Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Zwiększenie nagród w Grocie Moqawi. (gold-żetony)

Użytkownik Avatar Fang

Ważne Zwiększenie nagród w Grocie Moqawi. (gold-żetony)

Witam bardzo serdecznie!

Przychodzę z propozycją podwyższenia żetonów i golda za przebywanie na najniższych poziomach groty moqawi, przechodząc przez grotę z każdym piętrem istnieje możliwość na co raz bardziej kosztowne akcje w postaci energii, gdzie w początkowych piętrach wydajemy 2 energie na czynność a później 3 i 4.

Problem w tym że niezależnie od piętra czy wydamy 2 czy też 4 energii na skrzynkę to okazuje się że lootem są np tylko 3 żetony, rozumiem że na początku zwiedzania groty mogą tego typu nagrody występować, ale widziałbym osobiście nieco wyższe w kosztach 3, 4 itd energii.

dodanie dodatkowej ilości surowców za kopanie na najniższych poziomach też byłoby nieco sprawiedliwsze (według mojej opinii)
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik
    Skrzynkę można traktować jak dodatkową nagrodę.Główny zarobek jest na wymianie surowców w Kurthus

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał Suczek Zobacz post
    Skrzynkę można traktować jak dodatkową nagrodę.Główny zarobek jest na wymianie surowców w Kurthus
    robilem kopalnie od 1 do 200 poziomu prawie 3 lub 4 razy (nie pamietam dokladnie + raz wyszedlem na okolo ~170 zeby zrobic zadanie dzienne) i nie wiem, co niby takiego wspanialego leci z tych wymian? jak na razie dostalem z tego same mikstury, a poszlo na pewno minimum 5k energii. to juz lepsze sa nagrody ze skrzynek, bo z tego otrzymalem kilka broni na 90 poziom

odnosnie tematu - na tak. kopalnia to w ogole takie mocne "meh", wczesne poziomy potrafia dropic 1 kamien na 15 prob kopania, a otwarcie skrzyni zeby dostac 3k zlota na 190 poziomie tez nie napawa optymizmem
    Ostatnio edytowane przez Luxferre ; 14-10-2025 o 21:22
    ::::​)

Użytkownik Avatar Cooliak
    Nie Nie i jeszcze raz NIE. Kolejna propozycja niepotrzebna napisana na kolanie. Nie wiem wy zapychacie te tematy na zlecenie czy co?
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    1. Założenie kopalni - znalezienie artefaktów/ceremonialnych. Po pełnym znalezieniu nie ma sensu tam latać.
    Wydajesz energię na własną odpowiedzialność.
    2. Teraz zmiany nie mają sensu, nie po to ktoś tyle K energii wywalił, że by teraz coś zmieniać i ktoś miał dostać teraz więcej
    3. Są zdecydowanie pilniejsze sprawy niż to.

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    1. Założenie kopalni - znalezienie artefaktów/ceremonialnych. Po pełnym znalezieniu nie ma sensu tam latać.
    Wydajesz energię na własną odpowiedzialność.
    2. Teraz zmiany nie mają sensu, nie po to ktoś tyle K energii wywalił, że by teraz coś zmieniać i ktoś miał dostać teraz więcej
    3. Są zdecydowanie pilniejsze sprawy niż to.
    1. no nie ma, bo jest to kolejna aktywność która wypada kilkakrotnie mniej opłacalnie niż wymiana czegokolwiek. i tak od 14 lat.
    2. żaden argument. idąc taką logiką, łowienie w eliar wciąż powinno kosztować 2 punkty energii.
    3. tu mogę się zgodzić, ale drobne podbicie szans na wydobycie minerału albo zamiana cyfry przy dropach ze skrzyń nie powinno raczej zabrać nie wiadomo jak długo.

pełna sesja piętro 1-200 zajmuje średnio nieco ponad 2000 energii, i to przy pomijaniu dodatkowych skał po znalezieniu przejścia. to nie byłby problem, gdyby z kopalni dało się wyjść w trakcie i wrócić na ten sam poziom, ale tak nie jest - więc albo tracimy value z zadań dziennych, albo musimy dopakować limit energii o równowartości 400 zł żeby mieć szansę na dojście na sam dół, który jak zakładam jest bardziej opłacalny (być może tak nie jest? nie wiem, nie analizowałem, ale na wczesnych poziomach absolutnie nic mi nie leci). w zamian otrzymujemy 10-15 druzd i geod z których dostajemy osłony i 15k złota. za ksylit też nic ciekawego nie ma, a w dodatku trzeba go wymieniać przez 3-4 dni bo jest ustawiony bezsensowny limit 60/doba.
    tak więc mogę polecić kopalnię jeżeli ktoś potrzebuje kamiennego uzbrojenia lub unikatowych broni na 90 poziom, bo do absolutnie innego w moim odczuciu się ona nie nadaje
    ::::​)

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    2. żaden argument. idąc taką logiką, łowienie w eliar wciąż powinno kosztować 2 punkty energii.
    Co innego mapa sprzed kilku aktualizacji, a ta sprzed kilku miesięcy... Chyba takie rzeczy możemy rozróżnić?

Na każdej zmianie ktoś ucierpi. Idąc tym tokiem to,żadnych zmian nie powinno być w grze.
    Poważnie? Jest wyraźna różnica jeśli chodzi o mapy, na które niektórzy już prawie nie chodzą. Jak dla mnie do samego Devos mogą robić co chcą, nie będę miał z tym problemu (byle z umiarem).
    Ostatnio edytowane przez GalaxyPL ; 14-10-2025 o 22:19

Użytkownik
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Co innego mapa sprzed kilku aktualizacji, a ta sprzed kilku miesięcy... Chyba takie rzeczy możemy rozróżnić?
    Na każdej zmianie ktoś ucierpi. Idąc tym tokiem to,żadnych zmian nie powinno być w grze.

Przy moich 2 podejściach,ale kiedyś planuje wchodzić częściej, to w moim odczuciu kopalnia nie jest bardzo nieopłacalna. Co nie zmienia faktu,że może dla niektórych jest słaba.

Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    1. no nie ma, bo jest to kolejna aktywność która wypada kilkakrotnie mniej opłacalnie niż wymiana czegokolwiek. i tak od 14 lat.
    Ojoj, stara kopalnia swego czasu to była najlepsza możliwa „idle” aktywność pod każdym względem - i niestety żadna potem do tej pory nie jest w stanie nawet się z nią zrównać

Co do samej Moqawi to problemem jest zbytnia losowość - na niektórych poziomach początkowych możemy trafić na lepszy drop niż na końcowych (sumarycznie końcowe wychodzą lepiej tak czy siak) można nad tym pomyśleć do poprawy

Kolejna sprawa - dlaczego limit jest na 200 lvl? Fajnie byłoby schodzić jeszcze niżej, po pierwszym zejściu do 200.
    Można też pomyśleć o jakiejś „nagrodzie specjalnej” na 200 lvl (jeśli zostałoby to w obecnej formie) bo docieramy na ten 200 i mamy tylko info że „dotarłeś do końca grot idź se teraz na górę elo” - nie mamy nawet gwarantowanej skrzynki

Generalnie temat tych grot to jest rzeka, masa nie wykorzystanych możliwości, mam nadzieję że jak twórcom uda się skończyć gierkę to poprawią te groty
    Le tits now

Użytkownik Avatar Eresmel
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    3. tu mogę się zgodzić, ale drobne podbicie szans na wydobycie minerału albo zamiana cyfry przy dropach ze skrzyń nie powinno raczej zabrać nie wiadomo jak długo.

pełna sesja piętro 1-200 zajmuje średnio nieco ponad 2000 energii, i to przy pomijaniu dodatkowych skał po znalezieniu przejścia. to nie byłby problem, gdyby z kopalni dało się wyjść w trakcie i wrócić na ten sam poziom, ale tak nie jest - więc albo tracimy value z zadań dziennych, albo musimy dopakować limit energii o równowartości 400 zł żeby mieć szansę na dojście na sam dół, który jak zakładam jest bardziej opłacalny (być może tak nie jest? nie wiem, nie analizowałem, ale na wczesnych poziomach absolutnie nic mi nie leci). w zamian otrzymujemy 10-15 druzd i geod z których dostajemy osłony i 15k złota. za ksylit też nic ciekawego nie ma, a w dodatku trzeba go wymieniać przez 3-4 dni bo jest ustawiony bezsensowny limit 60/doba.
    tak więc mogę polecić kopalnię jeżeli ktoś potrzebuje kamiennego uzbrojenia lub unikatowych broni na 90 poziom, bo do absolutnie innego w moim odczuciu się ona nie nadaje
    Mylisz się, wymiana mini nie jest opłacalna ze względu na czynniki zewnętrzne - moim zdaniem nie jest to warte świeczki i aktywności robione solo są lepsze.
    Czynniki te to: konieczność zebrania 4 osób na które trzeba czekać, często mają słabe profile i się deda co jest mega frustrujące, jednemu braknie energii na coś tam, drugiemu matka wbiła do pokoju i sobie poczekasz na klienta z 15 minut, równie dobrze tobie może z jakiejś przyczyny coś wypaść i pełna gama tego typu czynników co jak dla mnie wyklucza wymiany mini pomimo tego że jest to zarobkowo mega opłacalne, po prostu jest to powtarzająca się czynność bicia piniaty z dobrym lootem która nie stanowi jakiegoś większego wyzwania ale bardzo frustruje ten aspekt że grasz z 3 dobranymi typami i od sytuacji niezależnych od ciebie samego trwać to może nawet godzinę no chyba że masz jakiś dobrze skoordynowany zespół
    This is a certified hood classic

Uprawnienia