Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 51

Temat: Energia

Przecież sam do tego dojdzie jak będzie jeszcze grał, na początku może ten brak eny doskwiera...

Administrator
    Gra ma takie, a nie inne mechanizmy właśnie ze względu na energię. Gdyby gra była nieograniczona, to trzeba by było mocno ograniczyć tempo expienia, inaczej rozwiązać mini-bossy (i wiele innych rzeczy) no i na pewno musiały by powstać sklepy z przedmiotami niedostępnymi dla graczy niepłacących. Zupełnie inna gra by to była.

Koridor
    Konto usunięte
    Kiedyś miałem o tym napisać, teraz mi się przypomniało. Moim zdaniem do 5 lvl energia nie powinna lecieć :P Gracz wyjdzie na mapę świata, może się zaciekawi - dopiero wtedy traciłby enę (chociaż jeśli nie dałby rady z ptakiem na 5 lvl to posiedziałby dłużej - może do czasu wyjścia z wiochy - drugie ale to, że gracz expiłby duży lvl zanimby wyszedł xd), a zanim straciłby całą to zwiedziłby niemało - doszedł do nowego miasta i dopiero zaczęłyby się schodki. Jednak tutaj należałoby też ograniczyć zakładanie postaci.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Na nabicie 5 poziomu nie trzeba wcale tak dużo ene, przy okazji odnowi się 25 pkt.

Administrator
    Spokojnie 6-7 się wbija bez czekania z tego co sprawdzałem - nawet nie trzeba specjalnie "optymalizować" expienia.

Koridor
    Konto usunięte
    Miałem bardziej na myśli, że mamy 5 lvl i całą energię, z tego co ja liczyłem to do 3 lvl nie ma straty w enie, na następnych lvl już wbijając lvl mamy nie max enę :P

Khami
    Konto usunięte
    Nawet jeżeli skończy mi się energia jak mówicie to i tak muszę walczyć z tymi cholernymi mobami. Ja z nimi walczę nie dostaje expa ale to można przeboleć. Dla mnie istną paranoją jest to, że chodząc po mapie szukając czegoś tracę pieniądze(potki schodzą na mane a kasy za wygrana tez nie mam). Więc nie mając energii nie mogę się ruszać po agro lokacjach bo na tym tracę, a mając niski lvl nic więcej nie zrobię.

QSQ
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Khami Zobacz post
    Nawet jeżeli skończy mi się energia jak mówicie to i tak muszę walczyć z tymi cholernymi mobami. Ja z nimi walczę nie dostaje expa ale to można przeboleć. Dla mnie istną paranoją jest to, że chodząc po mapie szukając czegoś tracę pieniądze(potki schodzą na mane a kasy za wygrana tez nie mam). Więc nie mając energii nie mogę się ruszać po agro lokacjach bo na tym tracę, a mając niski lvl nic więcej nie zrobię.
    Dlatego wtedy wychodzisz na dwór, bądź idziesz się uczyć. Gry przeglądarkowe zazwyczaj nie wprowadzają maniaczenia w grę. Jest jeszcze jedno wyjście, jeżeli na prawdę nie masz co robić, bo punkty energii się skończyły. Wtedy idziesz na rynek i czekasz aż się doładuje punkt i zaczynasz tak walczyć z graczami, kiedy Ci się znudzi, wychodzisz z gry, a jak wrócisz to masz tyle punktów energii, że spokojnie możesz iść podexpić poziom.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Nawet jeżeli skończy mi się energia jak mówicie to i tak muszę walczyć z tymi cholernymi mobami
    Nikt Ci nie każe wtedy walczyć z potworkami. Gdy się skończy energia trzeba iść spać lub odejść od kompa na jakiś czas

Koridor
    Konto usunięte
    Staraj się poruszać po tych "agro lokacjach" w momencie, gdy masz energię, natomiast gdy jej nie masz to poruszaj się po takich, gdzie za wiele nie stracisz. A tak ogólnie to trzeba się przygotować do wyprawy Nie można w nią wyruszyć z byle czym (np. bez mixów), inni też tracą przechadzając się po mapkach bez energii i szukając skrzynek - chociaż jak taką znajdziesz to już zaczyna Ci się zwracać. Kolejna rzecz, jeśli nie chcesz walczyć tak dużo z mobami bez energii to pozakładaj przedmioty zmniejszające częstotliwość walk.

@Dół
    Hehe, jeszcze do Eterni nie doszedłeś.. więc ee.. za wcześnie... xd Od 10 lvl masz tak jak kolega niżej napisał Totem zmniejszający częst. walk o połowę, potem z czasem dochodzą gemy zmniejszające częst. walk, łącznie można bić 4x rzadziej mobki niż zwykle.
    Ostatnio edytowane przez Koridor ; 09-11-2011 o 23:31

Khami
    Konto usunięte
    QSQ ja nie mam czasu na wychodzenie na dwór i się nie uczę. Prace mam w domu prowadzę nową firmę a w gry grac na zasadzie po południu 5 min pracy i parę minut gry podczas gdy czekam na reakcje ze strony tego co akurat zrobiłem podczas tejże pracy wiec cos muszę robić bo bym się zanudził. A 7min na 1 energię to jest to daje mi 700minut na 100 energii, i to jest tępo ślimacze. w l2 mozesz klepać non stop jak jestes no-life na serwie x1 i dużo czasu zajmie ci wbicie max lvla

Koridor trzeba mieć taki sprzęt najpierw o którym mówisz
    Ostatnio edytowane przez Khami ; 09-11-2011 o 23:08

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Koridor trzeba mieć taki sprzęt najpierw o którym mówisz
    Totem - darmowy dodatek ze skrzynki z ogrodu przy siedzibie rady mędrców.

Użytkownik
    Jakby była możliwość grania 24/7 to ilość graczy online byłaby ogromna i serwer by miał "mały" problem. Dzięki takiemu rozwiązaniu w każdym czasie gra inna część graczy, a więc daje to komfort grania.

Niklas
    Konto usunięte
    Jako, że jestem tu zupełnie nowym graczem, to nieco się wypowiem. Moim zdaniem, energia powinna zostać jedynie zwiększona, a nie zupełnie zabrana. Jak ktoś tu powiedział, każdy poza grą ma też życie realne i nie można pozwalać ludziom grać 24/7, bo to nie miałoby sensu. A więc, moim zdaniem, najlepsze rozwiązanie to byłoby zwiększenie energii, co na pewno pozwoliłoby na lepszą i ciekawszą grę, bo jak dla mnie, to ta jest zbyt krótka i daje dosyć dużą przewagę tym, którzy w grę inwestują. Mimo wszystko, taki jest cel tej gry, aby zachęcić graczy do korzystania z dodatkowych płatnych przywilejów, ale np. pomnożenie aktualnej ilości przez 2 to nie jest zbyt dużo, a chętni i tak nadal kupowaliby energię, tyle że w nieco mniejszej ilości, jednakże można wprowadzić jakieś inne rzeczy dostępne za opłatą.

benerit
    Konto usunięte
    Na początku jak się wciągasz w grę to energii wydaje się za mało... później często nie ma czasu na jej wykorzystywanie bo dochodzi sporo czasu na bicie bossów drużynowych i innych działań, które zajmują głównie czas. Z rocznego doświadczenia wychodzi, że poziom regeneracji energii jest całkiem szybki - akurat na to aby rano i wieczorkiem sobie po pół godzinki pograć.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia