Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za nerfem dungeona?

Głosujących
13. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

7 53.85%
  • Nie

6 46.15%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Dungeon nerf

Użytkownik

Dungeon nerf

Przyszłem tutaj z propozycją znerfienia dungeona. Dlaczego?
    Jako jedyny przeszłem najdalej na poziomie umiejętności i jest bardzo trudno.
    Dla przykładu jest kombinacja z smoczym golemem ledwo ubiłem go, bo już sam smoczy golem z normalnego hita na + włóczni zadaje prawie full HP. Nawet same niedźwiedzie duże problemy robią bo albo dren nie wejdzie albo dublują mnie albo trujący pocisk/atak nie chce wejść. Najtrudniejsza kombinacja jest lodowy golem nie widziałem jeszcze do tej pory, żeby ktoś na 30+ poziomie go zabił, bo albo oślepiający pocisk nie wejdzie albo porażenie i nawet na ślepocie potrafi normalne/kryt obrażenie wejść. Każdy poziom wymaga zrobienia dużo lepszego eq/ lepszych stat. Najbardziej męczącym poziomem dla mnie było 3x wróżki/3x makaki/1x tygrys górski/ 1 x niedźwiedź i dużo innych i trzeba się modlić, żeby zacząć bo inaczej RIP. Czasami musiałem z 40 razy wejść na ten sam poziom żeby spróbować a to masa kasy i energii poszła na to.
    Pisze ten temat że względu na to, dla przykładu, że dużo ludzi mi pisało, że chciałoby zrobić pożeracza inkarnacji ale musieliby specjalnie zmniejszyć poziom na 80 lv, żeby jakikolwiek wbić tego pożeracza.
    Szkoda czasu na społeczeństwo mfo3

Użytkownik
    Dungeon w planach miał stanowić wyzwanie.Nie robiłem jeszcze go,więc nie mam pełnej wiedzy,ale z tego co pisał Tomi i Denol bicie inkaracji na 100 poziomie nie jest trudniejsze od 80 poziomu.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Suczek Zobacz post
    ale z tego co pisał Tomi i Denol bicie inkaracji na 100 poziomie nie jest trudniejsze od 80 poziomu.
    Również nie mam pełnej wiedzy na ten temat, ale z postu Kamillo można wywnioskować, że to nie Inkarnacja na 100lvl jest problemem a wcześniejsze sale przed Inkarnacją.

Użytkownik
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Również nie mam pełnej wiedzy na ten temat, ale z postu Kamillo można wywnioskować, że to nie Inkarnacja na 100lvl jest problemem a wcześniejsze sale przed Inkarnacją.
    Cytat Napisał Denol Zobacz post
    Zmieniło dla wyższych poziomów. Jeśli masz zamiar robić otchłań na poziomie z Nordii to pozostaje bez zmian. Jeśli chcesz robić na wyższym poziomie, trudność ubicia inkarnacji będzie taka sama jak na 80.
    Na podstawie tej wiadomości można uznać,że dla osób,które zbieraja pożeracza to ich te zmiany nie dotykaja. Więc bez różnicy czy masz 100 czy 80 poziom to tak samo jest zdobyć pożeracza
    edit.Znazłem troche lepszy cytat
    Ostatnio edytowane przez Suczek ; 18-11-2025 o 14:33

Ten dungeon trzeba było zostawić w spokoju, a nie marnować roboczogodziny, żeby specjalnie dostosowywać na 100lv dla tych 5 osób, które to robią (i dla których okazał się i tak za trudny).
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik Avatar Platynowy
    32 piętro przy trybie aktywności 430 defa/440 speeda, eq +6-8

Podrzucam raport gdzie RNG jeszcze w miarę sprzyjało: https://mfo3.pl/r/bb6c573f3

Uważam, że bez resa pod Dungeon typowo dotarcie do 40 piętra jest praktycznie nie możliwe. Dodam tylko, że to tryb aktywności dla "kolekcjonerów"

Użytkownik
    Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    32 piętro przy trybie aktywności 430 defa/440 speeda, eq +6-8

Podrzucam raport gdzie RNG jeszcze w miarę sprzyjało: https://mfo3.pl/r/bb6c573f3

Uważam, że bez resa pod Dungeon typowo dotarcie do 40 piętra jest praktycznie nie możliwe. Dodam tylko, że to tryb aktywności dla "kolekcjonerów"
    Pamiętasz jak wyglądała sytuacja w Nordii? Głównie jak ciężko było dojść do Inkarnacji. Ciekawi mnie tylko,czy wypowiedzi Denola pokrywają się z rzeczywistością .

Użytkownik Avatar Cooliak
    I tak i nie. Po prostu na testach (których nie robiłem) źle zeskalowali dunga. W sumie od pierwszego wejścia to widać więc nie wiem po ilu % trzeba było stwierdzić że jest ok.

Już chyba lepiej od 0 zrobić coś na podstawie tego z mobkami scythe. Było by to ciekawsze zdecydowanie natomiast na dzisiejsze realia to może w oasis.
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Użytkownik Avatar Alvi
    bez przesady, doszedlem do 33 poziomu w pierwszym miesiacu updejtu w eq +6 w statach pod pvp nie wiedzac za bardzo co robia przeciwnicy i w ogole nie przygotowujac sie do robienia dungeona
    ale magiem, wojem robienie tego to jakas katorga az nie chce sie tego pchac dalej, magiem czulem spory zapas w biciu tych potworkow
    Przepraszam że zakłócam Pana spokój ale od trzech tygodni ciągle mi dokuczają te same osoby takie jak:
    Eresmel,Elrond Undómiel, Dark, Azekami, Harrious, Fusia
    Czuję się prześladowany i gra mi się bardzo nieprzyjemnie, po nieudanych rozmowach z tymi graczami jestem zmuszony prosić Pana o interwecję.

Użytkownik
    Lodowy Golem używa zdolności Ryzykowny Cios
    Kaidan stracił 7057 HP (cios krytyczny)
    Kaidan nie żyje
    Lodowy Golem nie ma już statusu Mobilizacja
    Lodowy Golem nie ma już statusu Mobilizacja
    Szkoda czasu na społeczeństwo mfo3

Uprawnienia