Ogólnie jak się nie mylę znaczna większość walk posiada okno dialogowe przed rozpoczęciem walki, co umożliwia zmianę/dostosowanie profilu na walkę. Nie każdy boss, ale znaczna większość ma taką możliwość.
Talos jest takim przypadkiem, gdzie walka rozpoczyna się bezpośrednio po walce, jednakże przy śmierci z Talosem trzeba Golemy bić od nowa.
I niby spoko, ale przychodząc pierwszy raz tam nie ma możliwości się na szybkiego przygotować przed walką z nim, o ile nie masz już gotowego profilu na niego. Zakładałem za pierwszym razem, że wyskoczy mi okno dialogowe, przygotuje się, a następnie podejmę próbę walki z nim. To się niestety nie stało. Z reguły niby nie ma się gotowych profili na pierwszą walkę z bossami, choć bądźmy szczerzy - nikt nie idzie się z bić z każdym z bossów w 100% na ślepo.
Więc to dodatkowe okienko przed walką mogłoby być, co by mieć chociaż chwilę na dostosowanie profilu - sam teraz miałem taką sytuację, a jednak bicie golemów zajęło mi dobrą chwilę i przeżyję bicie ich ponownie - ale no nie czuję się ukontentowany taką zagrywką. SZCZEGÓLNIE, że tego bossa trzeba bić przy każdym podejściu na Talosa (swoją drogą - okropnie głupia mechanika, bo w sumie co ona testuje?).
No to więc proponuje dodać takie okienko dialogowe, dosłownie jedno, może być nawet coś w stylu:
Oho!

Odpowiedź z cytatem