Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Dodatkowe okno dialogowe przed walką z Talosem

Dodatkowe okno dialogowe przed walką z Talosem

Ogólnie jak się nie mylę znaczna większość walk posiada okno dialogowe przed rozpoczęciem walki, co umożliwia zmianę/dostosowanie profilu na walkę. Nie każdy boss, ale znaczna większość ma taką możliwość.
    Talos jest takim przypadkiem, gdzie walka rozpoczyna się bezpośrednio po walce, jednakże przy śmierci z Talosem trzeba Golemy bić od nowa.
    I niby spoko, ale przychodząc pierwszy raz tam nie ma możliwości się na szybkiego przygotować przed walką z nim, o ile nie masz już gotowego profilu na niego. Zakładałem za pierwszym razem, że wyskoczy mi okno dialogowe, przygotuje się, a następnie podejmę próbę walki z nim. To się niestety nie stało. Z reguły niby nie ma się gotowych profili na pierwszą walkę z bossami, choć bądźmy szczerzy - nikt nie idzie się z bić z każdym z bossów w 100% na ślepo.
    Więc to dodatkowe okienko przed walką mogłoby być, co by mieć chociaż chwilę na dostosowanie profilu - sam teraz miałem taką sytuację, a jednak bicie golemów zajęło mi dobrą chwilę i przeżyję bicie ich ponownie - ale no nie czuję się ukontentowany taką zagrywką. SZCZEGÓLNIE, że tego bossa trzeba bić przy każdym podejściu na Talosa (swoją drogą - okropnie głupia mechanika, bo w sumie co ona testuje?).
    No to więc proponuje dodać takie okienko dialogowe, dosłownie jedno, może być nawet coś w stylu:
    Oho!
    Ostatnio edytowane przez Hide ; 29-09-2025 o 02:55

Użytkownik Avatar Julek
    po pokonaniu golemów nie walczysz od razu z talosem, trzeba zrobić krok/dwa do przodu, także czas na zmianę profilu jak najbardziej jest
    bardzo pyszna kawa wspaniała toaleta i wspaniale ręczniczki z makdonalda

Cytat Napisał Julek Zobacz post
    po pokonaniu golemów nie walczysz od razu z talosem, trzeba zrobić krok/dwa do przodu, także czas na zmianę profilu jak najbardziej jest
    Huh, możliwe, że było trzeba podejść dalej. W tym momencie tego nie udowodnię, zobaczę na następny raz. Niby na początku golemy widać, Talosa niekoniecznie. Ale no jeśli jest chwila na przygotowanie to jest to trochę lepsza sytuacja.
    Wciąż trochę scamowe, bo to pierwszy przypadek w ogóle dwóch „bossów” obok siebie jak się nie mylę? Więc dodatkowe zabezpieczenie byłoby mile widziane i tak. Chociażby jako failsafe na przeszłość.

Użytkownik Avatar musaraj
    To jest celowe - nawet w dzienniku postać się o tym wypowiada.

Potwierdzam, że trzeba wykonać krok do przodu żeby animacja się rozpoczęła.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    SZCZEGÓLNIE, że tego bossa trzeba bić przy każdym podejściu na Talosa (swoją drogą - okropnie głupia mechanika, bo w sumie co ona testuje?):
    z tego co rozumiem, to jest to takie cheche utrudnienie, bo golemy mają przeciwny atr do talosa, więc wymusza to decyzję między tymi dwoma.

Co do głównego pkt tematu, jak najbardziej za. Dialog pomaga z nastawieniem się na walkę imo.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Luxferre
    nie do końca jest to związane bezpośrednio z tematem, ale uważam, że więcej bossów powinno mieć wybór w stylu walcz/uciekaj, przynajmniej przy pierwszym spotkaniu.
    Ostatnio edytowane przez Luxferre ; 30-09-2025 o 16:22
    ::::​)

Wgl jestem za tym aby była jakaś podpowiedź w grze odnośnie talosa, bo chyba jako pierwszy pokonałem golemy, poleciałem tym samym profilem na talosa bo w sumie skąd miałem wiedzieć czym on będzie bił, nawet go wtedy w bestiariuszu nie było i dostałem giga dmg od jego miecza. Kolejna próba, miecz podbity i znowu padasz, bo nie wiesz, że akurat na jego miecz musisz mieć też def mag - serio? Po to dziadek w eterni robi quest z rozróżnianiem atrybutów aby jakiś boss znienacka niszczył zamysł? Jakby to była zdolka czy coś, albo jakaś podpowiedź w notatkach na podłodze, jak np przy dinusiach to spoko, ale tu nie ma nic

W jaki sposób niszczy to ten zamysł? Już w Devos pojawiają się bossy działające na podobnej zasadzie - Nehari, Karmazyn (ataki fiz-mag) czy Jaszczur, który używa przeviwnych atrów.
    Ale popieram okna dialogowe przed każdą walką w grze, żeby był czas na zmianę profilu. Na teraz wiem, że brakuje przed Talosem i Zmorą.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Uprawnienia