Zobacz wyniki ankiety: ..

Głosujących
24. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

1 4.17%
  • tak, bez bojek

4 16.67%
  • tak, ale bez darmo-leczenia

1 4.17%
  • tak, ale bez 'depozytu'

0 0%
  • nie

18 75.00%
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: Budoea chatki

Omitek Powrót
    Konto usunięte

Budoea chatki

elo, nie chce zeby zamienic MFO na The Sims, ale myślę, że postać musi gdzieś w końcu spać ;p np. idziemy se przez las i możemy gdzies jakies kawalki materialu znalezc i w po jakims czasie z tych kawalkow materialow moglibysmy se zbudowac namiot, szalas.. potem np. od godziny 21 do 6 rano jakbysmy weszli do namiotu to może nam sie zregenerować full hp za darmo... oczywiscie domy mozna by bylo ustawic tylko w niekotrych miejscach i tylko w odpowiednich warunkach:

-trzeba zabic po 1000 kazdego z wystepujacych tam gatunkow potwora
    -nie moze tam wystepowac zaden boss, mini boss i zaden potworek unikatowy
    -musi być duża, 'prosta' przestrzen - brak schodów itd., w chatce mozemy położyć jakieś eq, ale w tedy ryzykujemy ze ktos je nam zabierze - w tedy kupujemy se skrzynke i klucz (u kowala)
    -kazda skrzynke mozna otworzyc za pomoca wytrycha [tez u kowala]
    -w celu ulepszeniu skrzynki idziemy do kowala i za opłatą dorabiamy kilka zapadek (?)
    -jezeli wlasciciel jest w namiocie, gdy ktos do namiotu wejdzie w celu np. obrabowania automatycznie rozpoczyna się bójka i kazdy ma full hp, wlasciciel namiotu na auto-status furia i refleks (3 tury) a rabuś ma auto-status pomylenie i obie bariery (3 tury)

nie dawac minusow, po co dawac mi minusa za slaby pomysl, a niedlugo bedzie ze mna kiepsko

Salcia
    Konto usunięte
    o nie, trzymajcie mnie

Cytat Napisał Omitek Powrót Zobacz post
    jakbysmy weszli do namiotu to może nam sie zregenerować full hp za darmo...
    i jeszcze prawdopodobieństwo 10% na znalezienie na ziemi unikatu +3 na 40lv

Użytkownik Avatar Yogi
    elo, nie chce zeby zamienic MFO na The Sims, ale myślę, że postać musi gdzieś w końcu spać ;p np. idziemy se przez las i możemy gdzies jakies kawalki materialu znalezc i w po jakims czasie z tych kawalkow materialow moglibysmy se zbudowac namiot, szalas.. potem np. od godziny 21 do 6 rano jakbysmy weszli do namiotu to może nam sie zregenerować full hp za darmo... oczywiscie domy mozna by bylo ustawic tylko w niekotrych miejscach i tylko w odpowiednich warunkach:
    przeciez jest fontanna ...

Coni
    Konto usunięte
    nie dawac minusow, po co dawac mi minusa za slaby pomysl, a niedlugo bedzie ze mna kiepsko
    Dałem ci plusa, żebyś poniżej -10 nie zszedł, ale naprawdę przemyśl następnym razem pomysł 2 razy zanim go napiszesz ..

Salcia
    Konto usunięte
    -jezeli wlasciciel jest w namiocie, gdy ktos do namiotu wejdzie w celu np. obrabowania automatycznie rozpoczyna się bójka i kazdy ma full hp, wlasciciel namiotu na auto-status furia i refleks (3 tury) a rabuś ma auto-status pomylenie i obie bariery (3 tury)
    Jeśli właściciel domku to mag to cienko ;d

Użytkownik Avatar Tesshu
    @UP

Hehe ;P Ale z tymi domkami nie taki zły pomysł ;D Gdyby to w ogóle przekształcić to co Omitek powiedział to może trochę sensu by to znalazło.

Cytat Napisał Omitek Powrót Zobacz post

-trzeba zabic po 1000 kazdego z wystepujacych tam gatunkow potwora
    -nie moze tam wystepowac zaden boss, mini boss i zaden potworek unikatowy
    -musi być duża, 'prosta' przestrzen - brak schodów itd., w chatce mozemy położyć jakieś eq, ale w tedy ryzykujemy ze ktos je nam zabierze - w tedy kupujemy se skrzynke i klucz (u kowala)
    -kazda skrzynke mozna otworzyc za pomoca wytrycha [tez u kowala]
    -w celu ulepszeniu skrzynki idziemy do kowala i za opłatą dorabiamy kilka zapadek (?)

54 słowa podkreśliło mi w Firefoxie. Odliczyłem oczywiście te, które są zgodne z zasadami pisowni. Zadbaj o język pisania, bo źle się czyta, to jest jedna z przyczyn, dla których dostajesz minusy. Staraj się pisać czytelnie i dbać o ogonki "ą,ę" itd. Masz sporo pomysłów i to się chwali, niektóre może niezbyt przemyślane, ale wszystko można przecież zmienić trzymając się głównej koncepcji. Masz potrójnego plusa ode mnie, podbuduje Ci to trochę reputację, w każdym razie radzę Ci dbać o pisownię, a przede wszystkim myśleć o tym, co chcesz konkretnie przekazać (niejednokrotnie ciężko mi było się domyślić, co wypisałeś w postach). Staraj się, a inni też Cię docenią.

Nyhariel
    Konto usunięte
    Omitek Ty i Twoj kolejny blyskotliwy pomysl. To na prawde trzeba gdzies zapisywac

Shunsui
    Konto usunięte
    Nie chcesz przekształcać tej gry w The Sims to nie przekształcaj to RPG nie SandBox.

Demoniczna Dusza
    Konto usunięte
    ok, wchodzenie do domków teoretycznie dobrze, ale jeśli wyświetlałyby się wszystkie domki, to mapa byłaby tak zasmiecona... Jeszcze by zaczęto stawiać domki w przejściach i pobierać opłaty.

A może wystarczy zrobić darmowy Teleport do lokacji "Twój Rodzinny Dom" i depozyt gdzieś przy naszym łóżku?

Shunsui
    Konto usunięte
    Przecież w karczmie można spać

Darko
    Konto usunięte
    Lepiej by wyglądało swego rodzaju Tipi, będące na pewnej mapce, które to należałoby do tego gracza, który pokona jego właściciela :<
    Tu:
    Walczysz z posiadaczem kąta i jeśli wygrasz z nim dostajesz znaczną część pieniędzy, których zgromadził podczas walk z innymi graczami starającymi się o chałupę...
    Tu przewidziałem też, że "były" posiadacz dostaje na odchodne część łupów (dajmy na to 75%) zdobytych w przeszłości

Jeśli już miałby być jakiś dom, to moim zdaniem tylko taki
    Ostatnio edytowane przez Darko ; 24-10-2011 o 22:11

Użytkownik Avatar Jaskier
    Po szybkim przejrzeniu moim pierwszym skojarzeniem byly monopole
    Dzieki za mile wspomnienie, hieh.
    Nie.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia