Zobacz wyniki ankiety: nowy ranking?

Głosujących
12. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • jooo

7 58.33%
  • nieeee

5 41.67%
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Ranking wszechczasów pod lvl

Użytkownik Avatar Cooliak

Ważne Ranking wszechczasów pod lvl

siema propozycja bo jakis random nabil se na martwym przedziale topke a wsm to przykre i chce mu to popsuc xd\

proponuje zeby podzielic ranking wszechczasow na poziomy ale zrobic te zakladki gdzies obok (jesli wam przeszkadza bo sztywni jestescie)
    bedzie to wtedy bardziej legitnie wygladalo. nie bedzie tak ze ziomek na 100 ktory ma nowe drogie eq staty i skrypt bedzie nizej od typa co wbija na koledze topke na martwym przedziale gdzie +8 to 1kk (5zł). no troche taki ranking bezsensu ja uwazam ze fajnie by bylo widziec na kazdym przedziale kto byl najlepszy a nie zeby to bylo takie ogolne.
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

jako ze enek to tester to bym mu usuną ten rank wszechczasów dla zasady, andrzej drzewo nabił to legalnie dobra pracą, a ten eneduerandom miał łatwiej jako tester

dziękuje

propozycja tez spoko
    dzien dobry

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Ogólnie to ranking PvP warto by było lekko zreworkować - dostosować progi ligowe, poprawy nagród żetonowych, zmiana przeliczania pkt za walke w systemie elo (limity ograniczające stratę ranku w walkach, a nie, że są walki [+4/-32]).
    I wtedy ranking wszechczasów powinien zostać zresetowany i podzielić go na każdy przedział lvl

Bo i tak ten ranking jest trochę oszukany i dane z niego nie są chyba z samego startu (reworku systemu PvP na obecny) z tego co kojarzę.

Użytkownik
    ja bym sie zastanowil czy enek wbijajac topke przestrzegal wszystkich niepisanych zasad budujacych opinie i pozycje w spolecznosci

Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Ogólnie to ranking PvP warto by było lekko zreworkować - dostosować progi ligowe, poprawy nagród żetonowych, zmiana przeliczania pkt za walke w systemie elo (limity ograniczające stratę ranku w walkach, a nie, że są walki [+4/-32]).
    I wtedy ranking wszechczasów powinien zostać zresetowany i podzielić go na każdy przedział lvl

Bo i tak ten ranking jest trochę oszukany i dane z niego nie są chyba z samego startu (reworku systemu PvP na obecny) z tego co kojarzę.
    ^This
    To jest bardzo sensowna propozycja w tej kwestii.

A te rankingi są potrzebne jak psu siano czy coś.

Użytkownik
    Dla mnie resetowanie rankingu jest bez sensu bo są osoby takie jak ja wbijając ranking manualny wszechczasów, które wbijały ranking legalnie i ciężką pracą zdobywając po 3 max 5 pkt za walkę bo miałem przeciwników w złocie a przez to że udało się wygrać kilkanaście walk bo to nie było z 5 walk tylko z 20 pod rząd żeby wbić 880 punktów jeszcze z różnymi przeciwnikami bo gdy nie miałem 3 różnych to od razu na koniec tygodnia miałem odejmowane punkty.To ja teraz mam cierpieć na tym , że Enek , który jest testerem wbił ranking nie legalnie.Moim zdaniem trzeba zwiększyć na pewno żetony za wygrane i przegrane walki na 100 lvl bo jest niewielka różnica między 100 a 80 i jeszcze Enek musi mieć zresetowany rank za to jak go wbił.

Użytkownik
    Nazwa:  Zrzut-ekranu-2025-11-20-091257.png
Wyświetleń: 116
Rozmiar:  48.2 KB

Pamiętajcie, nie może być cienia wątpliwości, że tu było coś nie tak.
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Drzewo ; 16-12-2025 o 00:21

Użytkownik Avatar Eresmel
    Przecież on by cię rozjechał tu i teraz 30:0 na 125 różnych sposób tym andrzejem drzewo, można go nie lubić i faktycznie sądzić że no ok nabił to z kolegą na memowym przedziale ale jest oficjalnie lepszy od ciebie w każdej możliwej dziedzinie pvp i każdy kto obiektywnie podejdzie do tematu ci to powie
    This is a certified hood classic

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    ELO nie jest dobrym nośnikiem dla tworów jak ranking wszechczasów.

(limity ograniczające stratę ranku w walkach, a nie, że są walki [+4/-32]).
    Jest to konsekwencja dopuszczenia do walki przeciwników o bardzo dużej różnicy siły, a jednocześnie cel wprowadzenia elo. Bez karania za przegrane silni będą sobie nabijać ranking na słabszych skutecznie im uciekając w rankingu i tworząc ponownie ten sam problem jaki był przed elo.
    Przy czym faktycznie problemem są resety rankingów, które psują w dużej części idee elo.

Użytkownik
    Cześć,

Moim zdaniem to super temat bo wreszcie się coś dzieje w tej grze. Bo od upka teraz nastała totalna stagnacja i nic się nie dzieje. A ja fan dymów.
    Ale wracając do tematu został stworzony rak z tym rankingiem wszechczasów.

Po pierwsze @Tomi niepisane zasady budujące pozycje w społeczności nie działają. Bo ten ranking obchodzi max 40 osób reszta ma wywalone w ten ranking - tak jak ja. Wśród tych 40 osób będą osoby dla których Farben/Enek czy inny Andrzej Drzewo jest pośmiewiskiem. Angażując się w ten spór i stając po którejś ze stron narażasz się na śmieszność, a nie szacunek. Smutne ale niszczysz swój wypracowany przez lata obraz że stoisz zawsze z boku i się angażujesz tylko gdy ktoś przeskrobie coś poważnego. Nie wiem kto ci tam doradza ale ja mimo że onkologiem nie jestem to sugerowałbym usunąć raka lub potraktować go chemioterapią bo tych nie trafionych decyzji w tym upku robi się co raz więcej.
    - Propozycje przyśpieszające nabijanie expa są pomijane, a liczba osób na max przedziale tylko z każdym upkiem maleje. Zrobienie wielkiego update eliar nie zmieni tego trendu.(Ciekawe czy może teraz wejdzie łatka zmieniająca typ zabawek na depozytowe)

- Zamiast tworzyć nową antyczną maszynę która będzie bita regularnie przez 2 tygodnie. Może wypuścice IŚ i KG. Serio nie wiem co ma na celu ankieta za balansem na kg. Od zawsze na tym evencie jakaś profesja miała łatwiej. Kto wie moze bez balansu żeby wygrać kg by wystarczyło coś więcej niż dać punkty statystyk w atak. Zacząć walke od przyspa na start i kliknąć uwiąd XD
    Ostatnio edytowane przez Bartolome ; 16-12-2025 o 11:05
    Pozdrawiam Kaidana, Kamillo, Antheriona, Dovavkhiniego, Saturas.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    ELO nie jest dobrym nośnikiem dla tworów jak ranking wszechczasów.

Jest to konsekwencja dopuszczenia do walki przeciwników o bardzo dużej różnicy siły, a jednocześnie cel wprowadzenia elo. Bez karania za przegrane silni będą sobie nabijać ranking na słabszych skutecznie im uciekając w rankingu i tworząc ponownie ten sam problem jaki był przed elo.
    Przy czym faktycznie problemem są resety rankingów, które psują w dużej części idee elo.
    True, osobiście jestem za usunięciem/czasowym ograniczeniem resetowania rankingów. Dodatkowo, ranking powinien normalnie spadać do 0, a nie do 1. I mean, albo to, albo usuńcie bójki pvp

Uprawnienia