Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
4. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

0 0%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

0 0%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

0 0%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

4 100.00%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [P3] Statusy się nie synchronizują

[P3] Statusy się nie synchronizują

https://mfo3.pl/r/b85327731

W raporcie powyżej, pod koniec walki użyto przeczekania na Banshee mającej 3 tury zombie, której dołożono 3 tury regeneracji. Przy ostatniej turze obu tych statusów (tura 131), Banshee niby straciła wszystkie statusy, ale zdjęto zombie, nałożono efekt regeneracji i zdjęto regenerację.

Statusy które wyświetlają tę samą ilość tur powinny mieć efekt zdjęte w tym samym czasie.

Użytkownik
    Wygląda na to, że sprawdza statusy w kolejności w jakiej były nałożone. Status zombi się był pierwszy i w danej turze się kończył,więc został zdjęty.Następnie skrypt przechodzi do kolejnego warunku i leczy 10% HP, ale że warunek na zombi był wcześniej i już go nie ma to wychodzi taka sytuacja.
    Są jakieś inne potwory,które mają podobną mechanikę? Bo nie przypominam sobie a byłoby to istotne czy wszędzie tak działa

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Suczek Zobacz post
    Wygląda na to, że sprawdza statusy w kolejności w jakiej były nałożone. Status zombi się był pierwszy i w danej turze się kończył,więc został zdjęty.Następnie skrypt przechodzi do kolejnego warunku i leczy 10% HP, ale że warunek na zombi był wcześniej i już go nie ma to wychodzi taka sytuacja.
    Są jakieś inne potwory,które mają podobną mechanikę? Bo nie przypominam sobie a byłoby to istotne czy wszędzie tak działa
    Jak masz regenkę i zatrucie naraz, to ma znaczenie, w której kolejności je otrzymasz. Zatrucie może cię zabić, jeśli dostaniesz je przed regenką. Jeśli dostaniesz po, to zatrucie zada obrażenia po zregenerowaniu hp, więc nigdy nie zabije. W drugą stronę, jeśli leczysz się do fulla, lepiej najpierw zgarnąć dmg z zatrucia a potem dostać regenkę.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar musaraj
    Cytat Napisał Patryk Szczęście Zobacz post
    Statusy które wyświetlają tę samą ilość tur powinny mieć efekt zdjęte w tym samym czasie.
    Nie zgadzam się. Statusy powinny mieć zdejmowany efekt w kolejności nałożenia; wyświetlanie jest rzeczą wtórną.
    Cała ta propozycja (bo to nie jest zgłoszenie błędu) może zostać przetłumaczona na "nie podoba mi się że przegrałem z Banshee ", co jest słusznym oburzeniem, acz nie jest błędem.

Moderator Avatar YourShadow
    To nie błąd a cenna lekcja z mechaniki gry

Uprawnienia