Proponuję, żeby można było w jakiś sposób przyspieszyć rozwój roślin na plantacji. Szczególnie chodzi mi o kukurydzę, która wymaga podlania co 18 godzin. Taki czas jest niezdrowy, bo jak jednego dnia mam podlać o 7 rano, to drugiego muszę w przedziale 1-7 rano lub mi uschnie. Gdyby istniała możliwość skrócenia tego czasu, choćby i o 2 godziny, komfort korzystania z Plantacji znacznie by się poprawił.
Oczywiście nie liczę tu na darmowe skrócenie tego, ale widzę to inaczej. Każde pole z 8 grzadkami ma pośrodku puste miejsce. Można by dodać w grze jakiś przedmiot, czy to "kultywator mechaniczny" czy "totem wzrostu roślin", cokolwiek by bardziej pasowało do klimatu. Ten przedmiot po postawieniu na tym pustym miejscu przyspieszałby wzrost roślin, czyli to jak często wymagają podlewania, o 2 godziny.
Jak można by zdobyć taki przedmiot? Niektórzy twierdzą, że gra zostanie w przyszłości rozszerzona o m.in. ziarna kawy do sadzenia i byłyby one do zdobycia z jakiegoś minibossa. Ten przedmiot mógłby być zdobyty w ten sam sposób, z bardzo małą szansą (1%), podobnie jak receptury na unikatowe uzbrojenie możliwe do zdobycia z Rendelsa. Alternatywnie za 150 MF dla niecierpliwych. Każdy gracz potrzebowałby 4 takich do zapełnienia grządki, więc chwile by się je zbierało.