Przecież sam do tego dojdzie jak będzie jeszcze grał, na początku może ten brak eny doskwiera...
Przecież sam do tego dojdzie jak będzie jeszcze grał, na początku może ten brak eny doskwiera...
Gra ma takie, a nie inne mechanizmy właśnie ze względu na energię. Gdyby gra była nieograniczona, to trzeba by było mocno ograniczyć tempo expienia, inaczej rozwiązać mini-bossy (i wiele innych rzeczy) no i na pewno musiały by powstać sklepy z przedmiotami niedostępnymi dla graczy niepłacących. Zupełnie inna gra by to była.
Kiedyś miałem o tym napisać, teraz mi się przypomniało. Moim zdaniem do 5 lvl energia nie powinna lecieć :P Gracz wyjdzie na mapę świata, może się zaciekawi - dopiero wtedy traciłby enę (chociaż jeśli nie dałby rady z ptakiem na 5 lvl to posiedziałby dłużej - może do czasu wyjścia z wiochy - drugie ale to, że gracz expiłby duży lvl zanimby wyszedł xd), a zanim straciłby całą to zwiedziłby niemało - doszedł do nowego miasta i dopiero zaczęłyby się schodki. Jednak tutaj należałoby też ograniczyć zakładanie postaci.
Na nabicie 5 poziomu nie trzeba wcale tak dużo ene, przy okazji odnowi się 25 pkt.
Spokojnie 6-7 się wbija bez czekania z tego co sprawdzałem - nawet nie trzeba specjalnie "optymalizować" expienia.
Miałem bardziej na myśli, że mamy 5 lvl i całą energię, z tego co ja liczyłem to do 3 lvl nie ma straty w enie, na następnych lvl już wbijając lvl mamy nie max enę :P
Nawet jeżeli skończy mi się energia jak mówicie to i tak muszę walczyć z tymi cholernymi mobami. Ja z nimi walczę nie dostaje expa ale to można przeboleć. Dla mnie istną paranoją jest to, że chodząc po mapie szukając czegoś tracę pieniądze(potki schodzą na mane a kasy za wygrana tez nie mam). Więc nie mając energii nie mogę się ruszać po agro lokacjach bo na tym tracę, a mając niski lvl nic więcej nie zrobię.
Dlatego wtedy wychodzisz na dwór, bądź idziesz się uczyć. Gry przeglądarkowe zazwyczaj nie wprowadzają maniaczenia w grę. Jest jeszcze jedno wyjście, jeżeli na prawdę nie masz co robić, bo punkty energii się skończyły. Wtedy idziesz na rynek i czekasz aż się doładuje punkt i zaczynasz tak walczyć z graczami, kiedy Ci się znudzi, wychodzisz z gry, a jak wrócisz to masz tyle punktów energii, że spokojnie możesz iść podexpić poziom.
Nikt Ci nie każe wtedy walczyć z potworkami. Gdy się skończy energia trzeba iść spać lub odejść od kompa na jakiś czasNawet jeżeli skończy mi się energia jak mówicie to i tak muszę walczyć z tymi cholernymi mobami![]()
Staraj się poruszać po tych "agro lokacjach" w momencie, gdy masz energię, natomiast gdy jej nie masz to poruszaj się po takich, gdzie za wiele nie stracisz. A tak ogólnie to trzeba się przygotować do wyprawyNie można w nią wyruszyć z byle czym (np. bez mixów), inni też tracą przechadzając się po mapkach bez energii i szukając skrzynek - chociaż jak taką znajdziesz to już zaczyna Ci się zwracać. Kolejna rzecz, jeśli nie chcesz walczyć tak dużo z mobami bez energii to pozakładaj przedmioty zmniejszające częstotliwość walk.
@Dół
Hehe, jeszcze do Eterni nie doszedłeś.. więc ee.. za wcześnie... xd Od 10 lvl masz tak jak kolega niżej napisał Totem zmniejszający częst. walk o połowę, potem z czasem dochodzą gemy zmniejszające częst. walk, łącznie można bić 4x rzadziej mobki niż zwykle.
Ostatnio edytowane przez Koridor ; 09-11-2011 o 23:31
QSQ ja nie mam czasu na wychodzenie na dwór i się nie uczę. Prace mam w domu prowadzę nową firmę a w gry grac na zasadzie po południu 5 min pracy i parę minut gry podczas gdy czekam na reakcje ze strony tego co akurat zrobiłem podczas tejże pracy wiec cos muszę robić bo bym się zanudził. A 7min na 1 energię to jest to daje mi 700minut na 100 energii, i to jest tępo ślimacze. w l2 mozesz klepać non stop jak jestes no-life na serwie x1 i dużo czasu zajmie ci wbicie max lvla
Koridor trzeba mieć taki sprzęt najpierw o którym mówisz![]()
Ostatnio edytowane przez Khami ; 09-11-2011 o 23:08
Totem - darmowy dodatek ze skrzynki z ogrodu przy siedzibie rady mędrców.Koridor trzeba mieć taki sprzęt najpierw o którym mówisz![]()
Jakby była możliwość grania 24/7 to ilość graczy online byłaby ogromna i serwer by miał "mały" problem. Dzięki takiemu rozwiązaniu w każdym czasie gra inna część graczy, a więc daje to komfort grania.
Jako, że jestem tu zupełnie nowym graczem, to nieco się wypowiem. Moim zdaniem, energia powinna zostać jedynie zwiększona, a nie zupełnie zabrana. Jak ktoś tu powiedział, każdy poza grą ma też życie realne i nie można pozwalać ludziom grać 24/7, bo to nie miałoby sensu. A więc, moim zdaniem, najlepsze rozwiązanie to byłoby zwiększenie energii, co na pewno pozwoliłoby na lepszą i ciekawszą grę, bo jak dla mnie, to ta jest zbyt krótka i daje dosyć dużą przewagę tym, którzy w grę inwestują. Mimo wszystko, taki jest cel tej gry, aby zachęcić graczy do korzystania z dodatkowych płatnych przywilejów, ale np. pomnożenie aktualnej ilości przez 2 to nie jest zbyt dużo, a chętni i tak nadal kupowaliby energię, tyle że w nieco mniejszej ilości, jednakże można wprowadzić jakieś inne rzeczy dostępne za opłatą.
Na początku jak się wciągasz w grę to energii wydaje się za mało... później często nie ma czasu na jej wykorzystywanie bo dochodzi sporo czasu na bicie bossów drużynowych i innych działań, które zajmują głównie czas. Z rocznego doświadczenia wychodzi, że poziom regeneracji energii jest całkiem szybki - akurat na to aby rano i wieczorkiem sobie po pół godzinki pograć.