Zobacz wyniki ankiety: Która opcja jest Tobie bliższa?

Głosujących
13. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za większym goldem z Izy

1 7.69%
  • Jestem za większą ilością mikstur specjalnych z Izy

8 61.54%
  • Uważam, że drop jest wystarczający

0 0%
  • Propozycja w poście poniżej

4 30.77%
Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: zwracanie się walk z izą

Użytkownik Avatar damianxp

zwracanie się walk z izą

Hej, przychodzę z propozycją aby dodać więcej potek specjalnych do pewnego dropu z izanami, gdyż 8,5k golda i odno 4 nie rekompensują użytych zasobów, gdy nie dropi żaden unikat na 100 lvl, co jest nieśmiesznym żartem i powtórką problemu występującego na wendigo na początku poprzedniego update fabularnego. Uważam, że z walki powinno się wychodzić chociażby na zero, jeżeli nie wypadnie żadne EQ.

Rozwiązania są dwa: Pierwsze jak na wendigo, więcej golda z walki, drugie natomiast dodanie więcej potek specjalnych do pewnego dropu z tego stworka.
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Zgadzam się, o ile jeszcze hiter nie ma tragedii w tej kwestii to przy złej walce supporty muszą użyć 4x mobilka/skupa, 4x osłona/osłona mag, w krytycznych momentach również odno nie mówiąc już o miksach normalnych bo to już groszowe sprawy. Do propozycji dodałbym jeszcze ulepszenie szkatułek bo ich zawartość to śmiech na sali, tyle dobrego że ludzie nie znający go, kupują je z aukcji i dają kosmiczne kwoty.

Użytkownik Avatar Cooliak
    najpierw to niech dropa normalnego zrobia a nie eq farmera tylko z globala to mozna w ogole gadac o tym jak bardzo drop na tym i reszcie globali jest slaby. nie zapraszam do dyskusji nikogo kto mi rozpisze cala matematyke za tym tylko zeby usrednic ze za 20 min walki masz 10k
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Nie mam nic wiecej do dodania.
    Drop przydałoby się podbić. Po tych walkach z nimi mnie szczerze zastanawiało, czy ci co to łapią regularnie są zadowoleni z dropów.
    Widocznie nie.
    Nawet miksy co lecą teraz mogłyby lecieć w podwójnej ilości.

Użytkownik Avatar Cooliak
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    Nie mam nic wiecej do dodania.
    Drop przydałoby się podbić. Po tych walkach z nimi mnie szczerze zastanawiało, czy ci co to łapią regularnie są zadowoleni z dropów.
    Widocznie nie.
    Nawet miksy co lecą teraz mogłyby lecieć w podwójnej ilości.
    Nazwa:  huh.png
Wyświetleń: 164
Rozmiar:  39.2 KB
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Użytkownik Avatar DawidXD
    Cytat Napisał jestę nietoperę Zobacz post
    Zgadzam się, o ile jeszcze hiter nie ma tragedii w tej kwestii to przy złej walce supporty muszą użyć 4x mobilka/skupa, 4x osłona/osłona mag, w krytycznych momentach również odno nie mówiąc już o miksach normalnych bo to już groszowe sprawy.
    Przyznam że mnie to bawi xd
    Miłego dnia

Cytat Napisał DawidXD Zobacz post
    Przyznam że mnie to bawi xd
    W sensie?

Użytkownik Avatar DawidXD
    No w takim sensie że jak supportujesz to wychodzisz na spory minus, a dla tego co zbija jest to plus minus opłacalne. Czyli jak zwykle support to jest najmniej opłacalna rola na globalu.
    Miłego dnia

Cytat Napisał damianxp Zobacz post
    Hej, przychodzę z propozycją aby dodać więcej potek specjalnych do pewnego dropu z izanami, gdyż 8,5k golda i odno 4 nie rekompensują użytych zasobów, gdy nie dropi żaden unikat na 100 lvl, co jest nieśmiesznym żartem i powtórką problemu występującego na wendigo na początku poprzedniego update fabularnego. Uważam, że z walki powinno się wychodzić chociażby na zero, jeżeli nie wypadnie żadne EQ.

Rozwiązania są dwa: Pierwsze jak na wendigo, więcej golda z walki, drugie natomiast dodanie więcej potek specjalnych do pewnego dropu z tego stworka.
    A jakie unikaty na max lvl wypadają z:
    Necrona
    Amaterasu
    Jakiegokolwiek innego globalnego minibossa?
    + jesli faktycznie uwazasz ze w tym tkwi problem to przeleć 100 walk jednego albo kilku graczy, przelicz koszty i zyski i wtedy dopiero narzekaj na niski przychód. Statystycznie jestes w tych w
    Alkach na +.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Lethal
    Cytat Napisał Nasciturus Zobacz post
    A jakie unikaty na max lvl wypadają z:
    Necrona
    Amaterasu
    Jakiegokolwiek innego globalnego minibossa?
    + jesli faktycznie uwazasz ze w tym tkwi problem to przeleć 100 walk jednego albo kilku graczy, przelicz koszty i zyski i wtedy dopiero narzekaj na niski przychód. Statystycznie jestes w tych w
    Alkach na +.
    Necron poza szkatułką ma już mało wartościowe itemy
    Najbardziej neutralny gracz w MFO3. Zero konfliktu tylko 4fun.

Użytkownik Avatar musaraj
    Necron dropi Czarci set. Amaterasu dropi przede wszystkim AP

Użytkownik
    Bicie globali powinno być z dużym zyskiem, nie dość, że czekasz godzinę do dwóch godzin (zależy o której godzinie jesteś często na tych globalach). To jeszcze nie szanują Twojego czasu spędzonych. Pora na zmiany.
    Welcome to my world.

just dodajcie nową kategorię jakości eq, nwm heroiczne/legendarne, niech to będzie w ciul dobre i niech dropi z globali (nwm czy cały set czy np. jeden/kilka item/ów)
    Le tits now

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał Cooliak Zobacz post
    Następnie piszesz na forum że słabo to ogółem wygląda i odechciewa ci się grać a administracja cię odsyła do liczenia sobie średniego profitu na walce (bez znanych % szans na drop przez co nie da się w żaden sposób obliczyć zwrotu na inwestycji a jedynie szacować już nie wspominając o bonusie do dropa)
    znane sa szanse na drop dla kazdego przeciwnika w grze.
    dla izanagi i izanami bedzie tak:

odno 4 ma 100% szansy zarowno z izanami jak i z izanagi
    oslony, kamienie, runy magii, mobilizacje, skupienia, mikstura odnowienia 3 wszystkie maja 25%, kazdy boss ma ustawione osobno
    szkatulka ma 0.75% szansy na wypadniecie (jedna i druga)
    kazda z kart ma 0.2% szansy

dodatkowo z kazdego z nich zawsze wypada minimum 1 przedmiot*, z czego:
    - uzbrojenie izanami/izanagi i stabilizacji - kazdy element ma 2.5% szansy na wylosowanie
    - uzbrojenie nieunikatowe dropiace z innych zrodel (kamienne, farmera, chitynowa rozdzka) - kazdy element ma 2.25% szansy na wylosowanie
    - bronie unikatowe na 90 poziom - kazdy element ma 0.45%** szansy na wylosowanie
    - kowbojskie dodatki - kazdy element ma 0.63% szansy na wylosowanie
    - unikaty 100 lvl (bagienne/zaklinacza) - kazdy element ma 0.45%** szansy na wylosowanie

*czasami moze wyleciec wiecej niz jeden item jednoczesnie z jednego bossa, nie jestem pewien od czego to zalezy. byc moze oprocz gwarantowanej puli jest tez jakas osobna albo po prostu jest gwarant ze COS wypadnie, nawet jak nie wylosuje sie ani jedna sztuka
    **0.45% to tak naprawde 0.45000000000000005%
    Ostatnio edytowane przez Luxferre ; Dzisiaj o 22:09
    ::::​)

Uprawnienia