Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Bossy na 100 lvl są... Za łatwe

Użytkownik

Bossy na 100 lvl są... Za łatwe

Moim zdaniem bossy na 100 lvl (Nesu, Mesmenir, Mefit i Malboro) są za łatwe. W nordii żeby ubić takiego Arktosa trzeba było czasem bić Manu mając same 80 lvle, a teraz w scythe nawet mając np. 3x 80 lvle i 1x 100 lvl da radę ubić auto wszystkie bossy (możliwe że trochę się mylę, bo nie pamiętam dokładnie w jakich składach biłem)

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    I co w związku z tym? Należy je utrudniać na siłę, bo topka porobiła już EQ +6~+8? xd

#edit
    czasem nesu zbija się ze 100% winrate, czasem nawet i 50% (zależy od składu).
    Nie uważam, że jest za mocny, ale pisanie, że jest za prosty, bo ma się swoją ekipą 100% jest żenujące.
    Nie każdy lata w porobionym EQ.
    Ostatnio edytowane przez GalaxyPL ; 23-09-2025 o 22:29

Ja arktosa byłem w stanie bić dość regularnie z DLF, kiedy on miał 80 lv a ja 77. Były to walki manualne, ale były. A na auto biłem Fenrisa z Ksanim i Serdlem od 65 poziomu (kiedy oni mieli po 80) itd. Natomiast niksli/Lavos to się dało dwójkować na auto przed 80 poziomem. Dużo zależy od buildu - ostatnio Leoś narzekał że te w Scyth są za mocne.
    Nie zmieniałbym tego.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    Klasa Emilowaty, powinni w ogóle zrobić mini żeby dało się je bic tylko i wyłącznie manu

Użytkownik Avatar Leonardo
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    ... Dużo zależy od buildu - ostatnio Leoś narzekał że te w Scyth są za mocne.
    Nie zmieniałbym tego.
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...l=1#post384688
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...l=1#post387807

Tak, w tej bajce brakuje tylko dopisku jak to denol ubił 260 nesu przed ich znerfieniem i jak to Leoś z ekipą korzystał z Amy i teraz nie ma prawa czegokolwiek wypominać (funfact: nie korzystał).

Pisałem o tym, że MINI BOSSY są łatwe, a potwory na mapie trudne.
    Koniec offtopu.

Nesu poziomem trudności jest ok, chętnie zerknę kątem oka jak 3x 80 z jednym 100 poziomem polatają do miasta ze świątyni teriyaki.
    Reszta to faktycznie trochę żarcik kosmonaucik Mesmenir bity w trzech, Malboro który poziomem trudności = Behemot King i Mefit o którym w sumie nie mam opinii bo biłem go tylko kilka razy - chociaż chłopaki kazali odpalić mi jakiś tam skrypt na Arktosa czy Fenrira i poszło full auto.

Użytkownik Avatar Clover
    minibossy nie będą za proste, dopóki nie wrócimy do standardów z eliar i wcześniej, gdzie miniacze z danego miasta dało się wysolować jako wyzwanie na około maksymalnym poziomie z miasta (około, bo był taki żółw, który wymagał niepodzielności lvla przez 4, więc na 41 się go solowało).
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    minibossy nie będą za proste, dopóki nie wrócimy do standardów z eliar i wcześniej, gdzie miniacze z danego miasta dało się wysolować jako wyzwanie na około maksymalnym poziomie z miasta (około, bo był taki żółw, który wymagał niepodzielności lvla przez 4, więc na 41 się go solowało).
    Żółwia nie solowało się na 41 poziomie.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Żółwia nie solowało się na 41 poziomie.
    Żólwia się biło po paredziesiąt minut na 40 poziomie.

nie no na nie, bo będzie to niesprawiedliwe względem tych co jeszcze nie zdobyli eq +6/7/8 z tych mini. Ale jak dla koksów tej gry wszystkie mini są za łatwe to proponuję dodać nowego mini który będzie znacznie silniejszy od tych co są, żeby mieli wyzwanie i nie narzekali na nudę i dać z tego mini jakieś mega eq pod speed
    Zapraszamy na największy dc mfo3 o nazwie diablo: https://discord.gg/dWfrF35ery

Uprawnienia