Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz, że zmiana jest potrzebna?

Głosujących
5. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jak najbardziej

1 20.00%
  • Niekoniecznie

4 80.00%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Minibossy

Użytkownik Avatar Karoxus

Minibossy

Skoro w stronę Lilith było coś robione, to proponuje zrobić to samo z minibossami, które biją gracze na wyższych lvlach. Malboro - stoi w miejscu, Mefit - ma swoje pole. Nesu niby też ma jakieś swoje pole w którym się obraca, natomiast czasem kogoś złapie i potrafi być to uciążliwe. To samo z Mesmenirem z tym, że koń nie łapie, aczkolwiek lata za graczem jak smród po gaciach. Niekiedy ktoś omyłkowo kliknie enter i od razu miniboss zostaje złapany.
    Polecam rozmowy oraz dyskusje z Fusią, Elrondem, Emilowatym, Bartolome, Denolem, Terrorem, Czervikiem, Karoxusem oraz innymi poksami. Aż fajnie z wami na jakimś temat totalnie dogadać się

Na nie, to są krwiożercze monstra które czychają żeby cię pokonać. Taka zmiana zabija klimat imo.
    A Mesmenir sam z ciebie cię nie zaaatakuje - to ty musisz zainicjować walkę.

Najwyżej bym zablokował skuteczniej Nesu na tym jego podeście, bo to że z niego wychodzi wygląda mi na błąd (skoro proof go podobno tam zablokował).

Ale na przyszłe aktualizacje proponuję powrót jakiś latających po swojej trasie straszydeł - jak Wywerna czy Garuda. To było klimatyczne
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 04-09-2025 o 21:40
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Rozumiem ideę tematu, ale nie działajmy w zasadę "daj palec, wezmą rękę".
    Jeśli lata za Tobą, ale nie atakuje sam, to i tak jest luksus.
    Lilith i Behemota zmienili, jest pięknie.
    Inne minibossy respialne też są w miarę grzeczne.
    Nesu powinien stać na arence w środku i nie latać po mapie (nie wiem czy to zmienili).
    Mesmenir jest bardzo grzeczny. A ja uciekałem przed nim chcąc otworzyć skrzynkę. Nie wiedziałem nawet, że nie atakuje sam...
    Większym problemem nadal są minibossy, które po kliknięciu raz atakujesz, raz nie, raz grupa/party 4 osób atakuje 2 różne mini (Jaszczurka love love).....
    Ostatnio edytowane przez GalaxyPL ; 04-09-2025 o 21:50

Użytkownik Avatar musaraj
    Akurat lubię różne zachowania różnych minibossów.
    Behemot kręci się po swojej norze, ale jak podejdziesz to ugryzie
    Malboro mieszka na bagnie, więc z niego nie wychodzi na krok
    Nesu to kara zesłana przez Bogini, więc szuka naszego gracza by go "ukarać"; to my mamy go unikać.
    Mesmenir to majestatyczny ogier, który każdemu chce pokazać swój majestat z bliska, ale walkę ma za ostateczność.

Lilith miała to wredne połączenie, że łapała, a miała bardzo silne nakierowanie na gracza (jak Mesmenir) i brak realnych przeszkód. Ale też przyznam że wolałbym, żeby przynajmniej łaziła po mapie nie łapiąc.

W sumie brakuje mi trochę takich minibossów jak Wywerna, Żółw czy Garuda - że poruszają się po mapie i czasem są niełapalne. Malboro mógłby tak pływać po bagnie i być łapalny tylko jak zbliży się do mostku.

Użytkownik Avatar Luxferre
    u mnie nesu siedzi na tym swoim ołtarzu (?) i z niego nie wychodzi, nawet na schody nie wszedł ani razu.
    i szczerze mówiąc wolę żeby miniboss mi biegał wszędzie i sam atakował, niż żeby miał długie animacje. i tu mam na myśli zarówno żółwiopodobne, gomeza jak i malboro.
    ::::​)

Uprawnienia