Atak zwykły bierze pod uwage obie twoje obrony (ale na innej zasadzie niż magiczne bronie), zdolności - z wiadomych względów nie
Cześć zbóje
Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.
W tej walce miałem założone kapelusz farmera +7, prymitywny płaszcz +7, prymitywne buty +5, prymitywny pierścień +6, co dawało 366 obrony fizycznej oraz 122 obrony magicznej. Czyli na Talosa lepiej ubierać tak jak na walkę z hybrydowymi bosami i coś z baśniowego eq zakładać?
I jeszcze mam pytanie jak to jest ze zużyciem mikstur podczas walk z golemami strażnicznymi? Zauważyłem, że po każdej przegranej z Talosem one się odnawiają, ale nie wiem od czego zależy czy walka jest bezkosztowa (nie zużywa mikstur) czy kosztowna i mikstury są zużywane.
Jeżeli pokonałeś już golemy, to walki z nimi są darmowe. Na początku walki jest komunikat. Na Talosa trzeba założyć zbliżone obrony, ja miałam trochę więcej obrony fizycznej żeby się lepiej bronić przed czystymi ciosami.
Podczas walki bardziej efektywna jest osłona, która dotyczy niższej obrony.
Na Talosa trzeba mieć obrony równe, albo prawie równe (jego pasywka w jakimś tam % daje bonus do ataku od różnicy czy tam ilorazu pomiędzy obronami). Lepiej mieć równe, a niższe niż nierówne, a wyższe.
Po pierwszym ubiciu Golemów walki z nimi trafiają do zakładki z minibossami i są darmowe (chociaż chyba nie wszystkie - coś ktoś mówił, że tylko x z nich po każdej przegranej z Talosem)
Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 13-08-2025 o 09:19
Cześć zbóje
Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.
Jaki ktoś miał najdłuższy streak walk z uni/mini bez uzyskania żadnego itemu w postaci zdolności/uzbrojenia? Chodzi mi, że ze swojego nic nie wypadło, a nie że danej osobie nie wypadło.
25 protoceratopsów zbitych, na piątych dostałem buty. Od 20 walk bez żadnego dropu specjalnego, chyba oszaleje xD
Kosa potępionych (100 lvl)
Może ktoś wypisać wszystkie jej funkcje specjalne?
Gdzie znajdę klucz do bramy w warsztacie czarnoksiężnika ? Bo obszukałem się, i nie mogę tego klucza znaleźć, ktoś wie gdzie to znaleźć ?
Mogłeś spróbować znaleźć mapę na forum, to byś się nie męczył.
A klucz jest obok rury, po prawej stronie jak sie schodzi ze schodów. Widoczny nawet
Cześć zbóje
A dokładniej to są dwa miejsca. Wycinek z legendy z mapki wspomnianej przez VV: Warsztat Czarnoksiężnika
* - Miedziany Klucz - Jedno z dwóch miejsc wystepowania. Drugie jest w Posiadłości Czarnoksiężnika P. Dolny. Otwieramy nim kratę ***
Czy na pojedynczych dinoczłekach się respi protoceratopsy ?