Zobacz wyniki ankiety: Jestem na

Głosujących
40. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

33 82.50%
  • Nie

7 17.50%
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 47

Temat: Zmiana systemu naliczania osiągnięć

Użytkownik Avatar Platynowy

Zmiana systemu naliczania osiągnięć

W związku z systemem łapania wprowadzonym na baalrukhu (nie pamiętam czy działa to w taki sam sposób na pozostałych globalach eventowych) proponuję aby zmienić system naliczania pokonanych mini bossów lub raczej ujednolicić go tak jak ma to miejsce w przypadku bicia mobków w grupie. Uczestnictwo w danej walce niezależnie od łapiącego = w przypadku wygranej walki +1 do statystyk. Obecnie po zmianach szansa na złapanie globala poprzez dodatkowe losowanie wśród chętnych graczy przy takiej ilości zainteresowanych jest praktycznie bliska zeru.

Ponadto zakładając ten temat pod uwagę biorę wyłącznie "normalną" formę aktywności a więc siedzenie 24h na dobę po nocach przez całe kolejne 12 dni nijak do mnie nie trafia. No chyba, że taki jest zamysł aktualny aby wbijać osiągnięcie 10 lat to można temat przenieść do kosza od razu.

Zdaje sobie sprawę, że jakieś grono osiągnięcia ma pozaliczane i z automatu może być na NIE i wcale się nie dziwię - takie osoby powinno być w jakiś sposób dodatkowo nagrodzone w przypadku wzięcia niniejszej propozycji pod uwagę.

Zapraszam do dyskusji.

Użytkownik
    Zgadzam się osiagnięcia za globale eventowe powinny być znacznie ułatwione.Gra powinna być wyrównana i osoby z mniejsza ilościa wolnego czasu powinny mieć jakieś sensowne szanse.

Użytkownik Avatar Luxferre
    zarówno wymaganie złapania 100 zwykłych globali jak i 25 globali eventowych są wygórowane, więc jestem na tak. osobiście nie miałbym też nic przeciwko, gdyby to tak działało dla każdego rodzaju przeciwnika - tj. żeby liczył się do bestiariusza niezależnie od tego kto złapał.
    ::::​)

Użytkownik Avatar musaraj
    Odruchowo chciałem dać sprzeciw, ale właściwie nie mam dobrych argumentów. Podbicie pożeracza do 50 walk przy jednoczesnym zaliczaniu go dla każdego uczestnika walki to uczciwy deal, zwłaszcza kiedy nie mamy aż tak dużego wpływu na to kto łapie.
    Można zresztą rozszerzyć na inne bossy globalne, gdzie Pożeracz to wysoki próg, a kwestia "kto złapał" zazwyczaj nie jest bardziej istotna.

Użytkownik Avatar Lethal
    Jestem za, przy okazji kiedy będą sprawiedliwe respy baalrukha?
    Najbardziej neutralny gracz w MFO3. Zero konfliktu tylko 4fun.

Czy system łapania Baalrukha nie działa tak, że ten, który pierwszy złapie ma gwarantowany pierwszy slot w walce, a w razie wygranej naliczenie mini-bossa do osiągnięć, podczas gdy losowanie przebiega spośród reszty graczy, która złapała w ciągu 5 sekund?
    ~Pozdrawiam Użytkownik.

Użytkownik
    Cytat Napisał Patryk Szczęście Zobacz post
    Czy system łapania Baalrukha nie działa tak, że ten, który pierwszy złapie ma gwarantowany pierwszy slot w walce, a w razie wygranej naliczenie mini-bossa do osiągnięć, podczas gdy losowanie przebiega spośród reszty graczy, która złapała w ciągu 5 sekund?
    Nie osoba,która złapała jako pierwszy może mieć większa szanse na 1 slot ale raczej nie ma gwarantowanego miejsca

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot

Ankieta

Dodałem ankietę

Użytkownik
    Pomyliłem się z głosem w ankiecie. Platynowy wyjaśnił mi na czym polega dokładnie zmiana. Czy admin może usunąć mój głos, żebym mógł go zmienić jak wrócę z SORu?

To byłby krok w dobrym kierunku.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    W związku z systemem łapania wprowadzonym na baalrukhu (nie pamiętam czy działa to w taki sam sposób na pozostałych globalach eventowych) proponuję aby zmienić system naliczania pokonanych mini bossów lub raczej ujednolicić go tak jak ma to miejsce w przypadku bicia mobków w grupie. Uczestnictwo w danej walce niezależnie od łapiącego = w przypadku wygranej walki +1 do statystyk. Obecnie po zmianach szansa na złapanie globala poprzez dodatkowe losowanie wśród chętnych graczy przy takiej ilości zainteresowanych jest praktycznie bliska zeru.

Zapraszam do dyskusji.
    Byłbym za wyłącznie w przypadku, gdy zmiana ta dotyczyła wyłącznie mini-bossów globalnych. W przypadku minibossów respionych sytuacja ta powinna pozostać bez zmian.
    Pomogłoby to dodatkowo w ujednoliceniu zasad związanych z ograniczeniem liczby walk z globalem, gdzie są one zależne od złapanych globali a nie stoczonych walk.

Użytkownik
    Popieram. Wbijanie pożeracza na innych globalach eventowych zajmuje średnio ze 3-4 lata (8-10 złapanych na event). Podniesienie osiągnięcia do 50, ale za udział w wygranej walce zredukuje do 2-3 lat.
    Przykład 1: Leszy - złapanych 9, udział w walkach - 35, w tym 33 wygrane.
    Przykład 2: Jajko - złapanych 10 (12, ale 2 przegrałem), udział w walkach - 30, w tym 21 wygrane.

A w obu przypadkach całkiem sporo łapałem, ponieważ miałem odpalonego laptopa / na drugim monitorzei gdzieś tam słuchałem dzwona.
    Ostatnio edytowane przez Hidi ; 31-10-2025 o 18:19

Mozna wgl rozgraniczyc na zlapane/ubite w jakiejkolwiek konfiguracji globale. Wtedy na ubite moze wrocic prog 100, a na lapane zrobic jakies 10
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Platynowy
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Byłbym za wyłącznie w przypadku, gdy zmiana ta dotyczyła wyłącznie mini-bossów globalnych. W przypadku minibossów respionych sytuacja ta powinna pozostać bez zmian.
    Pomogłoby to dodatkowo w ujednoliceniu zasad związanych z ograniczeniem liczby walk z globalem, gdzie są one zależne od złapanych globali a nie stoczonych walk.
    Zgadza się. Taki był ogólny zamysł tej propozycji. Jednak globale mamy okazję bić tylko raz w roku a mini zwykle są dostępne cały czas.

Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    Zgadza się. Taki był ogólny zamysł tej propozycji. Jednak globale mamy okazję bić tylko raz w roku a mini zwykle są dostępne cały czas.
    Wydaje mi się, że globale można bić częściej niz raz w roku. Nawet eventowe (dostępne tylko przez kilkanaście dni w roku),
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Uprawnienia