Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 20

Temat: Sterowanie postaci: w,a,s,d

Hiob
    Konto usunięte

Sterowanie postaci: w,a,s,d

Witam.

Moją propozycją jest umożliwienie sterowania postacią za pomocą klawiszy W, A, S, D. Obecnie, z tego co zauważyłem można sterować jedynie strzałkami, bo po wciśnięciu liter uruchamia się automatycznie czat. Myślę, że o wiele wygodniej byłoby sterować co niektórym za pomocą wsad'u.

Proszę o rozważenie propozycji.

Pozdrawiam.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Najlepiej to by się starowało prawą klawiaturą numeryczną

Koridor
    Konto usunięte
    Jeśli już coś takiego proponujesz, to myślę, że powinieneś również wymyślić coś w miejsce automatycznego czatu - co zrobić, aby przełączyć się na chat/ mapę.

Hiob
    Konto usunięte
    Pisanie na czacie możnaby było uruchamiać za pomocą entera, lub innego klawisza, a okno gry "aktywowałoby się" po wysłaniu wiadomości, lub po wciśnięciu escape'a, jeśli na przykład rezygnujemy z wysłania wiadomości.

P.S Z tym wsadem tak mi wpadło, bo dużo czasu gram w Margonem, a tam większość czynności wykonuje się myszką, więc jestem przyzwyczajony do wsadu.

Użytkownik Avatar Squadron
    Mi się bardzo dobrze porusza strzałkami i wolałbym aby tak zostało.

Koridor
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Squadron Zobacz post
    Mi się bardzo dobrze porusza strzałkami i wolałbym aby tak zostało.
    Gdyby to weszło to zapewne i tak zmieniałoby się to w jakichś ustawieniach, czyli strzałki by zostały, a nawet jeśli nie ustawiałoby się tego to strzałki wręcz i tak muszą zostać :]

Hiob
    Konto usunięte
    Nie mówię o likwidacji strzałek, tylko o dodaniu WSADU. Równie dobrze mogłyby funkcjonować jednocześnie, bez zmieniania żadnych ustawień, każdy sterowałby jak mu wygodniej. Wtedy pozostałoby dopasowanie włączania czatu, żeby nie kolidowało ze sterowaniem.

Darko
    Konto usunięte
    to pomysł pod leworęcznych graczy tak?
    myślę (i tu mi uwierzcie), że mańkutom ciężko jest poruszać się strzałkami (niewygodne ułożenie rąk)
    ^zostało poparte zastrzeżeniami mojego znajomego, którego serdecznie pozdrawiam, jak i tym, że jakiś czas temu złamałem rękę, 1.5tyg temu, w związku z tym niestety przestałem expić (stało się to niewygodne użytkując tą mniej sprawną rękę)

ale nie jestem pewien, czy koniecznie WSAD pomógłby w tym, wstrzymuję się co do tej propozycji

Areen
    Konto usunięte
    System chodzenia jest stworzony tak, by można było chodzić i pisać jednocześnie. Także to nie przejdzie.

musaraj
    Konto usunięte
    Opcja tymczasowego wyłączenia czatu i włączenia funkcji dla liter byłaby niegłupia.
    Przydatne w takich lokacjach jak Komnata Przetrwania, szczególnie, gdy nie działa strzałka w prawo ^^

Omitek Powrót
    Konto usunięte
    jestem na tak, ale zeby mozna bylo przelaczac miedzy stralkami a wsadem

Hiob
    Konto usunięte
    Poza tym chyba wygodniej trzymać myszkę, bynajmniej mi, kiedy steruję wsadem, bo strzałki są po prawej stronie klawki. Jeśli byłaby opcja "włączania i wyłączania" czatu, wtedy można byłoby dodać jakieś skróty klawiszowe np. do ekwipunku, statystyk lub innych okien. Ale to chyba powinienem napisać w innym temacie

Administrator
    Może przejść, ale wyłącznie jako opcja w konfiguracji + automatycznie by się to wiązało z brakiem auto-aktywnego czatu.

Arconas
    Konto usunięte
    Ja osobiście preferował bym klawiaturę numeryczną :P 7, 1, 3, 9 skosy 4, 8, 6, 2 kierunki tak jakoś znacznie wygodniej mi jest xD Może jakieś głosownie?

Hiob
    Konto usunięte
    Nie narzucam nic administracji, ale moim pomysłem jest, żeby w konfiguracji (tam po kliknięciu w trybiki) była podkategoria sterowanie, rozwijała się lista i możliwość wyboru strzałek, WASD, numerycznej. Może to wyglądać inaczej, taki jest mój zarys tego konfigu.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia