Zobacz wyniki ankiety: Zmiany w Eternijskiej muzyce

Głosujących
14. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Świąteczny Soundtrack na czas eventu- na tak

14 100.00%
  • Świąteczny Soundtrack na czas eventu- na nie

1 7.14%
  • Zmiana muzyki w Eterni- na tak

6 42.86%
  • Zmiana muzyki w Eterni- na nie

4 28.57%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Świąteczny soundtrack/ Zmiana soundtracku w Eterni

Użytkownik

Świąteczny soundtrack/ Zmiana soundtracku w Eterni

Witam. Spędzając czas w Eterni możemy usłyszeć spokojny, świąteczny soundtrack, super sprawa. Niestety, wchodząc do jednego z Eternijskich domów soundtrack zmienia się na zwykły jaki możemy usłyszeć w Eterni poza eventami. Nie jest on przyjemny dla ucha (dla porównania soundtrack Urkaden i Eliar) i na pewno nie pasuje ze spokojnym, świątecznym soundtrackiem jaki mamy okazję usłyszeć na terenie miasta podczas eventu. Wnoszę o ujednolicenie muzyki wymieniając soundtrack na wszystkich mapkach na świąteczny na czas eventu. Thx

Inna sprawa jest taka, że soundtrack w Eterni jest brzydki, uszy bolą. Na moje muzyka z Doliny Szumiących traw mogłaby zostać użyta na terenie całej Eterni, jest to jeden z najładniejszych soundtracków w grze. Oczywiście to tylko propozycja, może być jakiś inny.
    Ostatnio edytowane przez Apollyon ; 06-12-2021 o 13:55

Oj tak, podobnie można za rok "wprowadzić event" do części mieszkalnej eternii

Co do samego soundratcku w eternii, to też odnoszę wrażenie, że w ogóle nie pasuje tutaj, ale nie pod względem klimatycznym, a pod stylistycznym; ileż to razy sie przenosiłem z innego miasta czy lokacji do eterni i musiałem zmniejszać głośność muzyki ;-; proponowałbym ogólne przyciszenie do poziomu innych miast, albo chociaż przerobienie z wejściem (fade-in) np. 5-9 sekundowym lub ścięciem wysokich lub średnio-wysokich tonów, w tym czasie narastający dźwięk powinien przyzwyczaić uszy do zmiany muzyki (po prostu ta ścieżka dźwiękowa zbyt ostro się zaczyna, a już w szczególności w porównaniu z resztą miast)
    Le tits now

Użytkownik
    Cytat Napisał Tensa Zangetsu Zobacz post
    Oj tak, podobnie można za rok "wprowadzić event" do części mieszkalnej eternii

Co do samego soundratcku w eternii, to też odnoszę wrażenie, że w ogóle nie pasuje tutaj, ale nie pod względem klimatycznym, a pod stylistycznym; ileż to razy sie przenosiłem z innego miasta czy lokacji do eterni i musiałem zmniejszać głośność muzyki ;-; proponowałbym ogólne przyciszenie do poziomu innych miast, albo chociaż przerobienie z wejściem (fade-in) np. 5-9 sekundowym lub ścięciem wysokich lub średnio-wysokich tonów, w tym czasie narastający dźwięk powinien przyzwyczaić uszy do zmiany muzyki (po prostu ta ścieżka dźwiękowa zbyt ostro się zaczyna, a już w szczególności w porównaniu z resztą miast)
    Fade to mega dobry pomysł, zgodzę się również co do ostrych dzwięków w soundtracku eterni- przyciszyć i nie będzie tak źle.
    My unmatched perspicacity coupled with sheer indefatigability makes me a feared opponent in any realm of human endeavor.

Użytkownik Avatar Luxferre
    od czasu powstania tego tematu muzyka w eterni uległa zmianie, a więc temat nie ma już żadnego sensu - ponadto w domach również gra ta sama ścieżka dźwiękowa, więc w tej kwestii nie ma już co naprawiać (no chyba, że na evencie jest inaczej - ale wydaje mi się, że to zostało kiedyś poprawione).
    natomiast przy okazji znalazłem błąd - w eterni ta muzyka gra nieco ciszej niż na gospodarstwie państwa śniadeckich.
    no i przy okazji, brakuje mi tego starego soundtracka. fakt, 18 sekundowy loop z głośnym początkiem bywał irytujący, ale miał jednak jakiś swój klimat i chyba już nigdzie indziej niestety nie jest grany.
    ::::​)

Użytkownik Avatar Clover
    O, temat, który mnie ominął przez moją przerwę. Tyle czasu grałam i nigdy nie poczułam, żeby muzyka z eternii kłuła w uszy, może była delikatnie głośniejsza, ale nie jakoś bardzo. Z kolei obecnie istnieją pustynne groty, które się drą na całą parę w porównaniu do otaczających je lokacji.

Również tęsknię za starą muzyczką z eterni, imo była ciekawsza. Była bardziej żywa. Obecna muzyczka nadaje się na jakąś małą wioskę, nie na miasto pełne przygód.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Uprawnienia