Zobacz wyniki ankiety: Jestem na:
- Głosujących
- 23. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
odtajnienie szans na drop
mniej więcej w środku grudnia 2025 bądź trochę wcześniej została zabrana możliwość podejrzenia szans na drop z każdego przeciwnika w grze w kodzie strony, i to zresztą niedługo po moim poście gdzie wypisałem cały drop z izanagi i izanami. zmiana oczywiście nie została nigdzie zakomunikowana, a ja osobiście dowiedziałem się o tym przypadkiem, próbując sprawdzić szansę na kolekcję z gremlińskiego upominku. spotkałem się wtedy z przykrą niespodzianką - wzmianka o drop rate została wycięta.
proponuję przywrócenie poprzedniego stanu rzeczy, tj. wypisanych szans w kodzie. lub jeszcze lepiej - ujawnienie tych informacji w prosty i przejrzysty sposób, np. w bestiariuszu, tak samo jak jest widoczna szansa na kartę.
w wielu grach są to szczegóły jawne i nie jest to w żaden sposób "nadużywane" (bo nie wiem z jakiego innego powodu mogła nastąpić ta nagła decyzja, by te szanse schować po czternastu latach ich widoczności?), więc jedyne co może stać na przeszkodzie to lenistwo kogoś, kto musiałby to przepisywać do albumu, bądź jakieś kuriozalne przekonanie że gracze nie powinni takich szans znać. (i tak znamy, bo dla każdego typu przeciwnika wychodzą identyczne)
Ostatnio edytowane przez Luxferre ; 07-01-2026 o 00:05
-
Również zgadzam się z tym, że wszystkie wartości szans na drop powinny zostać odtajnione i dostępne w albumie po pokonaniu konkretnej liczby mobów - tak jak jest to teraz.
Przy okazji dodam ankietę, aby było widać kto jest na TAK/NIE.
Uprawnienia