Zobacz wyniki ankiety: czy chcesz mieć lepszą/łatwiejszą możliwość pozbycia się śmieci z ekwipunku?

Głosujących
4. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

4 100.00%
  • nie, lubię mieć 12 pierścieni oświeconych i 16 amuletów życia

0 0%
  • mam lepszy pomysł i się nim podzielę

0 0%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: wymiana nieunikatów i zwojów na składniki z potworów

Użytkownik Avatar Luxferre

wymiana nieunikatów i zwojów na składniki z potworów

proponuję dodać u kowala bądź innego NPC możliwość zniszczenia zwojów i uzbrojenia nieunikatowego w zamian za dropy z potworów. powód? sporej części z nich absolutnie nikt nie kupuje (niektóre nawet nie mają średniej ceny), a ceny sprzedaży w sklepie są żałosne. podniesienie ich nic nie da, bo tym bardziej nie będzie się opłacało ich próbować sprzedać na targu.

oczywiście ilość i typ otrzymanych składników będzie zależeć od tego, co oddamy - plusa, poziomu itp., tak więc oddając uzbrojenie lewiatana lub HP pocisk otrzymamy przedmioty typu oko gałkowca, perła, żółwie mięso lub kryształ soli.
    ::::​)

Użytkownik Avatar musaraj
    Moim zdaniem problem jest ze zwojami zdolności. Uważam, że nie powinny dropić z minibossów, a przynajmniej nie w takich ilościach. Główne źródła zdolności powinny być z questów, ze zbieranek oraz z potworów unikatowych.
    W przeciwnym razie ich spadek wartości jest super dramatyczny.

A nieunikaty wykorzystuj u kowala.

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał musaraj Zobacz post
    Moim zdaniem problem jest ze zwojami zdolności. Uważam, że nie powinny dropić z minibossów, a przynajmniej nie w takich ilościach. Główne źródła zdolności powinny być z questów, ze zbieranek oraz z potworów unikatowych.
    W przeciwnym razie ich spadek wartości jest super dramatyczny.

A nieunikaty wykorzystuj u kowala.
    w moim odczuciu zarówno zwojów i gemów jest w grze zdecydowanie za dużo. różnica jest taka, że gemy mi z targu schodzą, a zwoje średnio - burza błyskawic 2 i eksplozja 2 sprzedają się już z dobry miesiąc, a wszystko wystawiam poniżej średniej ceny.
    nie wiem na ile by tu pomogła zmiana źródła dropu, bo osobiście staram się dążyć do każdego osiągnięcia w grze (wliczając w to wymiany zbieranek), a mimo codziennych wymian lilith i behemotha wciąż brakuje mi oślepiającego uderzenia i finezyjnego ciosu, natomiast zdolności z poprzednich aktualizacji gromadzą się w ilościach dwucyfrowych i sprzedawanie ich to istna katorga (limitowane sloty w depozycie, długie czekanie, dość niski zarobek)

a problem z nieunikatami jest taki, że nieunikat nieunikatowi nierówny. jasne, mogę sobie pewnie zrobić koszmarne rękawice +8 gdybym bardzo chciał, ale po co mi one? lub komukolwiek innemu? nawet jeśli je wykuję, to wciąż mi zostaną setki innych przedmiotów, na które nigdy bym nie uzbierał wystarczająco żetonów.
    Ostatnio edytowane przez Luxferre ; 02-10-2025 o 17:35
    ::::​)

Niech będzie to jakiś magiczny pupil, który żre zwoje i go się tym leveluje. Poziom zwoju = exp dla pupila. Do karmienia max 2x dziennie, a co jakiś próg niech wypluwa nam zwój z puli użytecznych (albo cokolwiek czego w grze nie jest za dużo). Oczywiście dodać ranking levelu pupila, żeby była jakaś rywalizacja i żeby ktoś zawsze chciał skupować zwoje z targu.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał Antybristler II Zobacz post
    Niech będzie to jakiś magiczny pupil, który żre zwoje i go się tym leveluje. Poziom zwoju = exp dla pupila. Do karmienia max 2x dziennie, a co jakiś próg niech wypluwa nam zwój z puli użytecznych (albo cokolwiek czego w grze nie jest za dużo). Oczywiście dodać ranking levelu pupila, żeby była jakaś rywalizacja i żeby ktoś zawsze chciał skupować zwoje z targu.
    Pytanie brzmi co osobiście miałby dawać taki pupil graczowi niż zwykłą topkę, która w rzeczywistości nic nie daje tylko miejsce.

Co do samego zamysłu propozycji jestem rad skomentować że jest to nawet dobry pomysł, jeżeli chodzi o problem ze zdolnościami to równie dobrze można to przerobić na żetony lub tez kawałki zwoju z którego moglibyśmy sobie stworzyć konkretny zwój, oczywiście swoje na wyższe lvl by kosztowały więcej kawałków zwojów by je stworzyć, ale eq to może mieć nieco skomplikowane rozwiązanie, gdyż surowce które by dawał damy item, byłyby tymi surowcami które kujemy u kowala, więc również trzeba by było znaleźc tego zamiennik. Propozycja przy dobrych rozmyśleniach przede wszystkim w kierunku zamienników surowca z przekształcanego eq-zwoju, mogłaby z biegiem czasu przejść z mojego punktu widzenia.
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Uprawnienia