Zobacz wyniki ankiety: Git czy nie?

Głosujących
20. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Git

18 90.00%
  • No nie

2 10.00%
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Zlecenie kupna

Użytkownik Avatar Cooliak

Zawstydzony Zlecenie kupna

Siema tym razem ciekawsza propozycja a m. in.: Zlecenie kupna do targu. Czyli w skrócie gracz wystawia golda w zamian za to że ktoś da za zaproponowanego golda konkretny przedmiot. Myślę że przyjemniejsza opcja niż wypisywanie na discordach i po ludziach.
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Ja już kilka lat temu zaproponowałem stworzenie sklepu typu "KUPIĘ", gdzie podajemy ilość przedmiotu i cenę za niego, następnie czekamy aż ktoś nam to sprzeda.
    Równie dobrze można tak zrobić z EQ z danym plusem lub dowolnym (bez znaczenia bonus).
    Pamiętam jak funkcjonowało to w jednej gierce kiedyś i było super posunięciem (no może poza przypadkami jak ktoś proponował ułamek normalnej ceny, tutaj wiadomo kto najczęściej by na tym korzystał, pozdrawiam cwanego handlarza).
    Pomysł został zamieciony pod dywan.
    Pozdrawiam.

Użytkownik
    Z tego co pamiętam to pomysł juz jest wprowadzany więc temat do zamknięcia
    Sigma kaidan. Zaczęło się od tego że przez około 1 rok zacząłem chodzic na tvt i muszę niestety stwierdzić, że to chodzenie z nimi nie były dla mnie korzystne. Niestety z perspektywy mojej wygląda tak, że co chwilę jestem atakowany i wyzywany od strony Asasynek Bartolome oraz Fusia i cały czas bronie się. Sytuacja z mojej jest wręcz beznadziejna. Bo ja nikogo osobiście nie wyzywam bo nie chce zniżać do się nich poziomu.

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Pamiętam jak funkcjonowało to w jednej gierce kiedyś i było super posunięciem (no może poza przypadkami jak ktoś proponował ułamek normalnej ceny, tutaj wiadomo kto najczęściej by na tym korzystał, pozdrawiam cwanego handlarza).
    Bez mocnych ograniczeń tak własnie się to skończy, więc oferty kupna powinny być bardzo mocno uregulowane

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    Bez mocnych ograniczeń tak własnie się to skończy, więc oferty kupna powinny być bardzo mocno uregulowane
    średnia targowa -10% jako minimum powinno być okej
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    I dodatkowo jakieś blokady/zabezpieczenia bo czasem może nie być średniej lub może być mocno zaniżona przez wystawianie itemów po 1g.

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    nieno, połowa średniej git, żeby największy handlarz mfo korzystał z tej funkcji

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Stara Gwardia Zobacz post
    nieno, połowa średniej git, żeby największy handlarz mfo korzystał z tej funkcji
    I mean, to będzie startowa cena, nikt nie broni wystawić oferty kupna na "licytację" i pozwolić graczom zbijać ją.

Btw. jeśli już wprowadzać taką ofertę kupna, to definitely musiałaby być w osobnej zakładce, żeby oferty nie mieszały się z normalnymi aukcjami.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Jako cwany handlarz, uważam, że jakiekolwiek ograniczenia czy zabezpieczenia typu „minimum -10% od średniej” są po prostu zbędne.

Każdy gracz, klikając w ofertę, widzi już teraz dokładnie średnią cenę rynkową (jeśli jest) — dokładnie tak jak przy obecnych aukcjach (np. Mikstura Odnowienia 4 – widać średnią: 22k za sztukę, obecna cena wystawionej mikstury: 27k, ale nikt nie zakazuje jej wystawić).

Nie ma przecież żadnych ograniczeń przy wystawianiu sprzedaży: nie ma ograniczeń takich jak, że cena musi być maksymalnie 110% średniej. Dlaczego więc kupno miałoby być ograniczone?

Jeśli ktoś kupuje przedmiot za cenę, którą sam zaakceptował, mając pełną świadomość, że mogła być niższa lub wyższa niż średnia, to jest to jego decyzja. Tak działa targ. I tak powinno działać również przy zleceniach kupna. System już teraz daje narzędzia informacyjne i nie trzeba go sztucznie ograniczać. Ostatecznie to gracz decyduje, czy chce dany przedmiot kupić/ sprzedać po zaproponowanej cenie.

Przyjmuję pozdrowienia i również pozdrawiam.
    Zapraszam nanieoficjalny serwer discord MFO: https://discord.gg/RuradcG7MR

Użytkownik Avatar Clover
    Ponieważ łatwiej kogoś naciągnąć w tą stronę, żeby oddał tanio itemek, niż żeby kupił za chorą cenę.

Można bez ograniczeń, ale z banowaniem osób, które będą spamować oferty za 1 gold. Nie mówię o 1 ofercie, ale jak ktoś ma z 3-5 slotów zajętych takimi ofertami, to banować. To jest rodzaj spamu.

A może jakiś kompromis bo to zaczyna się dyskusja gospodarczo-polityczna a to tylko gra. Po prostu blokada do 30p jak z kolekcjami dla mniej rozgarniętych + ew potwierdzenie lub powiadomienie typu "Ostrzeżenie kupujesz przedmiot z zawyżona średnia ceną."

- - - - - - - - - -

A no i tak w sumie nie dawał bym większych ograniczeń niż takie jakie są na targu bo to zupełnie mija się z celem.

Uprawnienia