Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Odbicie-> Mała modyfikacja (% trafienia)

Hrabia
    Konto usunięte

Odbicie-> Mała modyfikacja (% trafienia)

Proponuję jednakże przywrócić % na odbicie. W obecnych czasach jest to masakryczna broń przeciwko wojownikom a szczególnie jak taki przeciwnik ubierze się full na speed i 0 lucka. Wtedy w niej wchodzą masakryczne hity a on tylko chyba na double z odbiciem :/
    Jeśli jesteście przeciwni to chociaż uargumentujcie ładnie czemu nie

Użytkownik Avatar Chaos
    Może jakiś raport byś pokazał?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

benerit
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Hrabia Zobacz post
    Proponuję jednakże przywrócić % na odbicie. W obecnych czasach jest to masakryczna broń przeciwko wojownikom a szczególnie jak taki przeciwnik ubierze się full na speed i 0 lucka. Wtedy w niej wchodzą masakryczne hity a on tylko chyba na double z odbiciem :/
    Jeśli jesteście przeciwni to chociaż uargumentujcie ładnie czemu nie
    chyba przespałeś informację iż 1,5 miesiąca temu odbicie było zmienione w działaniu.
    Nie ma szans aby full speed bez dużego defa zadał odbiciem duże obrażenia. No chyba ze walczy z noobstatem

Hrabia
    Konto usunięte
    https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=15476&vtid=0
    https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=15476&vtid=0
    Wcale nie mam tak dużo ataku a jak widać dostawali oboje masakryczne hity. Przecież nikt nie będzie się połowy obron pozbawiał żeby jego własna broń go nie zabiła.
    I wcale nie mam tak małego defa bazowego phy :X

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    W walce z Rylai udalo ki sie dojsc do hita o mnożniku 1.5 i zadalem 1200dmg. Jezeli by dopracowac taka taktyke to mozna doprowadzic do hita za cale hp ew. do takiego ze po naszym ataku przeciwnik musialby sie leczyc z grozba padniecia. Ale to teoria.

Hrabia tak po.za tym do odbicia liczy sie stosuunek sumy defów z eq
    Ostatnio edytowane przez MasterOfPuppets ; 13-11-2011 o 20:38

Użytkownik Avatar Chaos
    Twoj Kolega stracił 1058 HP (cios krytyczny)
    Twoj Kolega ma status Zatrucie
    Twoj Kolega używa zdolności Odbicie
    Hrabia stracił 1144 HP

Duży hit= duże odbicie.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

benerit
    Konto usunięte
    Hrabia - twój problem polega na tym że masz postać która ma bardzo silny atak. Odbicie właśnie jest przeciwko takim jak ty. Nie dziw się więc że je inni wykorzystują.
    Z tego co pamiętam odbicie bardzo zwiększa swoje obrażenia jeśli druga z obron jest zbyt niska. Więc jeśli w walce z magiem masz dużą obronę magiczna i śmiesznie małą fizyczną to odbicie bardzo tobie zaszkodzi.

Masz staty idealnie do tego aby na ciebie odbicie używać.

Hrabia
    Konto usunięte
    Chodzi o balans między obronami graczy czy raczej balans między moją obroną magiczną i fizyczną? Zresztą to tylko broń sprawia, że osiąga się takie wyniki. Z pazurami hity maleją o połowę. Teraz jest mały zgryz. Gdyż trzeba mieć wysokie obrony a myślę, że wcale takich małych nie mam.Znowu speed musi być dość wysoki a wojownik bez lucka nic nie zdziała. Dodatkowo atak mam na standardowym poziomie i w graczy "Normalnych" biję normalnie. Dalej chodzi mi o sam wniosek dodania % w szansy trafienia tym odbiciem. To tak w związku ze zwiększeniem znaczenia szczęścia...

benerit
    Konto usunięte
    gdybyś miał obrony większe niż przeciwnik odbicie by redukowało cios.
    Balans jest potrzebny zarówno pomiędzy twoimi dwoma jak i sumą obron twoich i przeciwnika.
    Masz pewnie tylko po 30-40 obrony w bazie i obrywasz od odbić.

Hrabia
    Konto usunięte
    Tak. Lecz normalne walki w których pvp jest z wojownikiem nie ma takiego problemu. Zresztą z magami "Nie speederami" także nie widać tego. Cóż w takim razie wyjście proste nie bić się z kimś komu się bije więcej niż 1/4 hp za 1 hitem.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia