Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: Nietypowy Złodziej

Redaktor Avatar Fresher

Nietypowy Złodziej

Quest: Nietypowy Złodziej
    Poziom: 80 - 85

Wymogi do rozpoczęcia zadania: Pokonanie bossa Anakin

Mapy:

Opis:
    1. W Chatce Wiertników spotykamy Ludwika, którego mieszkanie zostało okradzione. Dziwnym wydaje się mu fakt, że zabrano jedynie jego rodzinne zdjęcie i prosi on nas o jego odzyskanie.
    2. Rozmawiamy z dziećmi nieopodal Chatki Wiertników (w nocy dzieci są w swoich domach). Dzieci coś wiedzą, ale nie chcą się tym z nami podzielić i uciekają.
    3. Idziemy do Wyszynku w Kurthus i kupujemy od Emilii Lizaka Wieloowocowego.
    4. Teraz odnajdujemy Larysę w Kurthus [4,9] i wręczamy jej łapówkę w postaci lizaka w zamian za informacje.
    5. Larysa mówi nam, że złodziej prawdopodobnie mieszka w domku z kwiatami w północno-wschodniej części Kurthus. Idziemy więc do wspomnianego domu [50,8] i pukamy, jednak nikt nie odpowiada.
    6. Wracamy do Larysy, która wręcza nam procę oraz 10 otoczaków
    7. Strzelamy z procy w górne okno domu z kwiatami (należy stać na pozycji [50,10]).
    8. Nasza taktyka zadziałała - Remek otwiera nam drzwi i wyjawia, że jest zaginionym bratem Ludwika. Mówimy mu, że powinien wyjawić prawdę bratu.
    9. Idziemy do Chatki wiertników, gdzie widzimy jak Remek wyjaśnia wszystko bratu. Polecasz braciom, aby się pogodzili i obserwujesz Happy Ending

Nagrody:
    Gwarantowane Nagrody:
    Losowe nagrody za uzyskanie "dobrego" zakończenia (jedno z poniższych):
    Ostatnio edytowane przez Fresher ; 23-07-2025 o 17:56
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar Nattat
    Kiedy można zacząć tego questa? Nie spotkałem Ludwika w chatce, a wejście do jego części domu było zablokowane.

To jest zależne od godziny czy trzeba zbić Anakina? (czy to i to)
    Idę robić sobie cash, money - nie kaszę mannę
    Moi ludzie to klasyk
    Do zobaczenia mordziaty tymczasem

Użytkownik Avatar Absolute
    Cytat Napisał Nattat Zobacz post
    Kiedy można zacząć tego questa? Nie spotkałem Ludwika w chatce, a wejście do jego części domu było zablokowane.

To jest zależne od godziny czy trzeba zbić Anakina? (czy to i to)
    Trzeba zabić Anakina.
    To offend a weak man, tell him the truth.

Albo się mylisz, albo w dzienniku jest błąd - Anakina każe nam on bowiem zabijać na 88, a quest robić na 82.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Redaktor Avatar Fresher
    U mnie było tak:
    13:09 przed Anakinem - zamknięte
    16:28 po Anakinie - otwarte

Właśnie ze względu na poziom questa w dzienniku, nie wydaje mi się, żeby Anakin był wymagany.

Szczególnie że Abaddon jest akurat na 82 poziom, czyli ten sam co quest.
    Ostatnio edytowane przez Fresher ; 05-05-2025 o 12:16
    Reputy tutaj

Cytat Napisał Fresher Zobacz post
    U mnie było tak:
    13:09 przed Anakinem - zamknięte
    16:28 po Anakinie - otwarte

Właśnie ze względu na poziom questa w dzienniku, nie wydaje mi się, żeby Anakin był wymagany.

Szczególnie że Abaddon jest akurat na 82 poziom, czyli ten sam co quest.
    To u mnie po anakinie o godz. 11⁴⁰ byl
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Absolute
    Nie wydaje mi się, by sugerowane poziomy z dziennika zadań oraz bestiariusza miały jakiekolwiek znaczenie, przykład z Nordii:
    Quest Zakochany w bóstwie - Zalecany poziom wykonania: 70
    Serafin #2 - Poziom pokonania: 75
    Shiva - Poziom pokonania: 78
    Ostatnio edytowane przez Absolute ; 05-05-2025 o 14:32
    To offend a weak man, tell him the truth.

W dzienniku figuruje taki napis:
    Pozostałe nagrody mogą zależeć od sposobu wykonania zadania.
    Poniższa lista stanowi jedynie podgląd możliwych nagród do zdobycia.
    Jakie są inne sposoby wykonania tego zadania i czy ten jest najbardziej optymalny?
    Cześć zbóje

Redaktor Avatar Fresher
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    W dzienniku figuruje taki napis:

Jakie są inne sposoby wykonania tego zadania i czy ten jest najbardziej optymalny?
    Tak, na 99% jestem pewien, że to jest najlepsze zakończenie. Podczas wykonywania questa od razu widziałem, że druga opcja pewnie zmienia zakończenie, więc przeszukałem dzienniki wszystkich graczy i znalazłem wpis z drugim "złym" zakończeniem:
    https://i.imgur.com/xiQCdce.png

Remek jest tym który wręcza nam gem mówiąc "przyszykowałem go sobie wcześniej, bo wiedziałem, że wszystko pójdzie dobrze". Wręcza nam on ten gem już po tym jak pogodził się z bratem.

Tak więc nie widzę możliwości, żeby nagrody były lepsze. Jedyną zmianą jest prawdopodobnie to, że nie dostaniemy gema, bo Remek nas opuści.
    Reputy tutaj

Użytkownik
    Warto dopisać: Wymogi do rozpoczęcia zadania: Pokonanie bossa Anakin

Użytkownik Avatar Luxferre
    nie wiem czy pomiedzy punktem 1 a 2 trzeba cos jeszcze zrobic - czy poczekac, czy przyjsc o odpowiedniej godzinie - ale u mnie zadnych dzieci tam nie ma
    ::::​)

Użytkownik
    Też próbowałem pójść do dzieciaków wczoraj w godzinach wieczornych/nocnych i już ich nie było, pora dnia ma znaczenie. Wydaje mi się że jak jest ciemno to znikają i pojawiają się o świcie - ale to do potwierdzenia.

U mnie tak bylo, ze w nocy dziatwa śpi w swoim domu.
    Cześć zbóje

Przeniosłem temat (i wszystkie mapki, które ukończyłeś).
    Bedzie trzeba jeszcze dodać brakujące grafiki, ale chyba z tym nie będziesz miał problemu.

Dzięki za dotrzymanie terminu
    Cześć zbóje

Uprawnienia