Zobacz wyniki ankiety: Jesteś za?

Głosujących
23. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

2 8.70%
  • Nie

21 91.30%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 17 z 17

Temat: Dzielenie dropu

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Wydaje mi się, że przypadek przed którym Twoje rozwiązanie chroni, jest na tyle rzadki, że raczej nic nie zmieni (mi wychodziło coś w stylu raz na 660 minibossów, gdzie 1 osoba ma bonus a 3 nie)

A to bardzo komplikuje kwestie na 2+ osoby z bonusami przemieszane z gwarantowanymi dropami. A i tak algorytm nie będzie idealny i znowu coś będzie nie tak -> spowoduje to kolejne zmiany.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    Wydaje mi się, że przypadek przed którym Twoje rozwiązanie chroni, jest na tyle rzadki, że raczej nic nie zmieni (mi wychodziło coś w stylu raz na 660 minibossów, gdzie 1 osoba ma bonus a 3 nie)

A to bardzo komplikuje kwestie na 2+ osoby z bonusami przemieszane z gwarantowanymi dropami. A i tak algorytm nie będzie idealny i znowu coś będzie nie tak -> spowoduje to kolejne zmiany.
    ? Ja basically proponuję osobne pule nagród, więc wszystkie gwarantowane dropy byłyby podwojone (no bo w końcu +100%), nie wiem co ci to komplikuje. Losowy drop normalny, następnie druga pula dla osoby z pierwszym bonusem, następnie trzecia pula dla osoby z drugim bonusem itd.

Bonus rzeczywiście dawałby +100% do dropa.

Podwojone pule również oznaczałyby szansę na to, że dropną te same 2 sztuki eq, co obecnie jest (z tego co wiem) niemożliwe, więc ten bonus działałby kompletnie inaczej.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Uprawnienia