Napisał
Hide
Nie jest to stricte propozycja, ponieważ wynika ona z faktu, że gra nie trzyma się ustalonych przez nią samych zasad. Co jest swego rodzaju błędem, ponieważ działanie jest niezgodne z tym, czego można by było oczekiwać.
Porównałbym to do opisów, które wymiennie używają gracz/używający:
Określenie to sugeruje, że jeśli jakikolwiek gracz użył w poprzedniej turze zaklęcia. Z kontekstu wynikałoby, że chodzi o używającego tą broń, aczkolwiek opis nie wskazuje stricte na gracza używającego.
Zresztą to by znaczyło, że w PvE działa ona inaczej, niż w PvP (bo tam mamy do czynienia z graczami).
Opis bagiennej jest już bardziej ścisły, bo mówi, że:
Odnosząc się bezpośrednio do akcji, jak i tego, kogo one dotyczą (ponieważ wyznaczamy cel, chodzi o nas).
Dokładnie w taki sposób traktuję tą sytuację. Gdybym przeklikał opcję i wybrał potwierdzenie które znajduje się jako pierwsze - okej, totalnie moja wina, nie mam z tym problemu, ponieważ KAŻDY INNY wybór nauczył mnie tego, że potwierdzenie wyboru jest u góry. To miejsce jest jedyną taką sytuacją w grze, gdzie przyciski znajdują się w odwrotnej kolejności - co zakładam, że miało zapobiec tego typu sytuacjom, ale tutaj jest wręcz na odwrót.
Więc traktuje to jako błąd niezgodności, jednocześnie zdając sobie sprawę, że wybór dokonałem ja sam (nawet, jeśli był on nieumyślny).
EDIT: Najlepszą opcją na zabezpieczenie takich sytuacji byłoby przerzucenie ulepszenia portalu srebrnym/złotym pyłem na sam dół wyboru portalu jako dodatkową opcję, usuwając przy tym okienko dialogowe przy interakcji z portalem (to jeszcze bardziej na +).