Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 28 z 28

Temat: Może odrobinkę hazardu ?

Mogę wnioskować , że ci co pochwalili ten pomysł , kupiliby los ?

Użytkownik Avatar Jaskier
    Sam nie wiem-zaleznie u mnie od czasu i kasy oraz tego, kto by walczyl (w sensie czy znam gracza i jego mozliwosci).

MEGA MICHAŁ KAT
    Konto usunięte
    ja bym obstawił na kogoś, kto ma mf na resety i najlepsze eq, reszta to przypadkowość i technika
    jestem za

Cytat Napisał Jaskier Zobacz post
    Sam nie wiem-zaleznie u mnie od czasu i kasy oraz tego, kto by walczyl (w sensie czy znam gracza i jego mozliwosci).
    Ten , kto walczy jest zapisany w temacie benerita dotyczący turnieju , no a co 50k nie wyskrobiesz ?

Widze , małe bo małe zainteresowanie , dlatego postanawiam projekt wprowadzić w życie

Eldoth
    Konto usunięte
    Cytat Napisał BeLiaR Zobacz post

Widze , małe bo małe zainteresowanie , dlatego postanawiam projekt wprowadzić w życie
    Mnie sie pomysł także podoba choć przyznam, ze połaczenie go z turniejem jest nietrafione ze wzgledu na brak możliwości robienia resów.

Co do sporu ElChado z Salcią to nie ma najmniejszego znaczenie kiedy padł pomysł ale KTO go zaproponował. Tak jest w dorosłej pracy....
    Ja z NobleSix albo MasterChef rozmawiałem o tym jeszcze w sierpniu ale to nie ma znaczenia.

Pozdrawiam

ELdoth , wybacz , ale ja na prawdę myślałem już o tym od kilku dni , a ty mnie wyprzedziłeś o kilka godzin ( najpierw robiłem mały rekonesans , czy to w ogóle ma sens). Twój pomysł odrobinę różni się od mojego.

Link do tematu , w którym możecie kupować losy https://forum.mfo3.pl/showthread.php...I-Turnieju-MFO

Użytkownik
    To czy kupią czy nie zalezy w wiekszości od tego czy ci zaufają ;]
    Ja jako tako zaufanie mam więc może bym na próbę jedngo kupił

ale myślę że powinienes dogadać się z Tomim i Jackiem, chętnie wspierają różne projekty (tym bardziej że twój wysysa złota troche )
    może zrobiliby do tego osobne konto lub kilka które osadziliby na 1lvl w eterni, byłoby kontrolowane przez 2-3 osoby mające ze sobą stały dobry kontakt i które zajmowałyby się poszczególnymi zakładami (info o zakładach w prezce by było), podczas nie obecności albo nagroda dochodziłaby z opóźnieniem, albo przekazywałby inny z użytkowników konta
    musiałbys mieć dokładny plan na to wszystko, a kontakt najlepiej telefoniczny (wysłać sms'a w razie potrzeby) ;]
    jesli obstawiaeś zakłady na różnych stronkach typu bet-at-h**e (taka cenzurka dla nieletnich, żeby kasiory rodziców nie przewaliły ) to możesz wziąć z nich przykład ;]
    wtedy twój projekt stałby się jakby elementem gry

wtedy więcej graczy by ci zaufało, miałbys pewność że nikt cię nie oszuka, ani żadnego gracza który u ciebie obstawia (w razie nie uczciwych pomocników wkraczałby Tomi ustawiając wszystko na swoje miejsce a tamtych banował

Tylko problem czy ci się uda przekonać adminów, bez ich pomocy raczej z duzym zainteresowaniem się nie spotkasz...

prócz turnieju mógłbyś obstawiać pojedyńcze walki o ranq w topce, jakieś konkursy, czy 2000000000 walkę w grze stoczy ktoś poniżej 20lvl czy powyżej :P itp. itd.
    Ostatnio edytowane przez Mita bank ; 03-11-2011 o 20:34

Trochę mało czasu jest na stworzenie , tego o czym ty tu piszesz. Ale mam pewien pomysł , który powinien zachęcić ludzi do zaufania

Eldoth
    Konto usunięte
    To jest strona do dyskusji więc podyskutuje....
    Po pierwsze:
    w boksie zawodowym przed walka kazdy zawodnik przygotowuje sie indywidualnie do walki z konktrenym zawodnikiem. Warto aby tu też była taka mozliwość więc turki odpadają.
    Po drugie:
    w twoim przypadku dojdzie do sytuacji, ze zaczniesz zwracać ludziom 70% tego co postawili, gdyż wygrana będzie zbyt przewidywalna
    Po trzecie:
    tak naprawde dysponujesz tylko 80% goldu , a nie 95% jak to opisałeś
    Po czwarte i najważniejsze:
    walczący powinien być motywowany do walki biorąc (tak jak proponowałem) od 5% (słabsi) do 25% (lepsi) puli - wtedy jest ciekawie i bardziej hardcorowo.

Pozdrawiam

Po pierwsze:
    w boksie zawodowym przed walka kazdy zawodnik przygotowuje sie indywidualnie do walki z konktrenym zawodnikiem. Warto aby tu też była taka mozliwość więc turki odpadają.
    To nie są zakłady , lecz losy.
    Po drugie:
    w twoim przypadku dojdzie do sytuacji, ze zaczniesz zwracać ludziom 70% tego co postawili, gdyż wygrana będzie zbyt przewidywalna
    Jest kilku dobrych graczy , nie wiadomo który z nich wygra. Wygrana zależy od ilości wykupionych losów , więc jak zainteresowanie będzie duże to i nagroda będzie większa. Postaram się zorganizować nagrodę , dla gracza , który ukręcił największy biznes, w końcu można oddawać więcej niż jeden głos.
    Po trzecie:
    tak naprawde dysponujesz tylko 80% goldu , a nie 95% jak to opisałeś
    Tu masz rację, Będę musiał zmienić na 75% 20 % i 5 % tych 80%. Podatek bardzo ogranicza takie przedsięwzięcia.

Po czwarte i najważniejsze:
    walczący powinien być motywowany do walki biorąc (tak jak proponowałem) od 5% (słabsi) do 25% (lepsi) puli - wtedy jest ciekawie i bardziej hardcorowo.
    Dla mnie i tak już jest wystarczająco hardcorowo.

Mam pytanie, załóżmy że każdy obstawi na jednego zawodnika, a on nie zdobył 1,2 ani 3 miejsca a miał ostatnie miejsce to co się dzieje z tą pulą(czy to będzie jak z lotto że ktoś nie zdobył 6 to pula idzie na kolejne losy)

W takim przypadku, oddam całą pulę tym co kupili losy ( liczba golda odpowiednia do liczby kupionych losów). Zaraz napiszę to w regulaminie.

Jednak , nastąpiły pewne zmiany :

f) W przypadku, gdy gracz, który zajął drugie i/lub gracz, który zajął trzecie miejsce w turnieju , nie zostanie w ogóle uwzględniony w waszych losach ,
    nagroda za jego trafienie ląduje u osoby/osób , które trafiły gracza , który zajął pierwsze miejsce.
    g W Przypadku , gdy gracz, który zajął pierwsze miejsce , nie zostanie uwzględniony , pula golda za gracza pierwszego , łączy się z pulą golda gracza
    drugiego.Identycznie w przypadku gdy gracz , który zajął pierwsze i drugie miejsce nie zostanie uwzględniony , pula golda przechodzi do gracza ,
    który zajął trzecie miejsce. Gdy żaden z trzech zwycięzców, nie zostanie uwzględniony , liczą się kolejne miejsca. Wtedy pula za zwycięzce
    przejdzie na gracza , który zdobył miejsce najbliżej miejsca pierwszego. Pula , za drugiego przejdzie na gracza , który zdobył miejsce , jak najbliżej
    miejsca poprzedniego gracza. Podobnie z trzecim. Oto Przykład:

Biorą udział w turnieju 8 gracz. Gracz A , B , C , D , E , F Gdy gracz A , miał 1 miejsce , gracz B miał 2 i gracz C miał 3 , gracz D miał 5 ,
    gracz E miał 8 i gracz F miał 10 miejsce. Losy poszły tylko na graczy D E F . Wtedy ten kto postawił na gracza D ma największą nagrodę ( 75%)
    , kto obstawił gracza E zgarnia 20 % puli , a kto gracza F bierze 5% puli. Mam nadzieję , że wszystko jasne.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia