Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za zwiększeniem ilości exp za zadania/bossy

Głosujących
18. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak (wpłynie to na mnie bezpośrednio)

7 38.89%
  • Tak (nie wpłynie to na mnie bezpośrednio)

10 55.56%
  • Nie (wpłynie to na mnie bezpośrednio)

1 5.56%
  • Nie (nie wpłynie to na mnie bezpośrednio)

0 0%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 24 z 24

Temat: Więcej EXP za pokonanie bossów/questy + ew. większe złoto

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    pod temat można jeszcze podpiąć nagrody z aktywności, które są ulepione z gownolitu i nikt ich nie robi po rozdaniu artefaktów, poza masochistami zbierającymi osiągnięcia. jestem ciekaw ile odbyło się wyścigów żab w 2026 roku, liczba pewnie jest jednocyfrowa

Użytkownik Avatar Leonardo
    Możemy do tego dorzucić jeszcze usunięcie czasu craftingu poniżej najnowszego poziomu aktualizacji?

Trochę sadeg że w Devos trzeba czekać dobę craftując itemki.
    Ktoś wie ile czeka się w Eternii u Tadka?

----
    Tak, problem zaczyna się około 27 poziomu - dobijasz ten 30 myślisz że odblokujesz kontent a tu zonk - ubierasz nowe eq pokonujesz jednego bossa i dalej tkwisz jak tkwiłeś.
    I nie dorobienie więcej kontentu w Urkaden nie jest rozwiązaniem jeśli ma to opóźnić aktualizację o chociaż miesiąc, ok?

Bardzo przydałoby się przyspieszyć etap Urkaden-Eliar-Devos.
    Może dałoby się zmienić progi expowe? By końcowo na obecny max poziom było potrzebne tyle samo expa znacząco zmniejszając przedziały 'nisko-średnie' (o około 50-70%? - by wbić z 57 na 58 lvl musiałem wydać ponad 2k eny, gdzie identyczną ilość wydałem na koniach x3 by wbić poziom z 99 na 100. Nawet na koniach x2 zamknęłoby sie to w okolicach 3k eny).
    To jest prawdziwy dramat dla nowych graczy i coś na czym zapewne większość odpadła/odechciało im się.

Oczywiście znaczące zwiększenie nagród za questy/bossy jak najbardziej zalecane - co do areny devos po wprowdzeniu aktualizacji Nordia powinna ona dawać graczom bardzo dużo żetonów - 100 na start i 10 więcej za każdego kolejnego bossa z rankingu (aż do +/-300 za berserkera?).

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Więcej expa za bossy, minibossy i zadania - jak najbardziej za.
    Obniżanie progów koniecznego expa do wbicia wyższego lvl - nie.

Wprowadzić zadania dzienne stopniowo: Eliar, Urkaden, Langeburg.
    Dać sensownego expa za zadania dzienne. Łącznie z tymi Devos-Nordia.

Użytkownik Avatar Alvi
    Cytat Napisał Leonardo Zobacz post

Oczywiście znaczące zwiększenie nagród za questy/bossy jak najbardziej zalecane - co do areny devos po wprowdzeniu aktualizacji Nordia powinna ona dawać graczom bardzo dużo żetonów - 100 na start i 10 więcej za każdego kolejnego bossa z rankingu (aż do +/-300 za berserkera?).
    300 zetonow to tez nie jest wiele chociaz za ostatniego bossa z areny scythe i tak sie dostaje mniej Xd
    realnie zeby wykuc sety+8 liczy sie w sie w dziesiatkach/setkach tysiecy zetonow ktorych bez walk pvp lub ladowania dziesiatek tysiecy zlotych nigdy sie nie zdobedzie
    z aktywnosci ktora wykonujemy raz i ma stanowic wyzwanie na maxlv dostajemy 2k zetonow czyli 10 przetasowan itemka +2 Xd z aktywnosci typu farma tez sie nic nie dostaje, ja robilem do czasu artefaktu i oprocz artefaktu to jestem na - bo wiecej wydalem na dodatkowe pola i dokupilem 2 itemki za mf a niestety 10 mikstur many i 5 kropli do oczu nie rekomensuje tych wydatkow (tak serio dostaje sie 10 mikstur many i 5 kropli do oczu za kilka dni daily aktywnosci)
    jezeli aktywnosc jest powtarzalna powinna dawac unikalne przedmioty typu eq farmera zeby byla stanowila zrodlo zdobywania tego oprocz globala z ktorego tez gowno dropi

aby dostac sie do areny scythe trzeba expic przez ponad rok codziennie ranoo i wieczorem bo domyslny limit energii to 200 a nie 400, potem wykuc eq przynajmniej +6 to dla nowego gracza przynajmniej te 2 miesiace, odlozyc sobie miksturek na min 100 walk i w koncu mozna przystapic do obecnie ostatecznego wyzwania w grze, jesli ci sie uda ukonczyc to wyzwanie to prawdopobnie liczysz na dobry drop a tu kunsztowna zbroja +0, 2k zetonow, zdolka warta 100k i nie zapominajmy o gemie opal
    Przepraszam że zakłócam Pana spokój ale od trzech tygodni ciągle mi dokuczają te same osoby takie jak:
    Eresmel,Elrond Undómiel, Dark, Azekami, Harrious, Fusia
    Czuję się prześladowany i gra mi się bardzo nieprzyjemnie, po nieudanych rozmowach z tymi graczami jestem zmuszony prosić Pana o interwecję.

Użytkownik Avatar musaraj
    Cytat Napisał Eva Elfie Zobacz post
    Expienie przez ~6 miesięcy, żeby dostać z kuponu rękawice warte 30k to świetna nagroda. Współmierna z tym, że muszę wybrać między wbiciem 80 i zrobieniem aktywności na auto lub na 65 z eq +6-8.
    Nie no, robisz aktywność wtedy kiedy uznasz to za słuszne. Możesz spokojnie probować w okolicy ~75 poziomu i dostaniesz nagrodę gdzieś na ten przedział.
    Sir Tristam ma trochę gorzej, bo on pokonany na 100 lv wciąż daje nagrodę na 80 (choć o sumie statystyk przy której można rozwazać używanie go na tym ~98 poziomie.
    Cytat Napisał Stara Gwardia Zobacz post
    pod temat można jeszcze podpiąć nagrody z aktywności, które są ulepione z gownolitu i nikt ich nie robi po rozdaniu artefaktów, poza masochistami zbierającymi osiągnięcia. jestem ciekaw ile odbyło się wyścigów żab w 2026 roku, liczba pewnie jest jednocyfrowa
    Sam wykręciłem dwucyfrówkę, bo wyścigi żab są super. Lilie, Zmutowane Kryształy i Kryształy Esencji wciąż pozostają opłacalne. Jajka są raczej smutne (przy czym one są celowane jako aktywność na poziomie późnej Nordii), natomiast farma to nieporozumienie.

Cytat Napisał Leonardo Zobacz post
    Tak, problem zaczyna się około 27 poziomu - dobijasz ten 30 myślisz że odblokujesz kontent a tu zonk - ubierasz nowe eq pokonujesz jednego bossa i dalej tkwisz jak tkwiłeś.
    30 poziom wciąż ma dużo aktywności, wciąż odblokowuje Diabelską Fortecę, Gryfa, 2 poziom Lochów Urkaden, w ciągu kolejnych poziomów odblokuje etapami Świątynie Urkade. Tu jest git.

Problem zaczyna się w Eliar, gdzie wymagany exp do kolejnego poziomu rośnie najszybciej, a dostępne aktywności się niezbyt pojawiają. Dopiero po pokonaniu Lewiatana to się jakkolwiek stabilizuje. Nieironicznie żeby uratować ten przedział trzeba porozdawać graczom jakieś bonusy do expa lub przynajmniej dostęp do tablicy zadań od Eliar.

5-krotne podbicie expa za bossy od Zielonego Smoka w górę to pomysł właściwie bez wad.

Użytkownik Avatar Eva Elfie
    Oczywiście, zgadzam się. Robiąc arenę na ~75 jesteś w najbardziej optymalnym momencie na jej wykonanie. Wciąż jednak wymagania odnośnie jej ukończenia są wprost irracjonalne w porównaniu do benefitów. Super sprawa, że w 1 na 100 przypadków dostaniesz kryształowe/arktosowe eq. I tak, Tristam wciąż jest w lepszym położeniu.

tldr; Eliar jest nieironicznie najgorszym miastem w grze. W momencie, gdy zrobimy cały content, mamy jakieś ~10 lvli oczekiwania na walkę z Lewiatanem, który odblokowuje jego większe ilości. Dodanie chociażby zadań dziennych w tym mieście, nieironicznie byłoby najlepszym wyjściem.
    Miło jest być ważnym, ale ważne jest być miłym.

Użytkownik Avatar Leonardo
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Więcej expa za bossy, minibossy i zadania - jak najbardziej za.
    Obniżanie progów koniecznego expa do wbicia wyższego lvl - nie.

Wprowadzić zadania dzienne stopniowo: Eliar, Urkaden, Langeburg.
    Dać sensownego expa za zadania dzienne. Łącznie z tymi Devos-Nordia.
    Lange w żaden sposób nie jest potrzebny - progres tam jest płynny.
    Dodatkowo zwiększenie expa za questy/bossy pozwoli bardzo komfortowo tam przejść nawet bez optymalizacji dla laików.

Chciałem tu użyć tabelki Hubiota, ale po chwili zdałem sobie sprawę jakim dużym wysiłkiem by to było, więc postaram się bardziej zwizualizować koncept z expem.
    Każdy poziom z przedziału 30-39 ma wymagać tyle expa ile wbicie z 29 na 30
    Każdy poziom z przedziału 39-49 ma wymagać tyle expa ile wbicie z 39 na 40 oryginalnie
    (...)
    Każdy poziom z przedziału 69-79 ma wymagać tyle expa ile wbicie z 69 na 70 oryginalnie.
    Przedział 90-100 ma mieć zwiększone wymogi expa co poziom w taki sposób by końcowa ilość expa pozostała niezmieniona.

Akurat wpadam wybijać enę na przedziale devos, to skupię się na nim.

Zadania dzienne i te całe 16k expa możesz sobie w przysłowiową rzyć wsadzić, by wbić tym poziom na 58 lvlu musiałbyś wykonać ponad 40 zadań w międzyczasie których wygenerujesz 16000 energii która pozwoli ci wbić ~65 poziom.

Ale samo to podkreśla jaki to dramat - 40 dni na jakimś średnim lvlu gdzie nie ma ludzi tylko po by przeskoczyć do kolejnego miasta gdzie ludzi też już nie ma.
    I akurat tam da się trochę naciągnąć gierkę, pożyczyć eq od soadzika i wbić do devos na 40 poziomie (no może dałoby się łatwiej gdyby ktoś nie zwiększył ilości potek many duchom gothar). Tylko czy to rozwiązanie (pytanie retoryczne, ok)?

Nikt normalny kto zaczął grę solo/ bez towarzystwa kogoś kto już gra nie będzie chciał czekać tyle czasu na progres w grze i ją porzuci, a ewentualne max poziomy od zera będą w stanie wbić tylko dziwni napaleńcy ̶p̶o̶k̶r̶o̶j̶u̶ ̶j̶u̶l̶k̶i̶ ̶k̶o̶c̶i̶a̶c̶z̶e̶k̶ ̶i̶ ̶i̶n̶n̶y̶c̶h̶ ̶a̶s̶a̶s̶y̶n̶k̶ó̶w̶, a później dziwimy się że community mfo jest... dziwne

Około 5 zadań dziennych w okolicach devos powinno dawać cały lvl up + być bardziej szczodre z eq na dany przedział i możemy się dogadać

Cytat Napisał Alvi Zobacz post
    300 zetonow to tez nie jest wiele chociaz za ostatniego bossa z areny scythe i tak sie dostaje mniej Xd
    (...)
    Ogólnie rel i tu nie mam nic do dodania.
    Według tego co proponowałem z areny devos wychodziłoby jakoś 4000 żetonów (pierwszy boss 100 żetków inkrementacja o 10; 20 bossów; pierwszy boss 100 ostatni 300; średnia 200; 20*200=4000) uważam to za optymalną nagrodę za arenę na tym 70-75 poziomie.

Cytat Napisał musaraj Zobacz post
    30 poziom wciąż ma dużo aktywności, wciąż odblokowuje Diabelską Fortecę, Gryfa, 2 poziom Lochów Urkaden, w ciągu kolejnych poziomów odblokuje etapami Świątynie Urkade. Tu jest git.

Problem zaczyna się w Eliar, gdzie wymagany exp do kolejnego poziomu rośnie najszybciej, a dostępne aktywności się niezbyt pojawiają. Dopiero po pokonaniu Lewiatana to się jakkolwiek stabilizuje. Nieironicznie żeby uratować ten przedział trzeba porozdawać graczom jakieś bonusy do expa lub przynajmniej dostęp do tablicy zadań od Eliar.

5-krotne podbicie expa za bossy od Zielonego Smoka w górę to pomysł właściwie bez wad.
    Właśnie ja tu mam problem, bo Diabelską Fortecę czy Gryfa traktuje jako kontent Lange, a Świątynię Urkade i Przeklętą Nimfę bijesz w przedziale Serafina który odpala ci Eliar.

Osłabienie Nimfy i Strażnika świątyni Urkaden, ustawienie ich na poziom siły Minotaura byłoby chyba(?) skutecznym rozwiązaniem. Urkaden nie jest puste, ale jeśli możesz odblokować kontent Urkaden to znaczy że możesz zabić Serafina i iść do Eliar gratulacje.

Do oceny Eliar się nie nadaję, zawsze uważałem ten kontent za banalnie prosty - dostęp do fajnych expowisk, duchy da się abusować, do Devos wchodzisz przed 50 poziomem bezproblemowo.

A i mam jeszcze jeden problem. To nie po pokonaniu Lewiatana, a Kapitana Fargo odblokowuje się kontent (fabularny - kolejne zadania w Devos+arena+Ama+wdowa+kryształy+Nordia+Sarin). Lewiatan pozwala zbierać perły muszelki i odblokować trzy side bossy (0 questów?) po których bijesz boginię i skrzydlatego demona.
    Ostatnio edytowane przez Leonardo ; Wczoraj o 20:03

Użytkownik Avatar musaraj
    Poziom pokonania Serafina jest o jakieś 3lv wyższy niż Odkupiciela Dusz i o 5 lv wyższy niż Nimfy. Nie gadajmy że to ten sam.

Użytkownik Avatar Clover
    Nie no, robisz aktywność wtedy kiedy uznasz to za słuszne. Możesz spokojnie probować w okolicy ~75 poziomu i dostaniesz nagrodę gdzieś na ten przedział.
    Sir Tristam ma trochę gorzej, bo on pokonany na 100 lv wciąż daje nagrodę na 80 (choć o sumie statystyk przy której można rozwazać używanie go na tym ~98 poziomie.
    tristam na luzie wchodzi na 90tym poziomie w zerówkach.

- - - - - - - - - -

można też dodatkowe lokacje po lasach południowej arkadii porobić (jak już proponowałam), z dodatkowymi atrakcjami dla poziomów 45-58.

ale to jak najbardziej też za.

Uprawnienia