualizacja bez sensu ?

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Multikonta w przyszłości zostaną ukaranie. A 5k dla nowego gracza to sporo sumka, więc jednak otrzyma pomoc dzięki której może wciągnąć się w grę.

itzwolf
    Konto usunięte
    ja gralem bardzo dlugo w gre margonem, tam po skonczeniu energii mozna bylo dostawac exp za questy ktorych bylo bardzo duzo na samym poczatku gry. mysle ze zdecydowanie wiecej questow pomogloby w zatrzymaniu poczatkowych graczy... przeciez ile to zrobic quest za ktory dostaniemy chociazby sam exp lub gold. tutaj z tego co widze to niektore questy za po prostu za dlugie a nagroda nie zawsze jest taka na jaka oczekuja gracze. duzy problem jest z energia wlasnie, mi aktualnie na 31 lvlu zrobienie 100 walk zajmuje 5-10 minut i nie mam co robic przez pol dnia jak mam wolne. questow nie ma a jak sa to trzeba czekac niz sie wbije lvl na pokonanie bossa. z tymi teleportami tez nie jest do konca dobrze, gdy zuzyjemy srebrny pyl to powinien nas automatycznie przerzucic a nie zabierze jeszcze 5 energii gdzie laduje sie ona nam prawie godzine(i ciezko go dostac oprocz aukcji). zdecydowanie margonem wygrywa z mfo3 w tej chwili, tam chociaz czlowiek mogl przez 6h grac nie patrzac na to ile robi walk a tutaj po 10 minutach nie ma co robic i trzeba czekac pol dnia nim bedzie mozna zrobic pare walk. z tego co widze ta gra ma juz rok a postepy sa nie wielkie. hm gdybym na poczatku sie dowiedzial ze w grze nie ma co robic od 40 lvlu to nie wiem czy bym sie rejestrowal.. bo wbicie tego lvla to dla ogarnietego gracza ja wiem moze 3-4 tyg bez uzycia mf.. co do mf to 1 raz widze taka paranoje w grze,ze za ciezko zarobiona kase ktora wydajemy na to zeby wyslac sms to pobiera prowizje... to to juz jest przesada.. grajac w wiele gier jeszcze sie z tym nie spotkalem

co do eventow to w wielu grach event jest co weekend... tutaj mogloby nim byc np exp x2, drop x2,brak oczekiwania na energie, energia x2 ( co do energii to administracja powinna sie zastanowic czy jej nie usunac i dac limit czasowy w postaci np 6h gry), gildie sa za male w niektorych grach to moze byc nawet 50 osob w 1 gildii ( druzynie) , dla stalych graczy powinny byc wieksze bonusy. wiecej potworkow, z tego co widze to od 20-30 lvla ludzie stoja na tygrysach, potem tygrys x2, tygrys x3 a od 30-40lvla to na lew x2 to nudzi sie.
    Ostatnio edytowane przez itzwolf ; 27-03-2012 o 10:08

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    To nie jest gra dla nołlajfów! Kto chce, ten wie co robić z energią, żeby więcej czasu zmarnować zyskując więcej expa.

Prowizja jest tylko w handlu mf, a nie przy zakupie usług. Powód jest taki, żeby mf nie stały się główną walutą.

itzwolf
    Konto usunięte
    no tak tylko 3/4 ludzi to juz wylogowujac sie stoi na expie zeby rano nie marnowac energii na dojscie do expowiska . a 120-30 energii na 31 lvl to jest za malo jak dla mnie bo to sie robi w 5-10 minut , a graczom chodzi o to zeby wbic jak najwiecej expa a nie go marnowac, ale kazdy moze miec swoje zdanie. ja tam jestem za tym zeby byl limit czasowy w godzinach niz w energii

Administrator Avatar Krycha
    Przespałem się z tym i dzisiaj widzę w tym więcej plusów niż wczoraj, moze nie bedzie tak źle. Pożyjemy - zobaczymy.
    Bididididid!

Użytkownik
    Admin chce aby pomagać nowym, chodzić za nimi i tracić energię i tracić czas w zamian jakieś miejsce w rankingu? Trzeba być nieźle sfrustrowanym i nie mieć co robić, aby zajmować się takimi rzeczami, nawet strat w energii i czasie nie zrekompensuje żaden ranking, jedynie to musiałyby być pkt MF aby zmusić. Słabo przemyślana strategia, ale nie ulega wątpliwości że najtańsza dla admina.
    Ostatnio edytowane przez Antybristler ; 27-03-2012 o 12:59

Użytkownik Avatar NieZabijajMnie
    Jednego tylko nie rozumie... czemu gracza tylko do 5 lev różni gracze na róznych lev mają różne problemy jeśli juz pomagać to wszystkim... Np. od czasu do czasu ide do eternii w godzinach szczytu krzycze na głównym kto chce klucz za mną i idzie np 10-20 osób( tam raczej sa 6-15) albo quest w lochach proszą mnie ludzie o pomoc wiec chodze pokazuje gdzie co otworzyć przesunąć(lev 32-40) ew odsyłam do solucji lub forum. Albo różaniec siostry Leokardii ludzie krzyczą gdzie jest mówie co zrobic kiedy itd problemy z bossami które się pojawiają w urk np czemu nie moge sobie poradzic z minotaurem... co masz na - jaki masz lev itd i nagle sie okazuje ze boss jest prosty. Duzo osob pomaga graczą na wyzszych lev bo fakt ze masz np 30 lev nie oznacza że na pewno korzystasz z forum i zęby zjadłeś na tej grze i wogole powinienies sie wstydzic ze czegoś nie wiesz.

Administrator
    Może to dla niektórych niewiarygodne, ale i bez rankingu były osoby, które poświęcały czas na pomoc początkującym. Niech chociaż miejsce w rankingu z tego mają i jakąś listę osób, którym pomogły. A w przyszłości może dostaną coś więcej - zobaczymy. Jeśli rozwiązanie się przyjmie to super, jeśli nie to warto było spróbować, biorąc pod uwagę fakt, że praktycznie wszystkie elementy do jego realizacji były gotowe. Jedni gracze otrzymują pomoc, inni gracze "zadowolenie" z tej pomocy, a gra być może większą liczbę graczy. Nikt nic nie traci, nie ma się tu do czego przyczepić i na siłę łączyć tego to z innymi sprawami.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Cytat Napisał sic Zobacz post
    Jednego tylko nie rozumie... czemu gracza tylko do 5 lev różni gracze na róznych lev mają różne problemy jeśli juz pomagać to wszystkim... Np. od czasu do czasu ide do eternii w godzinach szczytu krzycze na głównym kto chce klucz za mną i idzie np 10-20 osób( tam raczej sa 6-15) albo quest w lochach proszą mnie ludzie o pomoc wiec chodze pokazuje gdzie co otworzyć przesunąć(lev 32-40) ew odsyłam do solucji lub forum. Albo różaniec siostry Leokardii ludzie krzyczą gdzie jest mówie co zrobic kiedy itd problemy z bossami które się pojawiają w urk np czemu nie moge sobie poradzic z minotaurem... co masz na - jaki masz lev itd i nagle sie okazuje ze boss jest prosty. Duzo osob pomaga graczą na wyzszych lev bo fakt ze masz np 30 lev nie oznacza że na pewno korzystasz z forum i zęby zjadłeś na tej grze i wogole powinienies sie wstydzic ze czegoś nie wiesz.
    No właśnie, za pomoc większym levelom od 5 też by się mogło coś dostawać. Choćby ten 1pkt.

Mnie się ten ranking nie podoba gdyż będzie on niesprawiedliwy. Nie będzie to pomoc z "dobrego serca", tylko za coś, za punkty.
    Gracze będą "sępić" w Dilli i Eternii, na siłę oferować pomoc lub nawet płacić za punkty. Dlaczego więc w przyszłości tacy gracze
    będą mieli szanse na otrzymanie nagrody, pomoc powinna być bezinteresowna, powinna leżeć w ich naturze.

Ja lubię pomagać od zawsze za darmo, każdy kto się do mnie zwraca otrzyma pomoc. Było kilku graczy którzy nie tylko uzyskali
    odpowiedź na zadane pytania, ale również podarowałem / pożyczyłem im eqw którego nie potrzebowałem, raz nawet straciłem
    bezpowrotnie set kajana, osoba która go otrzymała zdobyła ponad 20 poziom i stała się nieaktywna, nie mam z nią kontaktu.
    Robiłem mapki na szybko z opisami lub nagrywałem filmiki tylko po to by pomóc. Dlaczego tacy gracze jak ja mają być pominięci?
    Tylko dlatego że nie zbiorą pokaźnej sumy punktów w rankingu? To nie jest dobra metoda na nagradzanie osób, które tylko z
    nazwy są chętne do udzielania pomocy.

Użytkownik Avatar NieZabijajMnie
    Już lepszym pomysłem było by dawanie każdemu graczowi linka do forum poradników solucji i innych rzeczy uznanych przez MFO obowiązkowo do prezentacji bez możliwości usunięcia z ew możliwością przesunięcia niżej tym co nie chce czytać i tak się nie pomoże. Ranking uważam za pomysł stworzony do chwalenia się już wolałam jak ktoś dodawał mnie do prezentacji na zasadzie "ludzi których lubie" pozatym w czym można pomóc ludzią do 5 lev chyba tylko dając im rzeczy mało jest questów i ci gracze nie ogarniają podstaw a co dopiero dawania + . Akcje w stylu daj + to ci powiem zastąpią obecny motyw doprowadze cie/ pomoge ci za... iles golda.

Do przewidzenia:

https://screenshooter.net/2136675/qhmdagx

- szczegół? pewnie skutek uboczny.
    Intencje dobre, ale wyszło kiepsko z tym pomysłem.

Demoniczna Dusza
    Konto usunięte
    Pomysł z rankingiem z jednej strony może niektórych zmotywować do pomocy, ale obawiałem się tego co pokazał VaanDee, już zaczęło się sępienie. Sam też wolę pomagać bezinteresownie i uważam, że to było jednak złe wyjście zatrzymania graczy.
    Ostatnio edytowane przez Demoniczna Dusza ; 28-03-2012 o 23:16

Gdy ktoś jest życzliwy, skory do pomocy, to nie potrzebuje motywacji.
    Motywacji mogą potrzebować Ci co chcą na takiej "pomocy" coś ugrać dla siebie.
    I ten pomysł jest właśnie dla takich graczy. Czy ten pomysł spełni swój cel, czas
    pokaże, ale na pewno nie przysporzy sympatyków takich jak ja. Może gdyby
    Administracja nie zaproponowała tego bonusu to byłoby inaczej - lepiej.

Ciach, następny:

https://screenshooter.net/2136675/poxkvrn

Demoniczna Dusza
    Konto usunięte
    Zbieram się do Dilli, żeby ostrzec graczy przed takim naciąganiem. Ten gracz, którego podałeś wyżej zdobył już pierwsze miejsce za "pomoc".
    Ostatnio edytowane przez Demoniczna Dusza ; 27-03-2012 o 17:34

Uprawnienia