Rzecz w tym, że realnie nawet teraz w tym momencie mam komfortową sytuację na tyle, by wbijać sobie inną postać i nie czuć się źle z brakiem eq (bo braku nie mam).
Niemniej gra jest wręcz przystosowana jedynie dla graczy z MAXLVL. Jakiekolwiek eventy w postaci Króla Góry, Igrzysk, jakieś Turnieje etc. wszystko to jest tylko dla osób, które mają już wbity poziom. Stąd nie wyobrażam sobie, by osoby, które nie interesują się PvP na danym przedziale chciałyby jakkolwiek zbierać eq na dany przedział. Bo po prostu po miesiącu stanie się ono bezużyteczne, często nawet mając lepsze alternatywy z czasów wbijania max poziomu na swojej głównej postaci. Więc po co komuś nagrody z eventu, które za te parę chwil staną się niepotrzebne, zamiast móc zdobywać ekwipunek na końcowy poziom swojej postaci?
Albo tak jak pisałem w drugą stronę - wygodniej ci uczestniczyć w evencie 100 lvl, ale potrzebujesz eq do pvp na 50 lvl? Możesz i tak so tego podejść.
W dodatku nie rozumiem tych arbitralnych blokad nagród dla każdej kolejnej postaci. Chcecie mi powiedzieć, że Złoty Pył warty 25 MFów, który wymaga od gracza wbicia (realnie) 80lvl byłby exploitowany? Już nie mówię nawet o tym, by questowe Złote Pyły były niehandlowe (co jest ZNACZNIE lepszym rozwiązaniem, niż zamienienie ich na marne Srebrne Pyły). Ale nawet nie patrząc na to - ile realnie czasu trzeba, by wbić 80 lvl? Pół roku? Rok? W tym czasie bez problemu udałoby się komukolwiek uzbierać wystarczająco złota na zakup 25 MFów na targu.
O Tristamie nawet nie wspominam. Choć tutaj zrozumiałbym kwestię nieprzepełniania targu milionem broni +6.
A poza tym:
Ten komentarz idealnie wszystko podsumuje.Ale co wy piszecie przecież jeśli przyjdziesz postką większą niż 81 level i mniejszą niż 100 to dostaniesz full expa i najlepsze nagrody.
Nie trzeba mieć 100. Więc pole do łamania tych ograniczeń jest wystarczy tylko trochę się spocić i mieć wszystkie poboczne postki na wysokim levelu.
Ale no to jest giga średnie rozwiązania bo po prostu nie ma żadnego sensu trzymać postki na poziomie mniejszym niż okolice max levla. Kto wie może to się przekłada też (jako jedna ze składowych) na to że pvp na levelach <=80 to jakieś totalne XD i w średnim eq można być w topce.
Nadal jest szansa, by na boże narodzenia weszła ta drobna zmiana więc liczę na to, że ktoś z góry się tym zainteresuje (a jeśli nie to z argumentem „dlaczego nie” mile widzianym).

Odpowiedź z cytatem