Zobacz wyniki ankiety: Czachy czy nie !

Głosujących
175. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

139 79.43%
  • NIE

36 20.57%
Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 75 z 119

Temat: Stary pomysł z MF2 - czachy w nowych realiach

Goddnes , jednak ty się nie odzywaj , bo jako jedyny niszczysz małe lv

Co do czaszek to jestem za NIE , powinno zrobić się jakiś limit lv lub coś w stylu że gracz co ma przełóżmy 5-6 lv więcej nic nie dostanie za tą osobę , żadnego wpisu w profil że wygrał i to jest najlepsze rozwiązanie .

Ptah
    Konto usunięte
    Jestem na nie , jest dobrze jak jest. Wszelkie ograniczenia zniszcza walki grupowe.Teraz 4ch z 14 lvl powinno dac rade 20temu. To ze teraz 20lvl poluje na 10 wynika z nudy bo nie ma nowych hunt spotow. Nie rozumie grac w gre ktora jest nijaka pod wzgledem emocji, zawsze jest ten dreszczyk strachu;p

Chcialbym przy okazji poruszyc o wiele wazniejszy problem w obecnych mmo i mmorpg. Chodzi mi o kary przy smierci. Obecnie wszyscy tworcy daża do tego aby byly one jak najmniejsze albo wcale a zwyciezca otrzymuje jakies tam punkty. To jednak powoduje ze atakow jest odgroma i atakuje sie kazdego kogo sie zobaczy, czyli powoduje skutek odwrotny do zamierzonego przez tworców czyli zmniejszenie pk. Mam juz swoje lata;p i z rozrzewnieniem wspominam czasy ultima online czy nawet krytykowana przez wszystkich tibia gdzie zgon oznaczal kilka godzin a nawet dni pracy w tyl. I o to chodzi, smierc jak w realu powinna powodowac straty a zwyciezca nie powinien miec z tego powodu zyskow lub symboliczne. Wtedy zabijanie byloby tylko spowodowane osobista niechecia jednego gracza do drugiego a nie przypadkowym pk. Na dodatek pk przypadkowym zabijaniem narobilby sobie tyle wrogow ze nie mailby zycia na serwerze - czyt kilka jego zgonow- zniechecenie do gry spowodowane strata wielogodzinnego (dniowego)exp
    Oczywiscie to co wyzej napisalem dotyczy calosci gier a nie czego chce w mf.

QSQ
    Konto usunięte
    Jednak jestem przeciw czaszką. Aby zwalczać walki z mniejszymi lvlami specjalnie zrobiono możliwość wołania o pomoc w bójkach. Sam obecnie atakuję mniejsze lvla i wynikają z tego walki nawet 1v4 ...

Goddess Of War
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Bicegg Zobacz post
    Goddnes , jednak ty się nie odzywaj , bo jako jedyny niszczysz małe lv

Co do czaszek to jestem za NIE , powinno zrobić się jakiś limit lv lub coś w stylu że gracz co ma przełóżmy 5-6 lv więcej nic nie dostanie za tą osobę , żadnego wpisu w profil że wygrał i to jest najlepsze rozwiązanie .
    bicegg? ^^ to że masz 20 lvl to nie znaczy że będziesz chodzić po wiekowy na luzie nie zaatakowałem cię na niższym niż 20 więc cry me a river ; )

Phenomenal
    Konto usunięte
    Ale jak pięknie widać tutaj jak sami rankerzy i do tego Ci z wysokimi lewelami są przeciwko czachom

Goddess Of War
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Phenomenal Zobacz post
    Ale jak pięknie widać tutaj jak sami rankerzy i do tego Ci z wysokimi lewelami są przeciwko czachom
    ja mam 20 lvl i jestem za czachami ^^ a nie moja wina że nikt na 20 nie chce walczyć ; ) to jak mi się zachce to bije te 20 ^^

Czaszki i tak ich nie wprowadzą , bo to głupota by była . Małe lv nie powinny być atakowane chyba że expią drużynowo to można by zaatakować .

Użytkownik Avatar Val Gaav
    a może zamiast czach karą za nagminne atakowanie było być coś w stylu statusu degeneracja ( fatum ? klątwa , jinx ) co skutkowało by że każda statystka czasowo spadnie o 20%
    a po kilku dniach wróci do normy
    nie czarujmy się bo na pewno się znajdą życiowi frustraci którzy sobie obejmą życiową misje stanie w przejściu i zabijanie kogo popadnie dla samego banan na twarzy jak ten ktoś będzie się pieklił za to że został w taki sposób zabity , pół biedy tutaj jest 1h ochrony po zabici co pozwoli przejść dalej

Hederos
    Konto usunięte
    Czachy są potrzebne bo wyższe lvle zaczajają się na słabszych przy wejściach do lokacji gdzie są dozwolone bójki ,ganiają i mają z tego same korzyści. Niektórzy boją się wejść do takiego miejsca ,żeby nie stracić ranq który zyskali w walkach z równym sobie.Ktoś wyżej napisał ,że lepiej kiedy ich nie ma bo 10 lvle były by w top 10 ranq. Natomiast w top ranq są 20 lvle bo pozyskują go przy wejściach do lokacji w których dozwolone są bójki xd Twardo opowiadam się za czachami

CortexX
    Konto usunięte
    Czaszka NIE !!!
    Jak se nie radzisz to włączasz SOS i koniec ....

Jacek
    Konto usunięte
    Na razie nie będzie czach. Zrobimy coś takiego, że zaatakowany ma zawsze pierwszą kolejkę z powiększonym czasem ruch do np. 1 minuty, żeby zdążył wezwać pomoc.

Administrator
    Ja tylko dodam, że ochronić rank w bójkach jest dosyć łatwo - wystarczy, że byle kto (nawet słabeusz) dołączy do pomocy i walka już nie jest rankingowa.
    Tak więc wystarczy, że umówi się 2 rankerów, że idą na mapkę z bójkami i wzajemnie mogą sobie chronić rank. A po ewentualnej przegranej mają aż godzinę prota.
    A nawet taka przegrana to są straty rzędu:
    -ok. 1% złota noszonego przy sobie - można spokojnie nie nosić dużo na takie wyprawy (depozyt, postać-depozyt). Nawet jeśli mamy 100k to wypadnie 1k - to chyba nie tragedia.
    -baaardzo rzadko jakiś itemek (tez można trzymać w bezpiecznym miejscu co cenniejsze)
    -kilka pkt energi, aby z powrotem dojść do mapki, ale już z gwarancją 60 min ochrony.

The End
    Konto usunięte
    Wszystko fajnie tomi , ale to co piszesz to nie zaleta tylko wada. 2 rankerow sie umowi i nie ma bata by ich jakos zmusic do zaprzestania atakowania nizszych lvl.
    Jak dla mnie to powinien byc limit bojek na dzień. 5 bojek na dzień i dziękujemy- więcej atakowac nie wolno. Wtedy byłby juz spokoj.
    Albo cos takiego jak mowi val. Moim zdaniem trzeba coś zrobić z ta rozróbą w lesie. Mi to tam zwisa i powiewa bo jeszcze nikt mnie nigdy nie zaatakował odkąd mam 20
    , ale rozumiem frustrację graczy z niższymi lvl.

Jacek
    Konto usunięte
    Od czegoś w końcu jest usługa wykupienia czasu ochrony ;]

zerg
    Konto usunięte
    ten pomysł lipny po update tak ale teraz to nie ma sensu

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia